Bratislava bude po premiérovej sezóne skúsenejšia a silnejšia

Premiérová sezóna HC Osmos Bratislava v druhej najvyššej hokejovej súťaži vlani nedopadla podľa prvotných predpokladov, napriek tomu šieste miesto a postup do play-off sa nedalo považovať za neúspech. V novom ročníku by mali byť Bratislavčania o čosi silnejší a hlavne skúsenejší, získali totiž niekoľko ostrieľaných prvoligových hráčov, vďaka ktorým by sa mohli v prípade očakávaného postupu do play-off postarať aj o prekvapivé vyradenie niektorého z favoritov.
 

Predsezónna príprava

Hokejisti z hlavného mesta v príprave na novú sezónu nesklamali, avšak ani nijak neohúrili. V súbojoch proti slabším tímom nezaváhali, ale proti favorizovanej Skalici a extraligovej Detve či Žiline neprekročili svoj tieň a pomerne jednoznačne prehrali. Zverencov trénera Antala môže mrzieť najmä tesná porážka proti mladíkom z HK Orange 20 a Csíkszeredov.

Výsledky prípravných stretnutí HC Osmos Bratislava
(10 zápasov - 5 výhier, 5 prehier)

9. 8. 2018

HC Nové Zámky B – HC Bratislava

3:5

V

10. 8. 2018

Csíkszereda – HC Bratislava

6:3

P

11. 8. 2018

KHM Budapešť – HC Bratislava

1:4

V

12. 8. 2018

Detva – HC Bratislava

4:1

P

17. 8. 2018

HC Bratislava – HK Trnava

7:3

V

21. 8. 2018

Žilina – HC Bratislava

6:1

P

24. 8. 2018

KHM Budapešť – HC Bratislava

1:6

V

29. 8. 2018

Orange 20 – HC Bratislava

2:1

P

4. 9. 2018

HC Bratislava – KHM Budapešť

6:1

V

5. 9. 2018

Skalica – HC Bratislava

6:3

P

Nové posily

Káder bratislavského Osmosu sa oproti vlaňajšiemu ročníku výrazne nezmenil a niekoľkoými príchodmi nabral na sile. Straty najproduktívnejšieho hráča Dušana Klučiara, skúseného Filipa Nováka a kapitána Jaroslava Obšuta, ktorý bol hlavným pilierom defenzíny, môžu ale mužsto značne ovplyvniť.

V zadných radoch by ho mohli nahradiť Jakub Loydl, bývalá opora Senice či Bardejova, alebo skúsený bek zo Skalice Pavol Pavešic. Bratislavčania nabrali najmä na ofenzívnej sile. Najväčším prekvapením je návrat elitného prvoligového útočníka Martina Kalináča ku profesionálnemu hokeju. Z extraligovej Detvy získali Bratislavčania Nina Ondrisa, z Prešova svojich skúsených odchovancov Juraja Prokopa a Martina Mikoláška.
 

Káder HC OSMOS Bratislava

Brankári: K. Němec, Mega, Srnec, Juríček
Obrancovia: Pavešic, Valjent, Loydl, Vidovič, Guoth, Ficel, Hřebíček, Kuzmín, Mrázik, Čech
Útočníci: Musilu, Kalináč, Danišovský, Ondris, Mlynčár, Puš, Mikolášek, Kratochvíla, Brodek, Bednarič, Prokop, Mucha

 

Zhodnotenie prípravy a ciele do sezóny

Jozef Fruhauf (generálny manažér HC Osmos Bratislava): „S prípravou nie sme úplne spokojní, hoci sme vyhrali nad papierovo slabšími, očakávali sme lepšie výkony v ostatných zápasoch a škrípali nám v hre základne prvky, ktoré musíme teraz dolaďovať za pochodu. Káder sme trochu obmenili, keďže kariéru ukončil Jaro Obšut, odišiel nám najlepší strelec Dušan Klučiar a tiež skúsený Filip Novák. Nahradiť by ich mali naši odchovanci Juraj Prokop a Martin Mikolášek, ktorých sme si stiahli z Prešova, taktiež Martin Kalináč, ktorý sa vrátil z univerzitného hokeja späť do profesionálneho a obrancovia Pavol Pavešic či Andrej Mrázik. Ostatné tímy sa posilnili, Michalovce a Martin vyzerajú byť veľmi silné, takisto kvalitné budú aj Topoľčany, Dubnica, Humenné či Skalice, liga bude mať vyššiu úroveň ako pred rokom. Naša sila by mala byť podobná ako v minulom ročníku, v už spomínanej konkurencii by sme sa chceli pohybovať tak ako vlani, okolo šiesteho miesta.“
 

Naša prognóza

Bratislava má podľa nás kvalitnejší káder než vlani, vo väčšej konkurencii by sa nemala stratiť a očakávame, že opäť sa bude pohybovať v pokojnom strede tabuľky a play-off by jej ujsť nemalo. Tam už môže využiť skúsenosti viacerých opôr a prekvapiť. Jej ofenzíva na čele s hráčmi ako Kalináč, Prokop, Mikolášek či Ondris by mala patriť k tomu lepšiemu, čo 1. liga ponúka. Zadné rady by však potrebovali ešte vystužiť, inak bude defenzíva ich achylovou pätou.
 

Tip na umiestnenie v tabuľke: 6. – 8. miesto

 

Foto: HC Bratislava