Dubnica prekopala celú defenzívu, chce hrať v prvej trojke

Sériu predsezónnych článkov o mužstvách STN Ligy začíname Dubnicou. Jej návrat do 1. ligy začal takto pred rokom výborne, Považania sa chvíľu držali na čele tabuľky, no neskôr prišli série prehier a káder, ktorý mal podľa silného menoslovu bojovať o finále, sa neprebojoval ani cez prvého súpera v play-off. Mužstvo tak prešlo v lete výraznou obmenou a v novom ročníku sa chce držať medzi najlepšími troma tímami ligy.
 

Predsezónna príprava

Prípravné zápasy veľa radosti Dubničanom nepriniesli, pocit víťazstvá totiž zažili len dvakrát, avšak podarilo sa im poraziť mužstvo z kvalitnej Erste ligy – Dunaujváros a účastníka poľskej najvyššej ligy Jastrzebie. Najväčším sklamaním bol posledný prípravný duel s klubom českej tretej najvyššej súťaže z Valašského Meziříčí, ktorý Dubnica prehrala 3:5.

Výsledky prípravných stretnutí MHK Dubnica nad Váhom
(7 zápasov - 2 výhry, 5 prehier)

7. 8. 2018

Jastrzebie – Dubnica nad Váhom

2:3sn

V

16. 8. 2018

Nowy Targ – Dubnica nad Váhom

4:3

P

24. 8. 2018

Dubnica nad Váhom – Nowy Targ

3:4

P

29. 8. 2018

Dubnica nad Váhom – Jastrzebie

2:3

P

30. 8. 2018

Dubnica nad Váhom – Frydek-Mistek

2:5

P

31. 8. 2018

Dubnica nad Váhom – Dunaujváros

6:2

V

6. 9. 2018

Valašské Meziříčí – Dubnica nad Váhom

5:3

P


Nové posily

Okrem Michala Kluku si Dubnica udržala všetkých ofenzívnych lídrov z minulej sezóny. Naopak, v zadných radoch neostal kameň na kameni, obmenila sa brankárska dvojica a spomedzi obrancov ostal v tíme iba Denis Rehák. Strážcami dubnickej svätyne budú v novom ročníku bývalí mládežnícky reprezentanti Daniel Gibl a Maximilián Pajpach.

Do obrany získali Dubničania ako najväčšie posily beka s vyše stovkou štartov v českej extralige a ďalším množstvom zápasov v našej najvyššej súťaži Tomáša Brňáka, bývalého hráča Petrohradu a Čerepovca v KHL Gregori Serkina, ukrajinského reprezentanta Danila Kozačuka, skúseného Jána Jarábeka či účastníka minuloročných MS do 20 rokov Dávida Matejoviča. Útok doplnil niekdajší hráč Popradu, Trenčína, Skalice či Banskej Bystrice Vladimír Lantoš alebo tiež Matej Macek z nórskej najvyššej ligy.
 

Káder MHK Dubnica nad Váhom

Brankári: Gibl, Pajpach
Obrancovia:
Kozačuk, De. Rehák, Jarábek, Hohl, Vladimirov, Brňák, Hlaváček, Serkin, Mišovič, Floriš, Matejovič
Útočníci: Hegyi, Kanaet, Mrava, Lantoš, Krajčí, Kútný, D. Trenčan, Macek, Jakubík, Vakramev, Medek, Kristín, Kokavec, Ďuriš

 

Zhodnotenie prípravy a ciele do sezóny

Roman Trenčan (generálny manažér MHK Dubnica nad Váhom): „S prípravou sme spokojní, nakoľko sme sa konfrontovali s mužstvami, ktoré sú na vyššej úrovni než tímy z 1. ligy. Mrzí nás akurát posledný zápas s českým treťoligistom z Valašského Meziříčí, bol dohodnutý na poslednú chvíľu a hráči ho vôbec nezvládli. Mužstvo sa oproti minulému roku výrazne obmenilo, tentokrát sme stavili trochu viac na cudzích hráčov ako domácich odchovancoch. V minulej sezóne sme hrali pod možnosti kádra, na papieri sme totiž vyzerali byť silnejší a v asi desiatich zápasoch sme pritom úplne vyhoreli. Aj teraz máme papierovo silný tím, no chceme to dokázať aj na ľade a podobným vyhoreniam sa vyvarovať. Našim cieľom je pohybovať sa do 3. miesta, za čo majú hráči taktiež vypísané odmeny. Mesto nás výrazne podporuje a našou povinnosťou je ho dôstojne reprezentovať.“
 

Naša prognóza

Dubnica výrazne obmenila káder najmä v zadných radoch, ktoré boli vlani jej slabinou. Veľa bude záležať, či noví hráči dokážu svoju papierovú kvalitu, zohrajú sa a vytvoria v kabíne dobrú partiu. Mužstvo vyzerá byť slušne doplnené a jeho veľkou výhodou môže byť vyrovnaná brankárska dvojica. Očakávame, že Dubničania sa poučia z minuloročných kolísavých výkonov a tentokrát sa pozrú aj do semifinále.

 

Tip na umiestnenie v tabuľke: 3. – 5. miesto