Dubnica vyradila Humenné a je v semifinále, play-out odštartovalo prekvapivou výhrou Nových Zámkov

Rozhodujúci piaty štvrťfinálový zápas v sérii medzi Dubnicou a Humenným sa rozhodol už v úvodnej časti. Domáci Dubničania troma expresnými zásahmi v prvej desaťminútovke a štvrtým pred koncom prvého dejstva definitívne pochovali nádeje humenského nováčika. Pred vyše 1500 divákmi sa Dubnica tešila z postupu medzi štyri najlepšie celky, kde si zmeria sily s Martinom. V play-out o záchranu sa v piatok zrodila prekvapivá výhra rezervy Nových Zámkov v Považskej Bystrici, no pri zostave, s akou Novozámčania na Považie pricestovali, to až také prekvapenie nakoniec nebolo. Trnava v prvom zápase play-out zdolala Prešov, keď sa hetrikom blysol Klema.
 

Výsledok 5. kola štvrťfinále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

MHK Dubnica nad Váhom – MHK Humenné 5:2 (4:0, 0:0, 1:2)  KONEČNÝ STAV SÉRIE: 3:2

Góly: 4. Trenčan (Kanaet), 9. Lantoš (Jarábek, Kútny), 9. Rehák (Dvonč, Kanaet), 19. Švec (Lantoš), 41. Kokavec (Veshutkin) – 45. Vaško (Ondrej, Markuš), 53. Patlevič (Markuš, Fedorko). Strely: 43:30. Vylúčenia: 9:10 na 2 min., navyše Sirotňák 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Stano, Mĺkvy – Ševčík, Drblík. Diváci: 1561.

Dubnica: Gibl – Jarábek, Švec, Rehák, Plavecký, Kozachuk, Hlaváček, Vladimirov, Medek – Krajči, Jakubík, Veshutkin – Kokavec, Lantoš, Kútny – Trenčan, Dvonč, Kristín – Macek, Kanaet, Mikolášek

Humenné: Škorvánek – Ondrej, Lenďák, Mačkovič, Michalčin, Patlevič, Palacko, Sirotňák – Solomončak, Krajňák, Babynets – Fedorko, Markuš, Vaško – Kövér, Vrábeľ, Žitný – Frič, Juraško, Matej.

Dopisovateľ Ivan Janiga, MHK Dubnica nad Váhom
Hoci hostia začali presilovkou, tak sa ako prvý z gólu radovali domáci. V 4. minúte unikol Trenčan a otvoril skóre. V 9. minúte sa šikovne zorientoval pred bránkou Lantoš - 2:0. Vzápätí Rehák zvyšoval už na 3:0. Následoval oddychový čas pre Humenné a výmena brankárov. Škorváneka nahradil Kasarda. Hostia dostali príležitosť vrátiť sa do zápasu presilovkou 5 na 3. Avšak ostala nevyužitá a tak mohol krátko pred koncom úvodného dejstva ešte presne vypáliť Švec - 4:0. Prostredná časť hry bola o góly ochudobnená. Do bránky sa vrátil Škorvánek a ten nepustil za svoj chrbát ani jednu z množstva šancí, ktorú si Dubnica vypracovala. Platilo to aj o samostatnom nájazde, ktorého exekútorom bol Trenčan. Skóre sa teda v druhej tretine nemenilo. V úvodných sekundách tretej tretiny sa po buly dostal k zakončeniu Kokavec a rázom bolo 5:0. Krátko na to strieľal pri presilovej hre od modrej Vaško a znížil. Hostia v 53. minúte dokázali 

 

Výsledky 1. kola play-out St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Gladiators Trnava – HC Prešov 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 12. Klema (Mrava, Szalay), 25. Klema (Štepanovský, Szalay), 29. Hrbáčik (Hudec, Mrázik), 44. Lavrenov (Kamenický, Klein), 52. Klema (Mrava, Mrázik) – 53. Kicha (Stena, Kameneu), 60. Pulščák (Pucher st., Hajda). Strely: 63:22. Vylúčenia: 9:9 na 2 min., navyše Lupták 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valachovič – Crman, Junek. Diváci: 125.

Trnava: Košút – Mrázik, Poláček, Poldruhák, Štepanovský, Mihalko, Klein, Housa – Mrava, Klema, Szalay – Hudec, Hrbáčik, Ševčík – Lukačovič, Lavrenov, Kamenický – Olša, Mikeš, Kuna

Prešov: Marcinek (od 30. Kožiak) – Hajda, P. Pucher ml., Kameneu, Voitcekh, Matejovie, Španko, Krajč – Zavalniuk, P. Pucher st., Pulščák – Iždinský, Stena, Lupták – Hrabčák, Kicha, Lamač

Súhrn zaslal klub HK Gladiator Trnava
Svoj prvý zápas v Play Out zvládli domáci na jednotku. Od samého začiatku začali aktívne, zodpovedne z obrany, s veľkým tlakom a množstvom šancí o čom hovorí aj samotný počet striel 63:22 pre domácich. Prvá tretina bola opatrná z oboch strán, vyčkávalo sa kto urobí chybu a preto sa aj skončila so stavom 1:0. Druhá tretina sa niesla v réžii domácich, ktorí sa presadili dvakrát a tak stav bol 3:0. V záverečnej tretine pridali Gladiátori ešte dva góly a zabezpečili si dostatočný gólový náskok. No v samotnom závere, hlavne posledných sedem minút, sa domáci nevyhli  zbytočným faulom, čo hostia využili na skorigovanie výsledku na celových 5:2. V nedeľu pokračujú v Gladiátori svoj boj v zápase proti Považskej Bystrici.
 

HK 95 Považská Bystrica – MHC Mikron Nové Zámky B 5:7 (2:3, 1:2, 2:2)

Góly: 2. Dolinajec, 4. Drevenák (L.Ďurkech, Zlocha), 26. Ligas (Drevenák), 43. Ligas (Dolinajec, Fančovič), 47. Danielčák (Rodionov) – 2. Fábry (Ordzovenský), 7. Pospíšil (Hruška), 8. Lukáš (Ondrušek, Slávik), 22. Bajtek (Rogoň), 24. Bajtek (Hruška, Kudla), 45. Kudla (Bajtek, Jurík), 55. Jurík (Jakúbek). Strely: 37:40. Vylúčenia: 8:9 na 2 min., navyše Zbořil a Bajtek 10 min. OT za nešportové správanie sa. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Valach – Rehák, Durmis. Diváci: 158.

Považská Bystrica: Kompas – Juraj Ďurkech, Lukáš Ďurkech, Cíger, Zlocha, Drevenák– Trška, Fančovič,,Koleda, Ligas, Dolinajec – Leško, Nínik,, Mokrohajský, Németh, Danielčak – Nahálka, Koreník, Kubala, Rodionov, Bednár.

Nové Zámky B: Kristín – Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Kudla, Hatala, Slávik – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Bajtek – Hruška, Pospíšil – Jakúbek, Fábry, Ondrušek, Kudrna, Lukáš.

Dopisovateľ Juraj Firit, HK 95 Považská Bystrica
V Považskej Bystrici sme dnes mali pocit, že sa hrá baráž o Tipsport ligu, keďže Nové Zámky pricestovali s kompletným tipsportligovým kádrom. Na domácich hokejistoch bolo vidieť od začiatku, že sa tešia na zapás, ktorý bude stáť za to a nie na nezmyslený zápas proti “béčku”. A tak zápas aj vyzeral. Na rýchly gól hostí domáci odpovedali za 8 sekúnd a dokonca sa Považania ujali vedenia 2:1. Produktívnu 10-minútovku však zavŕšli hostia a po prvej tretine viedli 2:3. V druhej tretine sa na ľade začalo viac iskriť, čo bolo jasným dôkazom, že hostia očakávali lahší priebeh zápasu. Po druhej tretine 3:5. Do tretej tretiny vstúpili domáci presilovkou 5:3, ktorú však nevyužili a zdalo sa, že je po zápase. Chvíľku po nej sa im podarilo znížiť na 4:5 a miestami domáci tlačili tipsportligistu pred jeho bránou. Prišla ale hrubka, ktorú skúsené mužstvo trénera Jančušku dokázalo využiť 4:6. Kto si myslel, že je koniec sa mýlil, lebo Považania pokračovali ďalej v nadpriemernom výkone a po krásnej akcii znížili na 5:6. Päť mínut pred koncom dokázali hostia definitívne rozhodnúť gólom na 5:7.