Dvadsiatka ukončila pôsobenie v prvej lige víťazstvom v Trnave

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov v nedeľu podvečer ukončila svoje tohtoročné účinkovanie v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige víťazstvom na trnavskom ľade. Na svoje konto si pripísala štvrtú výhru, keď postupne zdolala Prešov, Spišskú Novú Ves, rezervu Nových Zámkov a teraz aj Trnavu. 

HK Gladiators Trnava - HK ORANGE 20 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 33. Klema (Pätoprstý, Poldruhák), 38. Szalay (Schmidt, Mrava) – 28. Köver (Giertl, Fafrák), 28. Fafrák (Köver), 43. Kupec (Kollár). Strely: 29:32. Vylúčenia: 5:5 na 2 min. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvy, Valko – Jedlička, Nosek. Diváci: 115.

Trnava: Brucháč (od 28. Košút) – Poláček, Mihalko, Burian, Kuna, Buianov, Poldruhák, Klein, Kormúth – Mrava, Schmidt, Szalay – Hrbáčik, Valo, Hudec – Lukačovič, Klema, Pätoprstý – Škokor, Olša, Mikeš.

HK Orange 20: Sklenár (od 31. Hlavaj) – Kupec, Švec, Boldižár, Dlugoš, Brincko, Nahálka, Golian, Lavička – Giertl, Kollár, Fafrák – Köver, Sojka, Urbánek – Havrila, Čenka, Džugan – Lunter, Minárik, Juščák.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Prvá tretina bola taká oťukávacia, hralo sa pozorne na oboch stranách, vyčkávalo sa na chyby. V tejto časti hry mali bližšie ku gólu domáci, ale strelecky sa nepresadili. V druhej tretine obe mužstvá vychádzali zo zabezpečenej obrany až do momentu, keď domáci zbytočne faulovali, čo využili mladíci z dvadsiatky na strelenie dvoch gólov, jedného v hre piatich proti trom a následne ešte v hre piatich proti štyrom. Domáci ale svoje zbrane neskladali a svojou hrou do konca tretiny vyrovnali nepriaznivý stav. Tretia tretina teda začínala nerozhodne, ale hneď na jej začiatku sa po buly v útočnom pásme presadili reprezentanti, ktorí prestreli domáceho brankára. Domáci zvýšili obrátky, bojovali až do konca, pokúšali sa aspoň o vyrovnávajúci gól, no pozorná obrana hostí bola dnes nad ich sily.