Elektrizujúca atmosféra dodala Martinu energiu: „Náš kotol bol fantastický”

Ďalšiu neuveriteľnú drámu napísal šiesty finálový zápas Michaloviec s Martinom. Dukla mala na hokejke prvý mečbal v sérii a v polovici zápasu išla do vedenia. Martinčania podporovaní fantastickými fanúšikmi ale dokázali do prestávky vyrovnať. Tretia tretina priniesla taktický boj, šance boli na oboch stranách, no zdalo sa, že duel dospeje do predĺženia. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času ale využil zaváhanie Zemplínčanov útočník František Poliaček a gólom na 2:1 rozhodol o víťazstve Martina. Rytieri si vďaka nemu vynútili rozhodujúci siedmy zápas, ktorý bude absolútnym vyvrcholením skvelej prvoligovej sezóny.

 

Hrali sme srdcom

Ivan Brezniak išiel sám do štyroch hráčov. Chcel som ho podporiť, išiel som za ním a šťastne sa mi to odrazilo do strany, kde Adam Trenčan asi nevidel puk a nestihol sa presunúť. Som nesmierne rád, že to tam padlo,” opísal najdôležitejší moment zápasu strelec rozhodujúceho gólu František Poliaček.

Martinský recept na úspech ostal nezmenený, zverencov trénera Spišáka zdobila najmä bojovnosť. Hrali sme od začiatku srdcom. Snažili sme sa dobre brániť a prechádzať do protiútokov. Sme radi, že sa nám podarilo vrátiť sériu do Michaloviec,” vyjadril spokojnosť jeden z lídrov martinského tímu.

Turiec žije hokejom a uvedomujú si to aj samotní hráči. Hokejisti sú ale vo svojich vyjadreniach pred siedmym finálovým súbojom opatrní. Ideme s pokorou do každého zápasu, minútku po minútke a uvidíme, čo sa nám podarí. Pevne veríme, že dokážeme uspieť.”

 

Diváci boli neskutoční

Siedmy zápas bude absolútnym vyvrcholením prvoligovej sezóny. Víťaz bude mať navyše možnosť zabojovať o postup do Tipsport ligy. Bude to boj o všetko, čo môže zväzovať ruky obidvom stranám. Dúfam, že Michalovciam o to viac, že budú hrať doma. Pôjdeme ale na Zemplín s pokorou,” podotkol Poliaček.

Ozdobou finálovej série sú aj divácke návštevy a fantastická atmosféra na oboch štadiónoch. Inak tomu nebolo ani v stredu a elektrizujúca martinská atmosférea dodala hráčom energiu potrebnú na víťazstvo. Samozrejme, diváci majú obrovský podiel na tejto výhre. Boli neskutoční, od prvej do poslednej minúty nás hnali vpred.”

Dvadsaťšesťročný krídelník nezabudol ani na fanúšikov Michaloviec. Tímu, v ktorom vlani odohral celú základnú časť 1. ligy. Náš kotol bol fantastický. Musím ale pochváliť aj michalovských fanúšikov, ktorí vytvorili svojim hráčom taktiež skvelú atmosféru.”

 

Fanúšikom chcú dopriať barážové derby

Rozhodujúca finálová bitka sa odohrá na Zemplíne, čo môže byť pre domáci tím výhoda. Dopredu ich totiž bude hnať plný dom. Takúto výhodu by určite privítali aj v Martine. Myslím si, že v siedmom zápase by nám výhoda domáceho prostredia trochu pomohla. Podľa mňa ale bude jedno, kto bude v piatok doma. Ten zápas bude pre oboch rovnako ťažký,” zamyslel sa František Poliaček.

Keďže sa bude v piatok hrať o všetko, je pravdepodobné, že diváci uvidia ďalšiu dramatickú taktickú bitku. V tom siedmom zápase to podľa mňa bude trvať ešte dlhšie, kým sa hra otvorí. Bude sa hrať naozaj o všetko. Je to posledný zápas súťaže, kde sa rozhodne, kto postúpi do baráže a zabojuje o Tipsport ligu.”

Ak by sa Martinu podarilo v Michalovciach uspieť a vyhrať ligu, mohli by sa tešiť na mimoriadne vybičovanú baráž o postup do najvyššej súťaže. Fanúšikom, ale aj nám hráčom, by sme chceli dopriať tú baráž. So Žilinou by to bolo naozaj neskutočné derby.”