HIGHLIGHT: Humenné - Prešov 4:3 (7. kolo)

Predposledné mužstvo tabuľky vo východniarskom derby na ľade nováčika z Humenného dlho siahalo na body, no napokon Prešov druhé víťazstvo v sezóne nezískal. Z najtesnejšieho víťazstva sa tešili domáci Humenčania.


 

MHK Humenné – HC Prešov 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)

Góly: 13. Pavúk (Fedorko, Vaško), 29. Šiňanský (Majerník), 31. Markuš (Mikula, Mačkovič), 54. Žitný (Evstigneev) – 8. Marcinek (Novotný), 12. Kohút (Novák, Tužinský), 40. Marcinek (Novotný, Kohút). Strely: 34:25. Vylúčenia: 4:5 na 2 min., navyše Buraľ 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Gavalier, Wolf. Diváci: 680.

Humenné: Spodniak – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Michalčin, Komloš, Evstigneev, Krempaský – T. Klíma, Bylina, Jokeľ – Vaško, Mikula, Fedorko – Markuš, Vrábeľ, Žitný – Kamenický, Majerník, Šiňanský.

Prešov: Bábik – Gábor, I. Kohút, Španko, Nociar, Dubina, Kováč, Rudy, Petrík – D. Novák, Tužinský, K. Ľupták – P. Marcinek, Stena, Novotný – K. Lunter, P. Halama, Magdolen – Miščík, Lamač, Hrabčák.

Súhrn zaslal klub MHK Humenné
Humenčania museli vyskladať nový prvý útok, chýbali legionári Solomonchak i Babinets, súper vykorčuľoval s troma posilami, napr. Marcinek, ktorý hrá aj za „áčko“ Zvolena. V 3. min. hrali domáci presilovku, za humenskou bránou sa od brankára a odrazom mantinelu dostal puk s prešovskému Novákovi, ktorý opustenú bránu „levov“ minul. Prešovčania pohrozili aj pri svojej presilovke, na nepríjemný teč Spodniak včas reagoval, ale v 7. min. už na strelu Marcineka zblízka nemal nárok. V 10. min. mali hostia opäť početnú výhodu, znovu ju využili 7 sekúnd pred vypršaním humenského trestu – 0:2. Reagovala druhá domáca formácia, spoluprácu Mikula – Fedorko zakončil strelou spomedzi kruhov obranca Pavúk. V 14. min. skĺzol Kamenickému v dobrej pozícii puk z hokejky, domáci tlak nabral na sile v 30-sekundovej presilovke 5 na 3, Fedorko netrafil v tutovke prudký puk, bekhendový blafák nezúročil Markuš.

Aj do druhej tretiny si domáci preniesli snahu, šancu nevyužil Vrábeľ, brankár Babik bol v jednom „ohni“, v 29. min. zamiešal puk za bránou súpera Majerník, vo vhodný okamih prihral Šiňanskému, ktorý vedel, čo spraviť – 2:2. „Levy“ neprestávali „koňarov“ tlačiť, v 31. min. strelu Markuša vyrazil Babik betónom pred seba a Mikula pohotovo skóroval – 3:2. Rýchly prienik Bylinu popri mantineli zastavil až brankár, ktorý kryl aj jedovku Vrábeľa. V 34. min. sa vydaril hosťom prienik, Stena v šanci zlyhal, v 37. min. vyslal dve dobré strely Novotný. Zachránil Spodniak i obetavý obranca. V závere druhého dejstva sa sypali šance z oboch strán, v čase 39:22 min. vyrovnal Marcinek.

Už po 20. sekundách tretej tretiny sa dostal do šance hosťujúci Tužinský, na druhej strane tesne minul Fedorko. V 45. min. Babik vykryl betónom Vaška, priam zázračne zachránil po dorážke Žitného. V 48. min. poslal rozhodca pod sprchy Buraľa, domáci sa enormne snažili získať späť vedenie, v 54. min. pri signalizovanom prešovskom vylúčení našliapol z vlastnej polovice Žitný, prešiel cez dvoch obrancov, bol opäť faulovaný, ale blafák zasunul medzi Babikove betóny. Záverečné tri minúty sa odohrali takmer bez prerušenia, 34 sekúnd pred sirénou vzali hostia tajm, „levy“ však tri body nepustili.

Milan Staš, tréner Humenného: „I keď mali Prešovčania iba jediné víťazstvo, chlapcov som upozorňoval, že takéto zápasy sú najťažšie. Podvedomie zapracovalo, začali sme laxne a dali súperovi náskok 2:0. Vývoj sme otočili, ale opäť našou chybou padol vyrovnávajúci gól na 3:3. Snahou sme strhli výhru na svoju stranu, myslím, že o ten gólik sme boli aj lepší. Sme mladé mužstvo, nemôžeme si dovoliť nikoho podceniť, stále musíme vstúpiť do zápasu 100-percentne koncentrovaní. Iba tak sa dostaví želaný výsledok

Slavomír Chlebec, tréner HC Prešov: „V našej situácii potrebujeme každý bod ako soľ. Mužstvo sme dali dokopy za pochodu, prišli chlapci, ktorí patria k ťahúňom, ale máme veľa mladých, ktorí individuálnym prístupom nie sú až tak nápomocní. Musíme byť trpezliví. Vstup do zápasu sme mali dobrí, viedli sme 2:0, ale nepokrytie hráča, ktorý nakorčuľoval od modrej čiary bol pre domácich povelom k obratu. I keď sme boli Humenčanom vyrovnaným súperom, dvakrát sme inkasovali. Do 54. minúty sme držali remízový stav 3:3, šance boli na oboch stranách, mohli sme rozhodnúť aj my. I keď skórovať mohli aj domáci, veľmi dobrý výkon predviedol brankár Babik, podržal nás. Evidentným jazýčkom na váhach sa ukázalo posilnenie humenského mužstva košickými hráčmi, aj Žitný pri rozhodujúcom štvrtom góle prešiel celé klzisko a gólovo zakončil. Psychicky je to pre nás ťažké, lebo Zvolen musel podať Prešovu pomocnú ruku, aby sa hokej udržal.“


Fotogaléria