HIGHLIGHT: Martin - Dubnica 4:2 (33. kolo)

Šláger 33. kola, v ktorom hostil Martin Dubnicu, zvládli lepšie domáci hokejisti. Na Turci si tak upevnili druhé miesto.

HK Martin - MHK Dubnica nad Váhom 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)

Góly: 3. Dírer (Pokrivčák, Rusina), 7. Paulíny (Pacalaj, Barto), 17. Markovič, 25. Urbánek (Burzík, Markovič) – 24. Macek (Hohl, Kútny), 47. Švec (Lantoš, Rehák). Strely: 35:22. Vylúčenia: 5:4 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Píšťanský – Drblík, Makúch. Diváci: 1390.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Brveník, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Hlaváček, Jarábek – Rehák, Hohl – Matejovič, Švec – Vladimirov, Kozachuk – Kristín, Krajči, Kokavec – Kútny, Lantoš, Macek – Mikolášek, Jakubík, Kanaet – Medek, Trenčan, Vakhrameev. 

Dopisovateľ Daniel Modrovský, HK Martin
Už v 3. minúte hry sa domáci hráči poľahky dostali do útočného pásma a pre Dírera nebolo ťažké streliť úvodný gól zápasu. O štyri minúty neskôr sa v dobrej príležitosti objavil Paulíny a domáci svoj náskok navýšili. V 17. minúte mali hostia výhodu presilovej hry, po chybe brankára ale inkasovali tretí gól z hokejky Markoviča. V druhej tretine sa hostia na chvíľku dostali do hry zásluhou gólu Maceka, po minúte ale Urbánek zvyšoval opäť na rozdiel troch gólov. V závere dejstva zároveň hostia prišli o Krajčiho, ktorého počas presilovej hry domáceho tímu trafil puk z hokejky Tabačeka. Dubnica sa v tretej tretine pokúšala dostať späť do zápasu, v 47. minúte ju k tomuto cieľu priblížil gól Šveca z presilovej hry. Viac presných zásahov ale diváci v Martine nevideli, a to i napriek záverečnej power-play hostí. Druhý tím tabuľky tak zvíťazil 4:2 a upevnil si svoje postavenie.

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Hráčom musím poďakovať za odvedený výkon. Úvodná tretina nám vyšla neskutočne. Hra, ako aj prevedenie príležitostí bolo ideálne, najmä čo sa týka troch strelených gólov. V ďalšom priebehu sa hra vyrovnala. V druhej tretine nám pomohol štvrtý gól kedy sa hra do konca dejstva ukľudnila. Tretiu tretinu sme si skomplikovali vlastnými oslabeniami. Inkasovaným druhým gólom sme dostali súpera do hry. Na druhú stranu však musím hráčov pochváliť za obetavú hru počas oslabení. Som rád, že sme s tak kvalitným súperom, akým je Dubnica podali výborný výkon." 

Tibor Melichárek (asistent trénera MHK Dubnica nad Váhom): "Diváci videli zaujímavý prvoligový zápas. Z nášho pohľadu, všetko, čo sme si povedali k úvodu stretnutia pred zápasom, to nám nevyšlo. Začiatok nebol úplne ideálny. Keď sme už mali v úvodnej tretine pocit, že sa dostávame do stretnutia, strelili sme si gól počas vlastnej presilovej hry. S tak kvalitným súperom, akým je Martin sa nielen ťažko hrá, ale aj otáča prípadný nepriaznivý vývoj. V ďalších tretinách sme sa snažili dostať do zápasu, čiastočne sa nám to podarilo. Hráči dreli do konca, na druhej strane má Martin natoľko vyspelý tím, aby si víťazstvo postrážil. Z tohto pohľadu bolo domáce víťazstvo preto zaslúžené."