HIGHLIGHT: Martin - Humenné 0:6 (24. kolo)

Takúto nakladačku od Humenného sme na ľade Martina veru nečakali Pozrite si zostrih gólov zo zápasu s prekvapujúcim výsledkom.

 

 

HK Martin – MHK Humenné 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Góly: 4. Solomonchak (Baláž), 5. Jokeľ (Žitný), 31. Solomonchak (Baláž, Michalčin), 31. Fedorko (Buraľ, Babynets), 49. Bylina (Žitný, Lenďák), 51. Baláž (Bylina, Buraľ). Strely: 24:27. Vylúčenia: 3:2 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Vido – Makúch, Drblík. Diváci: 800.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Lednický, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rešetár.

Humenné: Škorvánek – Ondrej, Michalčin, Buraľ, Lenďák, Mačkovič, Krempaský, Kamenický, Majerník – Solomonchak, Bylina, Baláž – Vaško, Babynets, Fedorko – Jokeľ, Krajňák, Žitný – Vrábeľ, Markuš, Šiňanský.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Martin predchádzajúce dva duely proti Humennému zvládol, v treťom však zažil trpkosť prehry. Tá sa začala rodiť už v štvrtej minúte po mini sérii nepremenených príležitostí. Solomonchak otvoril skóre a o minútu ho napodobil Jokeľ, ktorý vyhnal z bránky Bernáta. Jeho náhradník Gavalier vydržal len do 31. minúty kedy Solomonchak pridal svoj druhý gól. O 18 sekúnd dorážal Fedorko a domáci boli na kolenách. Blafák Bylinu v 49. minúte prikrášlil vedenie hostí, tí skóre duelu uzavreli v 51. minúte zásluhou Baláža. Humenné nedalo v stretnutí domácim šancu a pripomenulo, že s ním treba v nasledujúcich zápasoch počítať.

Milan Staš (tréner MHK Humenné): "Základ nášho víťazstva sme položili ešte v prvej tretine, v ktorej sme sa dostali do vedenia 2:0. Vytvorili sme si aj ďalšie príležitosti, ktoré sme, žiaľ nepremenili. Pokračovali sme ale v dobrom výkone, vytvárali sme si šance. V kritických okamihoch nás podržal brankár, ktorý taktiež veľkou mierou prispel k víťazstvu. Celé mužstvo hralo perfektne, nikoho nechcem vyzdvihovať. Môžem povedať, že sme odohrali najlepší zápas tejto sezóny. Som veľmi rád, že sme porazili silný Martin." 

Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Ťažko sa mi hodnotí toto stretnutie, ktoré sme nezačali zle. Vytvorili sme si niekoľko šancí, prestrieľali sme súpera. Boli sme ale málo agresívni, netlačili sme sa do bránkového priestoru. V prvej tretine sme prepadli aj v útočných herných činnostiach. Potom už dominoval súper. Prehrávali sme osobné súboje, vo veľkej miere sa na našej strane objavovala taktická nedisciplinovanosť, kedy hráči nešli do priestorov, do ktorých mali chodiť. Nevychádzala nám ani hra v obrane, kraje boli veľmi slabé, čoho využil súper na vlastné kombinácie. Súper sa dokázal presadzovať i v súbojoch dvaja na štyroch. I v tejto početnej výhode sme nedokázali hosťujúcim hráčom zamedziť v zakončení. Bol to náš najslabší zápas v sezóne, o čo sa ale pričinil i súper veľmi dobrou hrou. Kvalitu súpera nechcem znevažovať, v hlavách sme ale mnohé záležitosti nestíhali riešiť. Pomenili sme útoky, bol tu i posun hráčov v jednotlivých formáciách, k čomu sme pristúpili len po druhýkrát v tejto sezóne. Nič však z tohto nepomohlo. Môžeme len ďalej na tom pracovať, i takéto zápasy budú v play-off. Z našej strany musíme byť lepšie pripravení."