HIGHLIGHT: Michalovce - Humenné 7:6pp (14. kolo)

Derby štrnásteho kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy na Zemplíne malo fantastický priebeh. Humenné sa dvoma rýchlymi gólmi v úvode druhej tretiny dostalo na ľade lídra tabuľky už do vedenia 5:1, ale Michalovčania potom predviedli famóznu stíhaciu jazdu. Skvelý prvoligový duel rozuzlil až v predĺžení domáci Marek Mašlonka.

 

HK Dukla Ingema Michalovce – MHK Humenné 7:6 pp (1:3, 4:3, 1:0 - 1:0)

Góly: 6. Pulščák (Novický, Hopkovič), 31. Róth (Safaraleev, Linet), 34. Pulščák (Hančák), 37. Linet (Safaraleev, Cútt), 38. Balko (Kolba), 50. Kolba (Korenko, Toma), 63. Mašlonka – 2. Jokeľ (Markuš, Vrábeľ), 16. Baláž (Lenďák), 18. Bylina (Ondrej, Buraľ), 21. Solomončak (Baláž, Ondrej), 22. Markuš (Michalčin, Jokeľ), 39. Jokeľ (Michalčin, Markuš). Strely: 30:24. Vylúčenia: 9:8 na 2 min., navyše Bylina 5+DKZ za faul kolenom. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Korba – Riš, Jobbágy. Diváci: 1650.

Michalovce: Trenčan (od 22. Tkáčik) – Hančák, Kolba, Balko, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko, Bdžoch – Banovský, Piatak, Mašlonka – Pulščák, Cútt, Mesaroš – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Humenné: Sidor – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Lenďák, Michalčin, Krempaský – Solomončak, Bylina, Baláž – Vaško, Babinets, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Markuš – Kamenický, Hudák, Šiňanský.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
V poradí druhé zemplínske derby začalo vo svižnom tempe. Divák sa nemohol nudiť od prvej sekundy, keďže sa striedali šance na oboch stranách. Lepšie začali hostia, ktorí trestali deň otvorených dverí v michalovskej defenzíve. Najskôr síce pohrozil domáci Safaraleyev, potom ale prišli chvíle Humenčanov. Denis Markuš ešte Adama Trenčana neprekonal, na konci druhej minúty ale po biliardovej akcii Oliver Jokeľ áno. Odpoveď domácich prišla v šiestej minúte Františkom Pulščákom. Ešte predtým ale dvakrát, po strelách Kamenického a Bylinu, zvonila žŕdka na ich bráne. Aj po vyrovnaní boli aktívnejší hostia. Tí nečakali na chyby Michalovčanov, sami ich svojou aktivitou k ním nútili. V šestnástej minúte sa dostal do brejku Marcel Baláž a rutinérsky poslal svoj tím do vedenia. Následne Babynets v čistej šanci minul bránu, no v 18. minúte Gleb Bylina potrestal ďalšiu hrúbku michalovskej defenzívy a outsider tak po prvej tretine viedol 3:1.

Kto čakal v druhej tretine oheň a síru na humenskú bránu, veľmi sa mýlil. Humenčania totiž za deväťdesiat sekúnd strelili ďalšie dva góly a vyhnali tak Adama Trenčana z michalovskej brány. Tréner Miroslav Chudý si zobral oddychový čas, ktorý jeho zverencov konečne nakopol. Až potom sa hralo hlavne v obrannom pásme MHK, ktorého hráči viackrát nevedeli kam skôr skočiť. Obrat začal režírovať v 31. minúte Mário Róth, o tri minúty neskôr sa k nemu pridal František Pulščák, v 37. minúte znižoval na 4:5 Jakub Linet a o minútu neskôr vyrovnal Ľubor Balko. To ešte v prvej tretine nebolo všetko, keďže v 39. minúte Oliver Jokeľ opäť poslal Humenčania do vedenia.

V tretej tretine sa začalo michalovské naháňanie za vyrovnaním. To síce bolo pribrzdené Cúttovým prísnym vylúčením, no po ňom sa opäť hralo prevažne v humenskej tretine. Domáci získali v 47. minúte výhodu dvojminútovej presilovky o dvoch hráčov, keď Bylina za faul kolenom dostal päťminútový trest a následne v oslabení fauloval aj Mačkovič, a tú aj využili. Vyrovnávajúcim gólom sa prezentoval ich kapitán Marek Kolba. Po vyrovnaní sa opäť hral hokej hore-dole. Humenčania v poslednej desaťminútovke nič nevyťažili z troch presiloviek, dokonca ani zo sedemdesiat sekundovej o dvoch hráčov a zápas tak putoval do predĺženia. V ňom boli šťastnejší Michalovčania, ktorí zásluhou Mareka Mašlonku získali extra bod na svoju stranu.