HIGHLIGHT: Skalica - Bratislava (16. kolo)

Skalica sa v 16. kole St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy doma lúčila s kapitánom Tiborom Kutálkom, ktorý musel ukončiť kariéru pre zdravotné problémy. Proti Bratislave ale prekvapivo prehrala a jej strata na vedúcu dvojicu narástla.

 

HK Skalica – HC Osmos Bratislava 2:5 (1:0, 0:4, 1:1)

Góly: 4. Hujsa (Mowrey, Kniazev), 52. Kotzman (Štumpf, Hílek) – 24. Musliu (Prokop, Klučiar), 27. Šalka (Kalináč), 34. Musliu (Klučiar, Vidovič), 34. Mikolášek, 46. Smolka (Mikolášek). Strely:Vylúčenia: 5:5 na 2 min., navyše Bednarič 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Žák - Šefčík, J. Konc ml. Diváci: 899.

Skalica: Trutt – Janík, Śkápik, Straka, Trávniček, P. Kotzman, Hílek, Mrázik – Kniazev, Hujsa, Vaškovič – Štumprf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, A. Kotzman.

HC Bratislava: Mega – Vidovič, Ficel, Juriga, Vajlent, Pavešic, Hřebíček, Vyskoč, Guoth – Musliu, Prokop, Danišovský – Brodek, Smolka, Mikolášek – Klučiar, Kalináč, Šalka – Bednarič, Mlynčár, Ondris.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Zápasu predchádzala vzácna udalosť, keď sa z aktívnou kariérou rozlúčil domáci kapitán Tibor Kutálek. Tomu znemožnili pokračovanie v kariére zdravotné problémy s chrbticou. Kapitínovi sa ušlo vrelého rozlúčenia od slušne zaplneného štadióna. Zápas sa začal vo svižnom tempe a domáci sa už v 4. minúte tešili z úvodného zásahu. Po faule na Janíka získali výhodu presilovej hry a dôrazný Hujsa dotlačil puk za Megov chrbát. Postupom času sa osmeľovali aj hostia a v záverečnej päťminútovke si vypracovali niekoľko nádejných príležitostí, pri ktorých vynikol Trutt a tak sa išlo do šatní za tesného vedenia Záhorákov.

Druhá časť začala v pomalšom tempe, čo využili hostia. Tí sa dostali do zápasu v presilovej hre, ktorú využil Musliu. O pár minút získali možnosť presilovej hry domáci, ale naložili s ňou najhoršie ako mohli. Po nedorozumení v obrannom pásme sa k puku dostal Šalka a dostal Bratislavčanov do vedenia. Domáci sa po tomto góle prebrali, vytvorili si tlak, ale obrana hostí odolala a následne trestala hrubé chyby domácich. Najskôr využil prečíslenie dvoch na jedného svojim druhým gólom v stretnutí Musliu a o sedem sekúnd neskôr po ďalšej hrubej chybe zvyšoval Mikolášek už na 4:1. Domáci sa mohli priblížiť na dva góly v závere tretiny, ale Alex Kotzman trafil iba konštrukciu bránky a tak domáci zažili tretinu ako zo zlého sna, ktorú prehrali 0:4.

Tretia časť začala presilovou hrou hostí, v ktorej sa žiadna šanca nezrodila a podobne tomu bolo aj pri početnej výhode domácich. Po jej skončení sa do rýchleho protiútoku dostali hostia a presnou strelou sa prezentoval Smolka, ktorý definitívne spečatil víťazstvo hostí. V 46. minúte mal blízko ku gólu Vaškovič, ale jeho strela sa od konštrukcie odrazila mimo priestor bránky. Naopak mohlo udrieť na druhej strane, keď sa v oslabení dostal do vyloženej šance Smolka, ale Trutt vytiahol skvelý zákrok. V 51. minúte sa domáci dočkali skorigovania výsledku, keď sa od modrej presadil Pavol Kotzman, ktorému asistovali Štumpf a Hílek.