HIGHLIGHT: Skalica - Martin 2:3pp (26. kolo)

Martin sa po troch prehrách dokázal postaviť na nohy a porazil Skalicu. Pozrite si zostrih gólov z kvalitného stretnutia, ktoré rozhodlo až predĺženie.

 

 

HK Skalica - HK Martin 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 21. Hujsa (Škápik), 50. Janáč (Grman) – 23. Brezniak (Jurášek), 46. Zeliska (Dírer, Pokrivčák), 63. Rudzan (Zeliska). Strely: 44:42. Vylúčenia: 2:1 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvy – Jurčiak, Koncl ml. Diváci: 778.

Skalica: Romančík – Pač Škápik, Straka, Trávniček, Kotzman P., Grman, Mrázik, Vanek – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman A. – Kniazev, Dufek, Trnka.

Martin: Bernát – Tabáček, Lavička, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junas, Themár – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Rešetár, Barto, Brveník.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Od začiatku sa hral rýchly hokej, ale prím hrali obrany oboch mužstiev a ak sa aj hráči dostali do šancí, proti boli spoľahliví brankári. Hostia dostali výhodu presilovej hry, ale Romančíka v bránke domácich neprekonali a tak diváci v prvej časti gól nevideli.

Do druhej tretiny vstúpili obe mužstvá aktívne a už po 23 sekundách boli Záhoráci odmenení. Svoj piaty gól v sezóne strelil Martin Hujsa, ktorému asistoval Ľubo Škápik. Lenže radosť domácich z vedenia vydržala iba niečo viac ako dve minúty. Martinčania dokázali vyrovnať zásluhou presného pokusu Ivana Brezniaka po asistencii Juráška. V 35. minúte sa naskytla prvá početná výhoda aj domácim, ale využiť ju nedokázali a tak po dvoch tretinách svietil na ukazovateli nerozhodný stav.

V 43. minúte získali hostia druhú presilovú hru, ale nevyužili ju. O necelú minútu neskôr sa už ale tešili z vedúceho gólu, keď sa presadil Lukáš Zeliska, pre ktorého to bol 11 presný zásah v sezóne. Ani hosťom vedenie dlho nevydržalo, keď o štyri minúty dokázal kontrovať Patrik Janáč po asistencii Kristiána Grmana. V záverečnej desaťminútovke boli obe mužstvá opatrné a tak sa prišlo až do predĺženia. V ňom mali viac šťastia hostia, ktorí zásluhou Pacalaja získali extra bod.