HIGHLIGHT: Skalica - Martin 3:2pp (4. kolo)

V šlágri 4. kola STN Ligy sa na Záhorí zrodila poriadna dráma, ktorú rozuzlilo až predĺženie. Po ňom sa z víťazstva tešili domáci Skaličania, keď rozhodujúci gól vsietil Ľubomír Škápik.

 

 

HK Skalica – HK Martin 3:2pp (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) 

Góly: 14. Janáč (Pač, Vaškovič), 26. Vaškovič (Jurák, Pač), 63. Škápik (Štumpf, Hujsa) – 19. Rechtorík (Pokrivčák), 36. Dírer (Burzík). Strely: 37:38. Vylúčenia: 2:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Frimmel, Valo. Diváci: 814.

Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Hílek, Mrázik, Vanek – Štumpf, Hujsa, Kutálek – Vaškovič, Jurák, Janáč – A. Kotzman, Dufek, Okoličány – P. Kotzman, Jaša, Trnka.

Martin: Gavalier – Tabaček, Themár, Burzík, Pacalaj, Rusina, Oravec, Lednický – Rudzan, Langhammer, Markovič – Jurášek, Barto, Poliaček – Pokrivčák, Dírer, Rechtorík – Brveník.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Od začiatku sa hral obojstranne rýchly a kombinačný hokej, napriek tomu sme si na prvý gól museli počkať až do 14. minúty. Domáci nevyužili tri presilové hry za sebou, ale sekundu po tretej sa pred bránkou za výdatnej pomoci Pača najlepšie zorientoval Patrik Janáč a dotlačil puk do siete bezmocného Gavaliera. Lenže domáci nakoniec po úvodnej časti neviedli, keďže v predposlednej minúte poslal Pokrivčák peknú spätnú prihrávku na Rechtoríka, ktorý našiel voľný priestor pri bližšej tyčke Trutta.

Aj v druhej časti mala hra tempo a v 25. minúte nastrelil spojnicu prudkou strelou Vaškovič. O pár sekúnd sa dostal do rovnako dobrej príležitosti a tentokrát miesto strely do hornej časti volil strelu po zemi, ktorá si našla cestu do siete Martina. Domáci boli aj naďalej pri chuti, šance mali Trnka, Hujsa a Kutálek, ale bez gólového zakončenia. A tak zahrmelo na druhej strane, keď z nevinnej akcie prestrelil Trutta Dírer a aj po druhej časti bol stav nerozhodný.

V úvode tretej časti sa Záhoráci ubránili presilovej hre Martina a vzápätí mal gól na hokejke aktívny Vaškovič, ale Gavalier dokázal zakročiť. V 46. minúte sa do dobrej príležitosti dostal Pavol Kotzman, ale Gavalier opäť dobre zakročil. Domáci mali v záverečnej časti viac z hry, ale nedaril osa im nájsť recept na dobre chytajúceho Gavaliera. Postupne sa viac osmelili aj hostia, ale ani oni si nevypracovali výraznejšiu príležitosť. Necel= dve minúty pred koncom sa v dobrej pozícii ocitol Pavol Kotzman, ale netrafil priestor troch žrdí a tak zápas dospel do predĺženia.

Aktívnejšie začali nadstavenie Skaličania, ale v 2. minúte sa rútil na Trutta osamotený Martinčan, ale americký gólman zasiahol spoľahlivo. Vzápätí kryl ďalší nebezpečný pokus a tak udrelo na druhej strane, keď Ľubo Škápik podarenou strelou prestrelil Gavaliera a rozhodol o víťazstve Záhorákov.


Fotogaléria