HIGHLIGHT: Topoľčany - Skalica 4:5pp (9. kolo)

Atraktívny šláger v Topoľčanoch začali domáci vynikajúco, dostali sa do vedenia 4:0, no Skalica zbrane nezložila a famózny obrat dokonala v predĺžení gólom Daniela Štumpfa.


HC Topoľčany – HK Skalica 4:5pp (3:0, 1:1, 0:3 - 0:1)

Góly: 7. Tomčák (Ďurčo, Podstavek), 9. Tomčák (Podstavek, Bečka), 19. Dvonč (Bystričan), 36. Uhnák (Bystričan, Kluka) – 38. Dufek (Kotzman), 47. Straka (Štumpf), 50. Hujsa (Kutálek, Vaškovič.), 60. Janík (Škapik, Kutálek), 62. Štumpf (Kutálek, Trávniček). Strely: 34:34. Vylúčenia: 5:6 na 2 min., navyše Laššo a Mowrey 5+DKZ za pästný súboj a P. Kotzman 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Novák, Valko – Valo, Jedlička. Diváci: 954.

Topoľčany: Halo – Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Ďurčo, Král, Duran, Gergel A. – Kluka, Laššo, Tábi – Dvonč, Uhnák, Bogoslovskii – Podstavek, Bečka, Tomčák – Gergel D., Klenko, Pekarčík.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Straka, Trávniček, P. Kotzman, Hílek, Mrázik, Kniazev – Kutálek, Hujsa, Vaškovič – Janáč, Jurák, Štumpf – Okoličány, Dufek, A. Kotzman – Trnka, Jaša, Mowrey.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, HC Topoľčany
Domáci hokejisti odohrali výborné prvé dve tretiny, na záverečnú dvadsaťminútovku by najradšej rýchlo zabudli. Pred peknou diváckou návštevou vybehli domáci hokejisti v plnej paráde, hostí do ničoho nepúšťali a už v 9. minúte po dvoch góloch Tomčáka viedli 2:0. V 19. minúte zvýšil Dvonč už na 3:0 a Topoľčany tak boli nasmerované za tromi bodmi.

V prostrednej časti hostia aj naďalej zaostávali za očakávaním, v 32. minúte zaujala akurát pästná výmena názorov Lašša a hosťujúceho Mowreya. V 35. minúte hrali domáci presilovku a Uhnák zaznamenal štvrtý gól domácich – 4:0. Hostia z ojedinelého protiútoku Dufekom znížili na 4:1. V záverečnej tretine sa ale začali diať priam divy.

V 45. minúte hrali hostia presilovku, kedy sa následne Klenko dopustil zbytočného faulu v útočnom pásme a Straka v presilovke piatich proti trom znížil na 4:2. Vzápätí mal obrovskú šancu domáci Bečka, ale v čistej šanci prestrelil. Nedáš- dostaneš platilo na druhej strane, kedy po obrovskej chybe pri domácej rozohrávke znížil Hujsa už na 4:3. Hneď po vhadzovaní sa k puku dostal Podstavek, bombou opečiatkoval hornú žrď. A aj ďalšia šanca Bečku skončila na žŕdke. Domácim nebolo súdené skórovať, naopak, hostia pri hre bez brankára vyrovnali, keď sa presadil Janík – 4:4. Aj v predĺžení mali prvú šancu domáci, Klenko triafa len do hornej žŕdky. Hneď z protiútoku strieľa Štumpf víťazný gól hostí. Domáci si zaslúžili bodovať naplno, ale v záverečnej tretine svojou nedisciplinovanosťou a najmä nepresným zakončeniam sa pripravili o plný bodový zisk.


Fotogaléria