Martin postúpil do finále, Dubnica s bronzovými medailami

Tohtosezónny nováčik St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy potvdil napokon v semifinále rolu favorita a pobije sa s Michalovcami o prvoligový triumf. Martin dokázal otočiť sériu s Dubnicou z 1:2 na 4:2, keď v poslednom šiestom stretnutí vyhral na dubnickom ľade 5:2. Martinčania odštartujú finálovú sériu v pondelok a utorok na Zemplíne. 
 

Výsledok 6. kola semifinále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


MHK Dubnica nad Váhom – HK Martin 2:5 (1:0, 0:4, 1:1) KONEČNÝ STAV SÉRIE: 2:4

Góly: 12. Kokavec (Jarábek, Jakubík), 57. Kristín (Jarábek, Veshutkin) – 26. Langhammer (Urbánek, Jurášek), 31. Urbánek (Dírer, Zeliska), 36. Barto (Urbánek, Dírer), 37. Brezniak (Pokrivčák, Poliaček), 59. Jurášek. Strely: 29:39. Vylúčenia: 7:5 na 2 min., navyše Hlaváček 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku + DKZ za vrazenie na mantinel, Pacalaj 10 min. OT za vrazenie na mantinel, Kokavec DKZ za nešportové správanie sa. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Stano, Mĺkvy – Jedlička, Jurčiak. Diváci: 1944.

Dubnica nad Váhom: Gibl (od 37. Pajpach) – Jarábek, Švec, Rehák, Plavecký, Kozachuk, Hlaváček, Vladimirov, Medek – Kokavec, Krajči, Kristín – Mikolášek, Lantoš, Kútny – Trenčan, Dvonč, Kanaet – Macek, Jakubík, Veshutkin.

Martin: Bernát – Tabaček, Dvořák, Pacalaj, Šimon, Rusina, Oravec, Burzík, Themár – Jurášek, Langhammer, Markovič – Brezniak, Pokrivčák, Poliaček – Dírer, Urbánek, Zeliska – Brveník, Barto, Paulíny.

Dopisovateľ: Ivan Janiga, MHK Dubnica nad Váhom
Do zápasu vstupovali dubnický hráči s tým, že potrebujú za každú cenu vyhrať, inak pre nich sezóna končí. Už v 4. minúte dostali domáci možnosť presilovej hry po kroščeku Langhammera. Diváci sa však prvého gólu dočkali až o niekoľko minút neskôr. V 11. minúte otváral skóre zápasu Kokavec. Dubnica to malo po úvodnom dejstve dobre rozbehnuté. V 26. minúte vďaka Langhammerovi využil Martin po pár sekundách presilovú hru a bolo vyrovnané. Domáci mali veľkú šancu opäť viesť, keď hrali v početnej výhode o dvoch hráčov. Avšak, táto príležitosť ostala nepotrestaná a vzápätí Martin udrel. V polovici zápasu ho poslal do vedenia Urbánek. Hostia sa do konca tretiny stihli presadiť ešte dvakrát. V priebehu minúty napli sieť aj Barto s Brezniakom a rázom bolo 1:4. Následoval oddychový čas pre domácich a výmena brankárov. Gibla nahradil Pajpach. Dubnica nič nevzdávala a bojovala aj naďalej. Tesne pred záverečnou sirénou využil presilovú hru ešte Kristín. Martin už žiadnu drámu však nepripustil. V 59. minúte poistil výhru Jurášek a hostia tak po výsledku 2:5 postupujú.