Martin vo fantastickej atmosfére zdolal Michalovce a ujal sa vedenia v sérii

Tretí finálový zápas St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy sa od úvodu niesol v opatrnom duchu. Vo fantastickej atmosfére, ku ktorej prispeli aj michalovskí fanúšikovia, otvoril skóre duelu v 9. minúte domáci Pacalaj. To však príliš opatrnú taktiku oboch celkov nezmenilo a s vyloženými šancami si poradili vynikajúci brankári na oboch stranách. O čosi šťastnejší bol v piatok na konci martinský gólman Bernát, ktorého čisté konto znamená druhé finálové víťazstvo Martina. Hoci Michalovčania v záverečnom dejstve prepli na vyššie obrátky, v ich stíhacej jazde ich brzdili predovšetkým výlučenia. Martinčania sa ujali vedenia vo finálovej sérii 2:1 a už v sobotu ich čaká ďalší zápas pred svojím fantastickým publikom.
 

Výsledok 3. kola finále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


HK Martin – HK Dukla Ingema Michalovce 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)  STAV SÉRIE: 2:1

Góly: 9. Pacalaj (Pokrivčák), 35. Barto (Rudzan, Paulíny). Strely: 34:33. Vylúčenia: 1:6 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Vido – Číž, Jurčiak. Diváci: 2992.

Martin: Bernát – Tabaček, Šimon, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Korenko, Košecký, Novický, Bdžoch, Valečko, Mesároš, Gavrik – Dvurechenskii, Piatak, Mašlonka – Giľák, Cútt, Boiko – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Pred ďalšou fantastickou diváckou kulisou v rámci finálovej série nastupovali oba tímy s cieľom zvíťaziť. V bojovne ladenom stretnutí napokon rozhodovali maličkosti, v úvodnej tretine to bola presilová hra domáceho tímu, ktorá už po štyroch sekundách skončila gólom Pacalaja. Ďalšie príležitosti na oboch stranách zostali nevyužité, v druhom dejstve rozhodla chyba brániaceho hráča, ktorý dovolil Rudzanovi prihrať Bartovi a ten sa z pravej strany presadil. V úvode tretej tretiny pokračovali hostia v presilovej hre, ani tá im ale vytúžený gól nepriniesla. V jej závere sa odhodlali aj k odvolaniu brankára, bola z toho ale príležitosť domácich, ktorí si tretí gól v podaní Jurášeka nemohli pripísať pre postavenie hráča mimo hry. V elektrizujúcej atmosfére napokon Martin zvíťazil nad Michalovcami 2:0 a pripísal si druhé víťazstvo v sérii.

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Hráčov musím od prvého do posledného pochváliť. Od fantasticky chytajúceho Bernáta, ktorý nás podržal, po posledného, ktorý sa v zápase objavil. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, hráči mu ale išli naproti. Ukľudnil nás úvodný gól, spokojní sme boli i s dobrým pristupovaním v strednom pásme a poctivou hrou vzadu. Súpera sme nepúšťali do vyložených príležitostí. Spomenúť musím takisto aj fantastickú atmosféru. Také niečo nám všetkým, najmä chalanom na ľade neskutočne pomohlo. Verím, že zajtra v tomto móde budeme pokračovať." 

Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "Dnes to bol viac boj ako hokej. Stretnutie malo určite svoju kvalitu, i keď tá hokejová bola troška v úzadí. Oba tímy pozorne bránili, nechceli urobiť chybu. Videli sme veľké množstvo osobných súbojov. Bolo to skôr o bojovnosti ako o hre. Domáci nás v tejto činnosti predčili a preto zvíťazili. Chceli viac a to rozhodlo. Príležitostí na jednej či druhej strane veľa nebolo. Domáci sa presadili počas presilovej hry, druhý gól padol po našej hrubej individuálnej chybe. Bolo 2:0 pričom sme si počas dvoch tretín nedokázali vytvoriť vyloženú príležitosť. Na začiatku tretej tretiny sme mali počas presilovej hry príležitosť znížiť. Chceli sme chytať zajaca za chvost, bolo však neskoro. Z tejto snahy pramenili fauly, mali sme troch vylúčených a času bolo čoraz menej. Dnes to bolo podľa mňa, zaslúžené víťazstvo domácich. Nemali sme šancu vyhrať, v celom zápase sme si dokázali vytvoriť prakticky len jednu príležitosť. Domácim gratulujem."