Martin vysoko deklasoval Dubnicu a vyrovnal sériu, Michalovce sú krok od finále

Dôležité štvrté semifinálové kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy zvládli lepšie hosťujúce tímy. Žochári sa pred takmer 3500 divákmi strelecky vytrápili a napokon nedokázali prekonať Trenčana. V zápase chudobnom na góly rozhodol presný zásah Piataka z 38. minúty. Michalovce si výhru poistili ešte gólom v poslednej minúte, v sérii vedú už 3:1 na zápasy a najbližie budú mať doma semifinálový mečbal. Martinskí hokejisti predviedli v Dubnici diametrálne odlišný výkon než v piatok a súpera doslova rozvalcovali. V druhej tretine naštartovali gólovú kanonádu, ktorá sa zastavila až na ôsmich góloch. Dubnica tak dostala zahanbujúci debakel 1:8 a Martinčania vyrovnali sériu.

 

Výsledky 4. kola semifinále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy
 

HC Topoľčany – HK Dukla Ingema Michalovce 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) STAV SÉRIE: 1:3

Góly: 38. Piatak (Boiko, Kolba), 60. Róth (Safaraleev, Piatak). Strely: 22:50. Vylúčenia: 6:4 na 2 min., navyše Hrudík a Róth 10 min. OT za pästný súboj. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Bachúrik – Šotek, Michna.. Diváci: 3482.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Hřebíček, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Loydl, Nemček – Tábi, Tomčák, Podstavek – Lichanec, Kalináč, Kluka – Laššo, Bečka, Uhnák – Pekarčík, Klenko, Gergel.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Košecký, Hančák, Novický, Valečko, Bdžoch, Gavrik, Banovský – Boiko, Piatak, Dvurechenskii – Mašlonka, Cútt, Giľák – Róth, Linet, Safaraleev – Hamráček, Toma, Chalupa.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, MY Topoľčany
V prvej tretine vybehli hostia na domácich. Ti síce hrali prvú presilovku, ale húževnaté Michalovce sa ubránili a nebezpečne hrozili. Pri rovnomennom počte mali hostia prevahu, brankár Halo bol pozorný. Domácim nevyšli dva brejky, a tak v prvej tretine opäť zaplnené topoľčianske hľadisko (3482 divákov!!!) gól nevidelo.

Aj v druhej časti hry sa na oboch stranách čakalo na chyby. Hralo sa prevažne v obrannej tretine domácich, Topoľčany čakali na protiútoky. Domáci postupne ožívali, ale hosťujúca obrana bolo pozorná. Postupne sa zas začalo hrať pred brankárom domácich a v 32. minúte si domáci tréner vzal oddychový čas. V 35. minúte začalo byť horúco pred bránkou Topoľčian, pästný súboj zviedol Hrudík s Róthom. Následne hrali hostia presilovku a po akcii celej formácie otvoril skóre Piatak - 0:1. Za záverečneho hvizdu druhej tretiny páli Kováčik v dobrej príležitosti len do brankára hostí.

V tretej tretine mali šance obe mužstva, miernu prevahu mali opäť hostia. Blížil sa záver, výsledok bol stále otvorený. Michalovce boli nebezpečné, ale aj domáci sa tlačili do vyrovnania. V 60. minúte sa ale po odrazenej strele dostal puk k Róthovi, ktorý prepálil Hala - 0:2. Topoľčany opäť bojovali, ale skúsenejší hostia rozhodli. Topoľčianske publikum napriek prehre odmenilo hráčov mohutným skandovaním a s nádejou, že séria sa ešte vráti späť do Topoľčian!


MHK Dubnica nad Váhom – HK Martin 1:8 (1:1, 0:3, 0:4) STAV SÉRIE: 2:2

Góly: 20. Kristín (Jarábek, Krajči) – 9. Langhammer (Dírer, Tabaček), 27. Urbánek (Poliaček, Šimon), 34. Poliaček, 37. Brezniak (Rusina, Bernát), 42. Pokrivčák (Poliaček, Brezniak), 48. Poliaček (Brezniak, Pokrivčák), 48. Rusina (Langhammer), 60. Markovič (Jurášek). Strely: 29:48. Vylúčenia: 6:4 na 2 min., navyše Kokavec a Brveník 10 min. OT za nešportové správanie, Veshutkin a Pacalaj 5+DKZ za pästný súboj Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Jonák, Hatala – Junek, Šefčík. Diváci: 2159.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Jarábek, Švec, Rehák, Plavecký, Kozachuk, Hlaváček, Vladimirov, Medek – Kokavec, Krajči, Kristín – Mikolášek, Lantoš, Kútny – Trenčan, Dvonč, Kanaet – Macek, Jakubík, Veshutkin.

Martin: Bernát – Tabaček, Dvořák, Pacalaj, Šimon, Rusina, Oravec, Themár, Burzík – Jurášek, Langhammer, Markovič – Brezniak, Pokrivčák, Poláček – Dírer, Urbánek, Zeliska – Rudzan, Barto, Brveník.

 

Dopisovateľ: Ivan Janiga, MHK Dubnica nad Váhom
Už od úvodných minút hrali hostia viacero presiloviek. Presadili sa však až pri početnej výhode o dvoch hráčov. Na konci rýchlej kombinácie bol Langhammer a otvoril skóre. Hrozili aj domáci. Strelu Veshutkina tečoval Kristín, ale vyrovnať sa mu nepodarilo. Presilovku 5 na 3 si vyskúšali aj domáci a do kabín sa tak predsa len odchádzalo za vyrovnaného stavu. Tú prvú krátku ešte nevyužili. V tej ďalšej sa už štadión radoval. Kristín strelou z uhla prekvapil Bernáta len 16 sekúnd pred koncom prvej tretiny.

Prostrednú časť hry začali lepšie hostia. V 27. minúte sa puk od bránkovej konštrukcie dostal na hokejku Urbáneka a Martin opäť viedol. Následne bola Dubnica aktívnejšia a usilovala sa o vyrovnanie. Hostia však neustále hrozili z protiútokov. A keď sa k puku dostal Poliaček, tvrdou strelou zvýšil na 1:3. Onedlho prekonal Gibla aj Brezniak. Martin bol v týchto momentoch mimoriadne efektívny a ako sa neskôr ukázalo, vydržalo mu to až do konca zápasu.

Na začiatku záverečného dejstva hrali hostia presilovú hru. K puku sa dostal pred bránkou osamotený Pokrivčák a rázom bolo 1:5. V 48. minúte Martin definitívne rozhodol, keď vďaka Poliačekovi a Rusinovi vsietil ďalšie dva zásahy. Tri sekundy pred koncom spečatil výhru hostí Markovič.