Michalovce hladko zdolali Bratislavu a upevnili si pozíciu na čele 1. ligy

Líder z Michaloviec v utorkovej predohráve 22. kola St. Nicolaus 1. Hokekovej ligy na ľade HC Osmos Bratislava nezaváhal. Domáci síce začali lepšie a išli do vedenia, no favorit troma gólmi otočil stretnutie a svoje vedenie si ďalej kontroloval. V druhej tretine ešte dokázali zverenci trénera Pukaloviča znížiť a zdramatizovať duel, no v treťom dejstve Michalovce pridali na obrátkach a svojmu súperovi nedali možnosť pomýšľať na body.

 

HC Osmos Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 2:6 (1:3, 1:0, 0:3)

Góly: 3. Klučiar (Smolka, Šalka), 37. Danišovský (Prokop, Vidovič) – 8. Banovský (Novický), 11. Chalupa (Safaraleev), 19. Toma (Hamráček), 46. Safaraleev (Róth), 47. Toma (Hamráček, Chalupa), 51. Linet (Valečko, Róth). Strely: 32:44. Vylúčenia: 5:5 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvy – Jedlička, Vyšný. Diváci: 260

HC Bratislava:  Lakosil – Vidovič, König, Juriga, Valjent, Hedera, Pavešic, Čech, Ficel – Musliu, Prokop, Danišovský – Brodek, Kratochvíla, Pék – Klučiar, Smolka, Šalka – Bednarič, Mlynčár, Ondris.

Michalovce: Trenčan – Korenko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Mesaroš – Mašlonka, Piatak, Gavrik – Pulščák, Cútt, Banovský – Safaraleev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
Zápas začal svižne, obe mužstvá dobre korčuľovali a diváci od úvodu videli ostré súboje na oboch stranách.  Ako prvý sa v druhej minúte presadil Klučiar, čo značne naštrbilo zámer hostí. Škrt do ich rozpočtu pridal Gavrik, ktorý oddychoval za podrazenie. Domáci však druhý gól nepridali. Vyrovnanie prišlo v 7. Minúte, keď ideálne tečoval puk za chrbát Lakosila Banovský a začínalo sa odznova. Hostia v rýchlom slede stav stretnutia otočili . V 10. minúte ich do vedenia dostal Chalupa a bolo 1:2. Bratislavčania sa však nezlomili, no pribrzdil ich faul Brodeka v 13. minúte, keď  pykal za hákovanie. Do konca prvej tretiny sa hostia trafili ešte raz. Na 1:3 zvyšoval Toma.

V druhom dejstve videli diváci iba jeden jediný gól. Postarali sa oň hokejisti domáceho mužstva.  Prostredná časť hry priniesla mnoho vzruchu pred oboma bránkami. Ako Lakosil tak  Trenčan mali dostatok práce . Hralo sa s minimom prerušení a tretina ubehla veľmi rýchlo. Obe mužstvá držali stretnutie vo vysokom tempe. Jediný gól druhej dvadsať minútovky strelil domáci Danišovský v 36. minúte a bolo 2:3 z pohľadu domácich.  Stalo sa tak napriek tomu, že HC Osmos Bratislava mal k dispozícií ešte ďalšie dve početné výhody, ktoré nevyužil. V dramatickom dueli sa tak diváci mohli tešiť na fenomenálne rozuzlenie tretej tretiny.

Tak, ako sa v prostrednej tretine presadil iba domáci tím, v záverečnej to bolo naopak. Gólové korenie pridávali iba hokejisti z východu Slovenska. Radovali sa celkovo trikrát. Opäť dokázali streliť tri góly v časovom rozpätí piatich minút a rozhodli o stretnutí. Michalovce si teda z hlavného mesta odviezli všetky body.

Róbert Pukalovič, hlavný tréner HC Osmos Bratislava: „Už po prvej tretine to pre nás nebolo príliš priaznivé, poznali sme silu súpera, je to skúsené mužstvo, ktoré má svoju tvár. Chceli sme s týmto stretnutím niečo urobiť a byť úspešní. V tretej tretine rozhodli naše chyby, ktoré pramenili aj z dobrého súpera. V našej hre sa objavili aj pozitíva, ale ešte máme viacej negatív, na ktorých musíme popracovať.“

Richard Šechný, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce: „Z nášho pohľadu nám zápas vyšiel celkom dobre, cieľ, s ktorým sme sem prišli, vyhrať a získať tri body, sa nám podaril, takže sme spokojní. Máme dostatočne dobrý útok na to, že inkasovanie jedného gólu nami nemôže otriasť.“