Michalovce podpísali troch hráčov priamo z KHL vrátane juniorského majstra sveta

Líder St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy sa po Vianociach posilnil o trojicu ruských hokejistov, ktorí ešte v aktuálnej sezóne nastúpili v druhej najlepšej lige sveta - KHL. V nej odohrali dohromady až 492 stretnutí a všetci traja reprezentovali Rusko v mládežníckych kategóriách. Najúspešnejší z nich, Nikita Dvurečenskij, má na konte dokonca aj titul juniorského majstra sveta a štyri štarty v ruskej seniorskej reprezentácii.

Ako informuje oficiálna stránka klubu, okrem útočníka Dvurečenskijho posilní Duklu aj center Vladislav Bojko a obranca Jevgenij Kurbatov. Dvurečenskij odohral v KHL 248 zápasov, Kurbatov len o tri menej. Najmladší, 23-ročný Bojko, si stihol pripísať v ruskej nadnárodnej súťaži len jeden štart, no vlani hrával v Česku za extraligové Pardubice.

Nové posily sa predstavia michalovským fanúšikom už v stredu proti Prešovu. „Síce neboli dlhšie na ľade, no chceme ich okamžite zaradiť do tímu. Hoci potrebujú čas na adaptáciu, zápas by ale mal byť pre nich najlepší tréning. Ide o hráčov, ktorí by nám mali pomôcť. Hrať sme ich síce nevideli, ale podľa našich poznatkov by pre nás mali byť platnými posilami. Ako od zahraničných hráčov očakávame, že budú lídrami mužstva,“ poznamenal pre stránku Dukly Miroslav Chudý. Podľa jeho slov chce úradujúci prvoligový majster ešte pokračovať vo vystužovaní kádra pred najdôležitejšou časťou sezóny. „Ja verím, že v posilňovaní sme nepovedali posledné slovo. Ešte stále sa po niečom obzeráme. Keď sa niekto zaujímavý naskytne, určite budeme konať. Máme ešte na to mesiac, takže uvidíme, čo sa nám za ten čas podarí vybaviť. Teraz prišli legionári. V hre boli aj Slováci. Tých, čo sme ale chceli, boli pod zmluvami a kluby ich uvoľniť nechceli.“