Michalovský kapitán Kolba: Bez bojovnosti a srdca Žilinu neporazíme

Prvý barážový zápas o Tipsport ligu Michalovčania prehrali. Inkasovali tri góly v rozpätí desiatich minút prostrednej časti hry. Nezanechali zlý dojem, no vytrápili sa v koncovke. Z mála šancí, ktoré si proti žilinskému tipsporligistovi vypracovali, premenili iba jednu. 
 

"Na prvý zápas sme sa tešili, pretože po zisku majstrovského titulu v prvej lige sme eufóriu chceli preniesť aj do baráže. Ja si myslím, že sme neodohrali vôbec zlý zápas, aj keď sme prehrali 1:3. Žiline sme boli viac než vyrovnaným súperom, dostali sme naozaj dva nešťastné góly po nedorozumeniach v našom obrannom pásme. A my sme dali len jeden, zase sme sa trošku trápili v koncovke. Samozrejme, nevypracovali sme si možno až toľko gólových príležitostí ako prvej lige, extraliga má predsa len svoju úroveň. No sami sme sa presvedčili, že sa dá v pohode hrať aj proti tipsportligovému mužstvu," hodnotí úvodný duel barážovej série kapitán michalovskej Dukly Marek Kolba.
 

Na ľade veru nebolo badať v prvom barážovom súboji kvalitatívny rozdiel medzi tipsportligistom a prvoligistom. Viditeľný bol azda len v jednej veci. Žilina dokázala využiť a potrestať michalovské chyby. "Dostali sme tri góly z ničoho. Pri prvom góle Adamovi puk vypadol z lapačky, neudržal ho a z dorážky sme dostali gól. Ale tam nemá čo byť pred bránkoviskom voľný hráč, to sa nesmie stávať. Druhý gól takisto, zlá rozohrávka, zachytený puk a už bolo 2:0. Za desať minút sme dostali tri góly. No nezlomilo nás to, hrali sme ďalej, znížili sme na 1:3, a hoci sa nám už nepodarilo vyrovnať, odohrali sme kvalitné stretnutie, na ktoré môžeme nadviazať. Musíme pridať ešte viac bojovnosti, srdca, pretože inak Žilinu neporazíme," velí do ďalších bojov 39-ročný pilier michalovskej defenzívy.
 

Žilina nebola bojovnejšia, bola o čosi hokejovejšia. Ale práve to by mali Michalovčania nahradiť obetavosťou, dravosťou, túžbou. "Musíme zlepšiť nasadenie a pridať do toho srdce, ktoré v niektorých fázach prvého zápasu chýbalo, a preto sa možno šťastie priklonilo na druhú stranu. Musíme hrať naplno, v stredu sa zase začína od 0:0, dnes sme si ich oťukali a už vieme, čo od nich môžeme očakávať. Dobre bránili stredné pásmo, hrali to veľmi umne, nenapádli nás. Ale my sme sa s tým popasovali dobre," hľadá recept na barážový úspech Kolba.
 

Michalovčania mali v Žiline vďaka svojim fanúšikom prajné prostredie. O celkovej atmosfére sa to však povedať nedá. "My sme očakávali, že fanúšikovia nás prídu podporiť, lebo v semifinále a finále potvrdili, že stoja za nami a cestovali naozaj vo veľkom počte aj do Žiliny, kde dlhodobo chodia nízke návštevy a ľudia sú tu ticho, takže sme mali v podstate domácu atmosféru. Nebolo to ale vôbec nejaké búrlivé hokejové prostredie, to však už je žilinská záležitosť," uzatvára michalovský obranca.