Miroslav Lipovský: Nové Zámky neporušujú pravidlá súťažného poriadku, ale znehodnocujú súťaž

Rezerva Nových Zámkov prehrala v základnej časti 21-krát dvojciferným výsledkom. V 45 zápasoch inkasovala 443 gólov a vyhrala jediný jeden zápas nad Trnavou. Ako posledný celok základnej časti nastúpilo béčko Nových Zámkov do play-out o záchranu. Do Považskej Bystrice pricestovali Novozámčania s extraligovým mužstvom, trénerom, realizačným tímom. Zvíťazili. A neporušili žiadne pravidlo. Ale...
 

Vyjadrenie prezidenta St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy Miroslava Lipovského

„Pred play-out sme si ako riadiaci orgán súťaže ZOK 1. Hokejovej ligy nechali urobiť výklad pravidiel ohľadom štartu hráčov v rámci definície B-tímu. Výkonný výbor SZĽH sa jednoznačne vyjadril, že Súťažný poriadok SZĽH dovoľuje hráčom aj v časti play-out pendlovať medzi A a B-tímom. Musíme sa zamyslieť nad tým, že ak bude aj v budúcej sezóne pôsobiť v súťaži nejaký B-tím, či nebude potrebné obmedziť štarty hráčom v play-out, prípadne play-off, a to tak, že nastúpiť za B-tím by mohli len hráči, ktorí odohrajú za B-tím určitý počet zápasov v základnej časti.

Po športovej stránke je to mne ako prezidentovi súťaže proti srsti. Celá súťaž a všetky mužstvá vyšli na začiatku sezóny v ústrety Novým Zámkom tým, že súhlasili s výmenou domáceho prostredia, so zmenou hracích časov, a nemuseli. Každý sa snažil Novým Zámkom vyhovieť, no oni sa teraz nesprávajú voči nám fér. To je len môj názor, my musíme rešpektovať pravidlá, podľa ktorých je všetko v poriadku. 

Predstavitelia Nových Zámkov mi pred sezónou osobne deklarovali, že táto sezóna bude v ich podaní diametrálne odlišná ako tá predchádzajúca, z ktorej sa poučili. Tvrdili, že to bude lepšie, ale žiaľ, je to ešte horšie ako minulý rok. Keby prehrávali o tri, štyri góly, je to v poriadku. No keď prehrajú 21-krát dvojciferným výsledkom, tak znehodnocujú súťaž a nie je to jednoducho fér voči celému hokeju. Voči klubom, fanúšikom. Každý jeden klub do Nových Zámkov musel vycestovať, zorganizovať domáci zápas, každého to niečo stojí. Ostatným tímom takýto zápas nič nedal, nemalo to ani po športovej stránke žiaden efekt.

Nové Zámky sú však držiteľom platnej prvoligovej licencie a pokiaľ sa jej nevzdajú, alebo nevypadnú do druhej ligy, my s tým nič nemôžeme robiť.“