Najužitočnejší hráč play-off do baráže so striebornou prilbou

Hoci je vychýrený útočník, v šiestom finálovom zápase musel zaskakovať v obrane. Aj vďaka svojmu obdivuhodnému výkonu v defenzíve sa Michalovčan Jakub Linet stal najužitočnejším hráčom play-off. V pätnástich dueloch vyraďovacích bojov zaznamenal štyri góly a štyri asistencie. Pre Zemplínčanov bol neodmysliteľnou súčasťou majstrovského tímu už druhý rok za sebou. Strieborná prilba pre najužitočnejšieho hráča play-off sa predstaví na hlave Jakuba Lineta už od utorka aj v baráži o Tipsport ligu.
 

V šiestom finále mal byť Jakub Linet centrom druhej útočnej formácie. Po rozkorčuľovaní však do zápasu nenastúpil zadák Martin Bdžoch a razom sa z 28-ročného útočníka stal šiesty obranca. Svoju úlohu si splnil veľmi obstojne. „Je pravda, že som si vyskúšal v jednom zápase v Martine aj post obrancu, keď sme mali veľa zranených spoluhráčov. Myslím si, že to nebolo úplne najhoršie, tak verím, že som aj takto tímu pomohol,“ s úsmevom na tvári sa rozhovoril michalovský útočník Jakub Linet. 

Po rozhodujúcom finálovom stretnutí si z rúk prezidenta SZĽH Martina Kohúta prebral striebornú prilbu pre najužitočnejšieho hráča play-off. „Samozrejme, každé ocenenie poteší, o to viac, keď ho človek vôbec nečaká. V hlasovaní fanúšikov sa mi to nikdy nepodarilo, tak som rád, že to vyšlo aspoň takto a budem si môcť aj ja užiť lesk striebornej prilby,“ potešil sa Linet.

Michalovce vyhrali základnú časť s obrovským 22-bodovým náskokom. Preto boli pasované do roly jednoznačného favorita na celkové prvenstvo. Sedemzápasové finále s Martinom však mohlo dopadnúť akokoľvek. „Už v semifinále sme narazili na silné Topoľčany, ktoré hrali veľmi dobre a boli sme radi, že sme nakoniec postúpili v takom krátkom čase do finále. S Martinom to boli súboje so všetkým, čo k hokeju patrí, vyrovnané zápasy, perfektní diváci na oboch štadiónoch, veľké obraty. Ale sme radi, že sa nám podarilo nakoniec sériu vyhrať a obhájiť tak titul. Ten sme už patrične oslávili, no už sa pripravujeme na baráž,“ vysvetlil michalovský center.
 

Hovorí sa, že obhájiť titul je náročnejšie, ako ho prvýkrát získať. A to platilo aj v tomto prípade pre Michalovce. Veď vlani vo finále zdolali Skalicu 3:1 na zápasy. „Tento rok bolo play-off veľmi vyrovnané. Našťastie, na konci sme boli práve my, kto sa znovu tešil z pohára. Už od začiatku sezóny máme cieľ zabojovať o extraligu a bez víťazstva v prvej lige by to nebolo možné,“ načrtol jednoznačný cieľ Zemplínčanov.

Do začiatku baráže po siedmom finálovom zápase ostávali necelé štyri dni. Stihnúť oslavovať, zregenerovať, vyliečiť zranenia a pripraviť sa na extraligového súpera, sa zdá byť nemožné. „Je pravda, že tam je veľmi málo času, ale oslávili sme ešte v piatok, v sobotu sme mali čas zregenerovať a už sme znova na ľade a pripravujeme sa na najbližšie duely.“

Jakub Linet absolvoval baráže medzi prvou ligou a extraligou už trikrát. Raz dokonca aj v drese rodnej Žiliny. „Som momentálne michalovským hráčom a Žilinu beriem ako každého iného súpera. Každá baráž je ťažšia najmä pre extraligistu, pretože ten musí. My budeme robiť všetko pre to, aby sme odohrali čo najlepšie zápasy a pobili sa o postup,“ zdôraznil na záver Linet. 


Súvisiace články