Nové Zámky B príležitosťou pre mladíkov, radi by nakukli do play-off

Béčko Nových Zámkov má aklimatizáciu v druhej najvyššej hokejovej lige za sebou. Treba si povedať na rovinu, že minulá sezóna bola pre Novozámčanov trpký boj o prežitie a veľa radosti nepriniesla. Nové Zámky B vlani vysoko latku nenasadili, a tak zdá sa byť veľmi jednoduché ju prekonať. Uvidíme, či v tejto sezóne Novozámčania a hlavne mladí hráči, ktorí budú tvoriť jadro mužstva, využijú ponúknutú príležitosť o čosi lepšie.
 

Predsezónna príprava

Novozámčania odohrali iba dva prípravné zápasy a dokonca HK Orange 20 nedokázali streliť ani gól. Hráči, ktorí sú v kádri Béčka nastúpili aj na stretnutia za juniorku, takže dokopy majú odohraných duelov v príprave viac.

Výsledky prípravných stretnutí MHC Mikron Nové Zámky B
(2 zápasy – 2 prehry)

9. 8. 2018

Nové Zámky B – HC Bratislava

3:5

P

23. 8. 2018

Nové Zámky B – HK Orange 20

0:6

P


 

Nové posily

Na brankárskom poste prišlo k zmene, keď k domácim ochrancom svätyne prišiel z Nitry talentovaný Vladimír Glosár, ktorý mal v minulej sezóne v extralige juniorov druhú najvyššiu úspešnosť zásahov 92,88 %. V obrane a útoku sú hráči z minulej sezóny doplnení o ďalších domácich mladíkov. Vyzdvihnúť môžeme útočníka Lukáša Maroša, ktorý by sa v tejto sezóne mohol ešte viac ukázať (v minulej sezóne 0,5 bodu na zápas) a patriť k lídrom tímu. Taktiež v Nových Zámkoch očakávajú ešte ruských hráčov, ale mená zatiaľ nepoznáme.
 

Káder MHC MIKRON Nové Zámky B

Brankári: Glosár, Pešti, Shirshov
Obrancovia: Hariš, Hlinka, Kudrna, Petro, Sabó, Štefánik, Židulják
Útočníci: Buranský, Gubo, Janka, Kovács, Kucsera, Maroš, Nitranský, Novotný, Otruba, Ruzsinszki, Ryšavý, Slávik, Šimko, Vörös

 

Zhodnotenie prípravy a ciele do sezóny

Ladislav Brankovič (športový manažér MHC Mikron Nové Zámky B): Mužstvo sme v podstate robili z toho dôvodu, aby ten najväčší priestor patril našim mladým hráčom. Nemáme juniorskú extraligu a z prvej juniorskej súťaže nie je možné posúvať hráčov do extraligy seniorov. Tak sme v podstate preradili juniorské mužstvo a talentovaných hráčov, ktorí prišli k nám a pokračujeme v prvej lige. Hráči, ktorí majú predpoklady hrať za Áčko tak dostanú priestor ukázať sa a zoznámiť sa so seniorskou úrovňou. Samozrejme, že mužstvo bude doplnené o hráčov z Áčka, ktorí budú chodiť mladým chlapcom pomáhať. Do mužstva by mali prísť ešte dvaja, traja zahraniční hráči, ale menovať ich zatiaľ nebudem. Cieľom pre túto sezónu je dať mladým talentom čo najviac priestoru a posunúť ich o stupeň vyššie. Taktiež veríme, že sa pobijeme o postup do play-off.“
 

Naša prognóza

Ťažko predpokladať, čo sa podarí Novozámčanom v tejto sezóne. Káder je veľmi mladý a doslova sa tam žiada nejaký vodca, ktorý by mladých hráčov usmernil. Veľa bude záležať aj na rozsahu pomoci hráčov z Tipsport Ligy. Rezerva Nových Zámkov by si však v tejto sezóne mohla vyskúšať nový formát play-out.
 

Tip na umiestnenie v tabuľke: 10. – 12. miesto

 

Foto: Noam Photo