Novembrová all-stars formácia St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

Prvoligový november ovládli mladíci. Do našej all-stars formácie mesiaca sa dostala šestica hráčov, ktorá má 26 a menej rokov. Najstarší z nich - Martin Kalináč, si v novembri zahral za dve mužstvá, z Bratislavy totiž prestúpil do Topoľčian. Aj HC Bratislava ale má v ideálnej formácii aktuálneho zástupcu, len 20-ročného útočníka Kroniho Musliu. Ofenzívnu trojicu dopĺňa krídelník štvrtého michalovského útoku Lukáš Hamráček. Medzi obrancami bodovo vyčnieval Dominik Trška z Považskej Bystrice a stabilne dobrými výkonmi zaujal aj mladík z Martina Jakub Burzík. V bránkovisku sa darilo viacerým mužom, no obzvlásť vynikajúcu formu mal v uplynulom mesiaci brankár Považskej Bystrice Erik Kompas.

All-stars formácia novembra

HK Dukla Ingema MichalovceErik Kompas

Brankárska jednotka Považskej Bystrice mala famózny november, v ktorom dosiahla najvyššiu úspešnosť zákrokov v lige. V 8 stretnutiach vychytal 23-ročný Kompas až 94,38% striel súperov, ani raz neinkasoval viac ako tri góly a bol oporou Považanov pri dôležitých výhrach nad Spišiakmi aj Trnavou.

 

HK ‘95 Považská BystricaJakub Burzík

Talentovaný martinský bek má iba 21 rokov, no už sa zaradil k lídrom defenzívy. Minulý mesiac zakončil so siedmimi kanadskými bodmi (1+6) v deviatich dueloch a 11 plusovými bodmi v tabuľke +/-. Navyše, bodovať sa mu podarilo v takmer každom novembrovom zápase.

 

HK Dukla Ingema MichalovceDominik Trška

Mladý obranca Považanov ovládol novembrové kanadské bodovanie obrancov. Bývalý mládežnícky reprezentant mal po 9 stretnutiach na konte 12 bodov za asistencie. V tabuľke pravdy +/- sa dostal do mínusu len v dvakrát a mesiac zakončil s +6 bodmi.

 

HK Dukla Ingema MichalovceKroni Musliu

Iba 20-ročný krídelník bratislavského Osmosu bol v novembri najlepším strelcom súťaže, keď súperových brankárov prekonal až deväťkrát. Talentovaný mladík bol ústrednou postavou pri výhre nad Skalicou, Prešovom a v poslednom stretnutí mesiaca sa blysol štyrmi kanadskými bodmi.

 

HK Dukla Ingema MichalovceMartin Kalináč

Dvojnásobný držiteľ striebornej prilby začal minulý mesiac v Bratislave, po dvoch zápasoch sa však porúčal do Topoľčian. V staronovom prostredí bodovo explodoval, v 5 zo 6 zápasoch zaznamenal aspoň dva kanadské body. Dvoma gólmi zaručil Žochárom výhru nad Martin a výrazne sa podieľal aj na víťazstve proti Dubnici.

 

HK Dukla Ingema MichalovceLukáš Hamráček

Útočník Michaloviec strelil minulý mesiac osem gólov, na rovnaký počet prihral a stal sa druhým najproduktívnejším hráčom novembra. Bez bodu odišiel z ľadu len raz, a to aj napriek tomu, že väčšinu času odohral vo štvrtom útoku. Jeho góly boli kľúčove najmä pri víťazstvách nad Skalicou a Prešovom.


Súvisiace články