O decembrovú striebornú prilbu lídri produktivity, premiérovo aj Trnava

Presne v prvý deň nového roku sa začalo aj štvrté hlasovanie obľúbenej diváckej ankety o najlepšieho hráča mesiaca. O striebornú prilbu v St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy za mesiac december zabojujú traja najproduktívnejší hráči súťaže z troch tímov na čele tabuľky, ktorých doplní útočník Považskej Bystrice a premiérovo aj Trnavy. Svojho favorita môžete podporiť hlasom až do 10. januára. 

HLASUJTE ZA NAJLEPŠIEHO HRÁČA MESIACA

Obdivuhodnými výkonmi sa v decembri opäť prezentoval martinský útočník František Poliaček, ktorý sa stal s ôsmimi gólmi a deviatimi asistenciami najproduktívnejším hráčom decembra a kraľuje aj v celkovom hodnotení produktivity. Poliaček tak po mesiaci znovu zabojuje o priazeň fanúšikov v hlasovaní o najlepšieho hráča mesiaca.

Útočník Michaloviec Mário Róth sa v decembri prezentoval siedmimi presnými zásahmi a piatimi gólovými prihrávkami. I keď Michalovce trikrát prehrali, s prehľadom si udržali náskok na čele tabuľky a 24-ročný krídelník k tomu prispel nemalou mierou. Presadil sa proti Humennému, Martinu, Skalici, Trnave, Spišskej Novej Vsi, no a samozrejme aj Novým Zámkom. 

Topoľčiansky útočník Michal Kluka v decembri nastrieľal päť gólov a na ďalších deväť prihral. Dopomohol Topoľčanom vyšplhať sa až na druhú priečku tabuľky, o ktorú však prišli, keďže až štyri zápasy rozhodli v predĺžení, resp. samostatných nájazdoch. Michal Kluka skóroval aj na horúcom michalovskom ľade, kde Topoľčany dokázali zvíťaziť.

Vynikajúci mesiac zažila Považská Bystrica, ktorá v decembri vyhrala sedem z desiatich duelov i vďaka perfektným výkonom Jakuba Cígera, ktorý k tomu prispel štyrmi gólmi a ôsmimi asistenciami. Jakub Cíger režíroval víťazné derby v Dubnici, kde sa presadil až dvakrát a na prvý zásah ešte prihrával. Proti Martinu si pripísal tri asistencie a Považania favorita zdolali.

Elitný útočný trojzáprah Trnavy je hnacím motorom Gladiátorov a v decembri ich dohnal k štyrom domácim víťazstvám, aj preto sa premiérovo do nominácie dostal trnavský útočník Nino Szalay, ktorý zaznamenal šesť presných zásahov a sedem asistencií. Práve vďaka jeho gólom Trnavčania zdolali Dubnicu, Spišiakov či naposledy Prešov. Skóroval aj proti Skalici či Považskej Bystrici.