O striebornú prilbu za október sa pobije prvá štvorka a Spišiak

Strieborná prilba St. Nicolaus 1. hokejovej ligy napíše svoju druhú tohtosezónnu kapitolu. Priaznivci v desaťdňovom hlasovaní rozhodnú o tom, ktorý hráč vezme titul najlepšieho hráča mesiaca Skaličanovi Ľubomírovi Vaškovičovi a bude počas nasledujúceho mesiaca nosiť na hlave striebornú prilbu. Hlasovanie o najlepšieho hráča mesiaca október začalo vo štvrtok a potrvá do 10. novembra.

HLASUJTE ZA NAJLEPŠIEHO HRÁČA MESIACA

O októbrové ocenenie sa uchádzajú Michal Kokavec z Dubnice, skalický mladík David Jaša, líder Spišiakov Lukáš Vartovník, druhýkrát v rade sa do nominácie dostal Jakub Linet z Michaloviec a päticu najlepších doplnil jediný obranca Ján Tabaček z Martina.

Dubnický útočník Michal Kokavec sa v októbri prepracoval až na čelo produktivity celej ligy. V desiatich zápasoch strelil deväť gólov, ku ktorým pridal rovnaký počet asistencií. Hetrikom sa blysol pri víťazstve nad Skalicou a dôležité góly zaznamenal aj proti Spišiakom či dvadsiatke.

Iba 19-ročný center Skalice David Jaša hrá prvý rok medzi seniormi a hneď sa zaradil medzi najproduktívnejších hráčov súťaže. Minulý mesiac ukončil s deviatimi gólmi a siedmimi asistenciami, čo z neho urobilo druhého najproduktívnejšieho hráča mesiaca 1. ligy. 

Líder Spišiakov Lukáš Vartovník bol v októbri najvýraznejšou postavou svojho mužstva, keď strelil päť gólov a na šesť prihral. Takmer vždy keď bodoval, dokázali bodovať aj Spišiaci. Dvoma asistenciami pomohol ukradnúť bod Martinu a na víťazstve s Bratislavou sa podieľal gólom a dvoma prihrávkami.

Po dvoch druhých miestach zabojuje Jakub Linet o striebornú prilbu aj do tretice. Október mu opäť vyšiel na výbornú, strelil deväť gólov a na ďalšie štyri prihral. Pri tesných víťazstvách nad Humenným či Dubnicou pomohol svojmu tímu gólom aj asistenciou a bodovať dokázal takmer v každom zápase.

Skúsený obranca Ján Tabaček je podľa očakávania lídrom martinskej defenzívy. V štatistike +/- sa počas októbra nedostal ani raz do záporných čísel a okrem duelu s Humenným dokázal bodovať v každom stretnutí. Najvýraznejší bol jeho dvojgólový zápis proti Topoľčanom.