Mladíci z projektu osemnástky trápili Topoľčany, duel sledovalo 2320 divákov

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov nestačila vo štvrtkovom vystúpení v rámci TIPOS Slovenskej hokejovej ligy na Topoľčany a podľahla im 1:4. Napriek prehre podala solídny výkon, z ktorého mohla vyťažiť bodový zisk. Jediný gól mladíkov, ktorým zdramatizovali stav stretnutia na 1:2, však prišiel neskoro. V úvode 59. minúte sa oň zaslúžil Simon Semančík.  

Na tribúny topoľčianskeho zimného štadióna zavítalo vo štvrtok dopoludnia až 2320 divákov, z veľkej miery prevažne študentov stredných škôl, ktorí sa zúčastnili na stretnutí v rámci projektu Škola ide na repre. Solídne zaplnené tribúny videli v prvej tretine dva presné zásahy z hokejok domácich hráčov, Šachvorostov a Vaňo nimi využili dve chyby reprezentantov z projektu centralizovanej prípravy. V druhom dejstve sa mladíkom podarilo herne stabilizovať svoj výkon, no najväčšie šance na strelenie gólu si vytvorili v záverečnom dejstve. Podarilo sa to napokon až Semančíkovi 111 sekúnd pred treťou sirénou. S cieľom streliť vyrovnávajúci gól nastúpila osemnástka do zostávajúceho priebehu riadneho hracieho času bez brankára a dvakrát inkasovala, na konečných 4:1 zvýšili Legalin so Stránským.


TIPOS SHL – vložený zápas

HC Topoľčany – JOJ ŠPORT Slovensko „18“ 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Góly: 5. Šachvorostov (Stránský, Legalin), 11. Vaňo (Surový, Piačka), 60. Legalin (Plochotnik, Šachvorostov), 60. Stránský (Bartakovics, Gaťár) – 59. Semančík (Liščinský, Beluško).

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 39:30. 

Rozhodovali: Rojík, Mĺkvy – Staššák, Haring – 2320 divákov. 

Zostava JOJ ŠPORT Slovensko 18: Haronik – Šlank, Kupec, Húževka, Beluško, Dravecký, Fabuš, Šimon – Šilhár, Prokopovič, Lašš – Plančár, Straka, Tomík – Liška, Semančík, Liščinský – Krchňavý, Hazala, Frankovič. Tréner M. Dendis.

Hlas po zápase

Martin Dendis, hlavný tréner SR 18: „Z našej strany sme sa snažili vstúpiť do zápasu aktívne. V prvej tretine sme urobili dve chyby, ktoré súper využil a išiel do vedenia 2:0. Druhá tretina bola trošku stabilnejšia z našej strany. V tretej tretine sme si vytvorili aj nejaké šance, viac sme sa tlačili do bránky a mali sme šance na viac ako jeden gól ale nepodarilo sa nám ich využiť. Súper ukázal svoju kvalitu v obrane a rozhodol zápas dvoma gólmi do prázdnej bránky. Určite chcem klub pochváliť za dnešnú akciu Školy idú na repre. Študenti videli kvalitný hokej aj slovenskú reprezentáciu, takže za mňa nádherná akcia a veľmi dobre zorganizovaná."