Skalica pohodlne zdolala dvadsiatku

Skalica si vo vloženom nedeľňajšom zápase hladko poradila so slovenskými reprezentantmi do 20 rokov. Mladíci boli síce na Záhorí strelecky aktívnejší, no domáci Skaličania efektívnejší. Tri góly zo štyroch strelila tretia skalická formácia a brankára Romančíka delilo od čistého konta iba 107 sekúnd. 

HK Skalica - HK Orange 20 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 2. Dufek (Okoličány, Kotzman A.), 17. Kotzman A. (Okoličány, Dufek), 34. Straka (Trávniček, Vaškovič), 57. Hílek (Dufek, Kotzman A.) – 59. Havrila (Köver) . Strely: 27:36. Vylúčenia: 3:2 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Müllner, Valachovič – Vyšný, Frimmel. Diváci: 582.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Trávniček, Straka, Hílek, Kotzman P., Vanek, Mrázik – Vaškovič, Hujsa, Kutálek – Štumpf, Jurák, Janáč – Kotzman A., Dufek, Okoličány – Mowrey, Jaša, Trnka.

HK Orange 20: Ovečka – Štefanka, Kupec, Golian, Švec, Boldižár, Romaňák, Nahálka, Brincko – Fafrák, Kollár, Svitana – Köver, Urbánek, Havrila – Zahradník, Čenka, Džugan – Juščák, Mriglot, Lunter.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Skaličania začali ofenzívnejšie a už po 77 sekundách viedli, keď kombináciu tretieho útoku Alex Kotzman, Okoličány, Dufek zakončil posledne menovaný prekvapivou strelou k bližšej tyčke. Po góle sa čoraz viac začali osmeľovať aj mladíci, ale výraznejšiu šancu si nevypracovali. Naopak v 13. minúte sa po druhýkrát presadila tretia formácia domácich, keď prvú strelu A. Kotzmana Ovečka ešte stihol zlikvidovať, ale druhý pokus si už našiel cestu medzi tri žrde.

Aj v druhej tretine pokračoval rýchly hokej, o ktorý sa starali obe mužstvá, ale skóre sa dlho nemenilo. Až v 33. minúte dostali Záhoráci výhodu presilovej hry, počas ktorej nepustili súpera z pásma a na konci úspešnej akcie po strele Trávnička bol teč Straku, na ktorý už brankár hostí nestačil zareagovať. O pár okamihov sa mohli dočkať aj hostia, ale Džuganovu šancu vychytal Romančík. A tak sa po druhej časti išlo do kabín za trojgólového vedenia Skalice.

V tretej časti tempo mierne upadlo, ale vzruchu pred oboma bránkami bolo stále dosť. V 49. minúte sa do nádejnej pozície dostal Jaša, ale Ovečka bol pripravený. Záhoráci následne bez väčších problémov prestáli oslabenie a naopak v závere dostali výhodu presilovej hry Skaličania. V nej sa presadila už po tretí raz v zápase tretia formácia, keď po prihrávke Dufeka a A. Kotzmana skóroval obranca Hílek. Napokon sa zaslúženého gólu dočkali aj hostia, keď sa pred Romančíkom presadil Havrila.