Spoznali sme meno posledného semifinalistu. Dubnica dokonala štvrťfinálové prekvapenie

Najdramatickejšia séria štvrťfinále TIPOS Slovenskej hokejovej ligy spoznala svojho víťaza. Žilinu, Prešov a Považskú Bystricu doplní Dubnica, ktorá si v šiestich zápasoch poradila s papierovým favoritom z Topoľčian. O svojom postupe rozhodla pred vlastnými fanúšikmi.

Pred slušnou návštevou boli bielo-modrí nesmierne namotivovaní, čo sa ukázalo hneď v prvej tretine. Zásluhou Tybora a Kluku si vypracovali dvojgólový náskok. O ten síce v prostrednej časti hry prišli, keď „žochari" využili dve početné výhody, ale napriek tomu hlavy nesklonili a ešte do prestávky im v oslabení prinavrátil vedenie Haščák. Záverečné dejstvo si už domáci celok postrážil a situáciu navyše ďalšími dvomi presnými zásahmi upokojili Uram a Tábi.


TIPOS Slovenská hokejová liga - štvrťfinále play-off 6. zápas

TSS GROUP Dubnica – HC Topoľčany 5:2 (2:0, 1:2, 2:0), stav série 4:2

Góly: 13. Tybor (Ďuriš, Chatrnúch), 16. Kluka (Tybor, Ďuriš), 34. Haščák (Hovorka), 54. Uram, 58. Tábi – 22. Legalin (Šachvorostov, M. Novák), 27. Matej (Šachvorostov, Legalin). Rozhodovali: Hronský, Rojík – Hajnik, Tichý; strely: 25:28; vylúčení: 7:5; presilovky: 0:2; oslabenia: 1:0; 1153 divákov.

Dubnica: Lietava – Trška, E. Švec, Lenďák, Janík, Hřebíček, Chatrnúch, Hruška, Kapičák – Tybor, Ďuriš, Kluka – Hovorka, Haščák, Mikula – Klíma, J. Švec, Uram – M. Pobežal, Korbel, Tábi

Topoľčany: Vojvoda – Bystričan, Urban, M. Novák, Babrusev, Kupec, Štefanka, Pánik, Bartakovics – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – Gergel, Bečka, Matej – Gaťár, Patrovič, Ručkay – Surový, Piačka, Bajzík

Peter Kopecký, asistent trénera TSS GROUP Dubnica: „Prvú tretinu sme sa ujali vedenia 2:0. V druhej čast sa na nás súper dotiahol v presilových hrách. Následne sme sa v oslabení ujali vedenia a umne sme držali skóre. Góly sme strieľali už len my a tímovým výkonom sme vyhrali. Ďakujem súperovi za sériu. Ďakujeme aj fanúšikom za podporu, boli našim šiestym hráčom na ľade."

Vladimír Matejov, asistent trénera HC Topoľčany: „Ani neviem ako začať. Ťažko sa mi hodnotí tento duel, keďže séria bola veľmi vyrovnaná. V prvom rade by sme chceli chlapcom poďakovať za odvedené výkony a súperovi pogratulovať k postupu. A čo sa týka zápasu, v prvej tretine sme dostali dva góly, no v druhej sme sa na súpera dotiahli, keď sme využili dve presilové hry. V tretej časti sme inkasovali v oslabení, čo výrazne ovplyvnilo ďalší priebeh. Napriek tomu sme sa snažili o vyrovnanie, mali sme šance. Na konci stretnutia to bol už vabank. Súperovi gratulujem k postupu."