Strieborná prilba sa prvýkrát predstaví aj v Tipsport lige!

Víťazom hlasovania o najlepšieho hráča decembra St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy sa stal druhýkrát po sebe Michalovčan. Mário Róth vyhral divácku anketu s veľkým náskokom a ziskom takmer tisíc hlasov. Zatiaľ čo šikovný útočník brázdil v decembri prvoligové ľady, o jeho služby sa začiatkom januára začala zaujímať extraligová Banská Bystrica. Tá ho napokon angažovala na dvojtýždňové hosťovanie, počas ktorého sa divákom v našej najvyššej hokejovej súťaži predstaví aj so striebornou prilbou, ktorá si odkrúti svoju tipsportligovú premiéru už v piatok na veľkom derby s Detvou.

V hlasovaní za sebou nechal topoľčianskeho útočníka Michala Kluku, ktorý získal necelých 300 hlasov. Za ním nasleduje František Poliaček z Martina, trnavská opora Nino Szalay a jeden z lídrom Považskej Bystrice Jakub Cíger.

Mário Róth sa v decembri prezentoval siedmimi presnými zásahmi a piatimi gólovými prihrávkami. I keď Michalovce trikrát prehrali, s prehľadom si udržali náskok na čele tabuľky a 24-ročný krídelník k tomu prispel nemalou mierou. Presadil sa proti Humennému, Martinu, Skalici, Trnave, Spišskej Novej Vsi, no a samozrejme aj Novým Zámkom. 

Do novembrového hlasovania sa zapojilo 1528 hokejových priaznivcov. ĎAKUJEME!

1. Máro Róth (HK Dukla Ingema Michalovce) 932 hlasov
2. Michal Kluka 
(HC Topoľčany) 297 hlasov
3. František Poliaček
(HK Martin) 229 hlasov
4. Nino Szalay 
(HK Gladiators Trnava) 50 hlasov
5. Jakub Cíger 
(HK 95 Považská Bystrica) 20 hlasov