Tesné víťazstvo Martina v Dubnici, predĺženie na Zemplíne a jeden gól v Topoľčanoch

Stredajšie 22. kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy prinieslo až štyri tesné výsledky. Dubnici sa proti duhému Martinu nepodarilo prelomiť menšiu krízu a Považania prehrali už štvrtý z posledných piatich zápasov. Na Zemplíne videli diváci zaujímavé stretnutie, v ktorom Humenné od začiatku doháňalo jednogólové vedenie Skalice. Duel dospel až do predĺženia, no šťastie sa usmialo na Záhorákov a Ľubomír Škápik rozhodol o víťazstve svojho tímu. V Topoľčanoch padol iba jediný gól, v záverečnom dejstve ho strelili domáci hokejisti a Považskú Bystricu porazili futbalovým výsledkom. Prešovu sa nepodarilo bodovať ani proti Trnave, hoci svojho súpera mierne prestrieľal. Spišská Nová Ves zvládla súboj s Novými Zámkami bez problémov a Michalovce s Bratislavou si svoj zápas predohrali už v utorok.

 

Výsledky 22. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

MHK Humenné – HK Skalica 3:4pp (1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 8. Solomončak (Bylina, Ondrej), 28. Markuš (Žitný, Krempaský), 41. Bylina (Ondrej, Jokeľ) – 1. Jaša (Štumpf, Jurák), 21. Okoličány (Vaškovič), 33. Hujsa (Vaškovič, Škápik), 64. Škápik (Vaškovič, Hujsa). Strely: 34:23. Vylúčenia: 4:4 na 2 min. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Ordzovenský, Wolf. Diváci: 540.

Humenné: Škorvánek – Ondrej, Pavúk, Buraľ, Mačkovič, Cibák, Lenďák, Krempaský, Rusňák – Solomončak, Bylina, Baláž – Vaško, Babinets, Fedorko – Jokeľ, Markuš, Žitný – Kamenický, Majerník, Šiňanský.

Skalica:  Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik, Vanek – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Kňazev, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, P. Kotzman.

Dopisovateľ: Marián Škuba, Podvihorlatské noviny
Pred stretnutím si hľadisko i hráči uctili minútou ticha zosnulého mladého hokejistu Kristiána Luntera. Zápas sa poriadne ani nezačal a Záhoráci sa tešili, už v 44. sek. zakončil ich prvú útočnú akciu striebornou prilbou označený Jaša – 0:1. V 4. min. v domácej presilovke pri závare pred skalickou bránou dorážal z 2 metrov Fedorko, ale Romančík zázračne zachránil. V 7. min. pálil z dobrej pozície hosťujúci Okoličány, vedľa, na druhej strane Bylina našiel spoza brány šikovne Solomonchaka, ktorý zblízka vyrovnal. V 8. min. boli západniari pod tlakom, iba faulovali a počas výhody tiesnený Fedorko minul prázdnu bránu. V presilovke dostal medzi betóny Romančíka puk Baláž, kotúľal sa vedľa. V 11. min. hrali „levy“ už tretiu presilovku, opäť pred Romančíkom „horelo“, ale bez zmeny skóre. V ďalšej fáze I. tretiny bola hra vyrovnaná, záver patril hosťom vďaka presilovke, Humenčania vydržali.

V úvode druhej tretiny sa po 36. sek. tešili Záhoráci zásluhou Okoličányho – 1:2. Odpoveď „levov“ prišla v 28. min., rýchly prechod do obranného pásma súpera zakončil Markuš presnou strelou spomedzi kruhov. Šanca Solomonchaka skončila zákrokom brankára, domáci útočník neuspel ani o chvíľu. V 33. min. sa hostia tretíkrát ujali vedenia, využili druhú presilovku, strelu Vaškoviča od modrej čiary tečoval pod hornú žŕdku Hujsa – 2:3. V 37. min. Žitný v šanci neuspel, ani v nájazde tiesnený Solomonchak. 

Tretiu tretinu už začali „levy“ raketovo, po 13. sekundách vyrovnal Bylina, čím sa stal strelcom 100. humenského gólu v sezóne. V 45. min. pálil Cibák, Romančík bol proti. V 52. min. mali hostia početnú výhodu, teč Vaškoviča bravúrne zneškodnil Škorvánek, humenský gólman o chvíľu kryl aj bombu skalického kapitána. V 54. min. domáce prečíslenie 2 na 1, Solomonchak – Bylina, skvelý rozkľak Romančíka. V 58. min. kombinácia Západniarov po bekhende Okoličányho skončil puk na žŕdke, tutovka Stumpfa tesne vedľa. Práve Stumpf v 58. min. fauloval, v samom závere spálil Bylina tutovku a nasledovalo predĺženie. Dve šance humenského Žitného stav nezmenili, v 64. min. vypálil spoza obrancu Škápik a puk skončil medzi betónmi Škorváneka.

 

HC Topoľčany – HK 95 Považská Bystrica 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Góly: 49. Dvonč (Kluka). Strely: 38:32. Vylúčenia: 2:1 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Crman, Šotek. Diváci: 852.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Bystričan, Hřebíček, Gergel, Šťastný – Tábi, Laššo, Podstavek – Nemček, Kalináč, Kluka – Tomčák, Uhnák, Bečka – Pekarčík, Klenko, Dvonč.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Trška, Fančovič, Leško, Niník, Augustín, Danielčak – Cíger, Ligas, Dolinajec – Drevenák, Zlocha, Rodionov – Koleda, Németh, Ďurina – Mokrohajský, Turan, Bednár.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, MY Topoľčianske noviny
Od úvodu sa hral vyrovnaný hokej, v ktorom dominovali obaja brankári. Prvú šancu počas presilovky mal domáci kapitán Bystričan, vychytal ho však výborným zákrokom Kompas, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Topoľčanoch. Práve on bol hviezdou zápasu, keď následne zneškodnil aj šancu Uhnáka. Na druhej strane sa však nedal zahanbiť ani Halo, ktorému v závere prvej tretiny zazvonila tyč a pokus Koledu v poslednej minúte zneškodnil dobrých zákrokom.

Aj v prostrednej časti sa hralo prevažne v strednom pásme, ani jedno z mužstiev sa nevedelo dostať do gólovej šance. Halo v 22. minúte vychytal Zlochu pri prečíslení súpera. V 37. minúte Podstavek prekonal brankára hostí, puk však zastavila žrď.

V záverečných sekundách vysunul Kováčik Kluku, jeho pokus Kompas opäť zneškodnil. V záverečnej tretine ani jedno z mužstiev nechcelo urobiť chybu, avšak v 49. minúte sa po prečíslení ujala dorážka Dvonča. Domáci mohli viackrát vedenie navýšiť, ale vynikal Kompas. Hostia v závere hrali takmer minútu bez brankára, a keď bol vylúčený i domáci obranca Hřebíček, tak z toho bolo presilovka šiestich proti štyrom. Domáci sa pohodlne ubránili, hostia vážnejšie domáceho brankára už neohrozili. Po záverečnom hvizde domáci fanúšikovia s hráčmi zagratulovali trénerovi Ľubomírovi Hurtajovi, ktorý sa práve dnes dožil 43. narodením. Spestrením gratuláciu bola videoprojekcia, na ktorom boli fotky topoľčianskeho trénera od začiatku hokejovej kariéry až po súčasnosť.

 

MHK Dubnica nad Váhom – HK Martin 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Góly: 12. Ďuriš (Kokavec, Serkin), 33. Lantoš (Krajč, Kozachuk) – 9. Langhammer (Markovič, Rudzan), 10. Pokrivčák (Poliaček, Burzík), 29. Brezniak (Markovič, Rusina). Strely: 32:44. Vylúčenia: 4:5 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – Jurčiak, Makúch. Diváci: 408

Dubnica nad Váhom:  Pajpach – Brňák, Jarábek, Rehák, Kozachuk, Hohl, Hlaváček, Serkin, Plavecký – Kútny, Kristín, Medek – Kokavec, Ďuriš, Trenčan – Krajč, Lantoš, Krajči – Kanaet, Jakubík, Vakhrameev.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Junas, Burzík, Rusina, Oravec, Lednický – Rudzan, Langhammer, Markovič – Brezniak, Jurášek, Poliaček – Pokrivčák, Dírer, Zeliska – Brveník, Barto, Rešetár.

 

HC Prešov – HK Gladiators Trnava 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 25. Nociar (Andrisík, Roman), 26. Zavalniuk (Marcinek) – 11. Szalay (Ševčík, Schmidt), 17. Mihalko (Schmidt, Mrava), 28. Valo (Hrbáčik, Mrava). Strely: 36:32. Vylúčenia: 2:3 na 2 min. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Vido – Hanko, Číž. Diváci: 134.

Prešov: Babik – Zavalniuk, Španko, Roman, Dubina, Nociar, Luchnikov, Matejovie, Lamač – Lupták, Tužinský, Novotný – Marcinek, Stena, Andrisík – Halama, Hrabčák, Magdolen – Shevchenko, Liubimov, Górás.

Trnava: Foltán – Schmidt, Mihalko, Burian, Kohút, Kuna, Poldruhák, Mikeš, Kormúth – Szalay, Hrušík, Ševčík – Mrava, Valo, Hrbáčik – Hudec, Klema, Lukačovič – Olša, Lindeman, Škokor.

Súhrn zaslal klub HC Prešov
Domáci prešovčania sa dnes museli po tragickej udalosti, ktorá postihla ich spoluhráča, skoncentrovať a odohrať zápas s tabuľkovým súperom z Trnavy. Prvá tretina sa odohrávala v réžii hostí,ktorí sa ujali hneď v úvode vedenia a do konca prvej tretiny odskočili domácim na rozdiel dvoch gólov. V druhej tretine domáci pridali, začali viac ohrozovať bránu hostí a odmenou im boli dva presilovkové góly. Hra aj skóre bolo vyrovnané. V závere druhého dejstva sa hostia znovu ujali vedenia, ktoré napriek úpornej snahe domácich udržali aj počas tretej tretiny a odvážajú si zo Zvolena všetky body.

 

MHC Mikron Nové Zámky B – HK Spišská Nová Ves 1:10 (0:2, 0:6, 1:2)

Góly: 43. Mihalčin – 16. Mikula (Vartovník, Zwick), 17. Murashov (Cvengroš, Soveľ), 23. Murashov (Polomský, Knižka), 24. Mikula (Halász), 31. Findura (Olejník), 35. Findura (Vartovník, Krmenčík), 39. Knižka (Kyčák), 39. Mikula (Vartovník, Zwick), 43. Pishchalnikov (Knižka, Polomský), 48. Mikula (Zwick). Strely: 32:63. Vylúčenia: 4:6 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Michna, Maškulka. Diváci

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Petro, Evdokimov, Židulják, Štefánik, Procháczka – Ryšavý, Vörös, Maroš – Kucsera, Gubó, Hariš – Mihalčín, Otruba, Dobrotina – Novotný, Janka.

Spišská Nová Ves:  Surák (14. Hudáček) – Krmenčík, Zekucia, Kyčák, Knižka, Cvengroš, Osuský, Soveľ, Džerenga – Mikula, Vartovník, Zwick – OIejník, Nagy, Findura – Polomský, Murashov, Pishchalnikov – Novák, Halász, Raáb

Dopisovateľ: Patrik Koči, MHK Nové Zámky
V súboji posledných Nových Zámkov s deviatou Spišskou Novou Vsou sa žiadne prekvapenie nezrodilo. Hoci mladé domáce mužstvo odolávalo do 16. minúty, na prvú prestávku odchádzalo s dvojgólovým mankom. Hostia zo Spiša rozhodli o svojom triumfe v prostrednej časti hry, keď Novým Zámkom nasúkali šesť gólov. Prekvapenie prišlo v 43. minúte, 6 sekúnd po deviatom inkasovanom góle prekonal Dominika Hudáčka v bráne hostí Samuel Mihalčín. Pretrhol tak nelichotivú šesťzápasovú sériu Nových Zámkov bez streleného gólu. Na konečných 10:1 z pohľadu Spišiakov upravil v 48. minúte Dalibor Mikula. Ten zároveň v 16. minúte odštartoval hosťujúci gólostroj a zo zápasu napokon odchádzal so štyrmi presnými zásahmi.

 

HC Osmos Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 2:6 (1:3, 1:0, 0:3) PREDOHRANÉ V UTOROK

Góly: 3. Klučiar (Smolka, Šalka), 37. Danišovský (Prokop, Vidovič) – 8. Banovský (Novický), 11. Chalupa (Safaraleev), 19. Toma (Hamráček), 46. Safaraleev (Róth), 47. Toma (Hamráček, Chalupa), 51. Linet (Valečko, Róth). Strely: 32:44. Vylúčenia: 5:5 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvy – Jedlička, Vyšný. Diváci: 260

HC Bratislava:  Lakosil – Vidovič, König, Juriga, Valjent, Hedera, Pavešic, Čech, Ficel – Musliu, Prokop, Danišovský – Brodek, Kratochvíla, Pék – Klučiar, Smolka, Šalka – Bednarič, Mlynčár, Ondris.

Michalovce: Trenčan – Korenko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Mesaroš – Mašlonka, Piatak, Gavrik – Pulščák, Cútt, Banovský – Safaraleev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
Zápas začal svižne, obe mužstvá dobre korčuľovali a diváci od úvodu videli ostré súboje na oboch stranách.  Ako prvý sa v druhej minúte presadil Klučiar, čo značne naštrbilo zámer hostí. Škrt do ich rozpočtu pridal Gavrik, ktorý oddychoval za podrazenie. Domáci však druhý gól nepridali. Vyrovnanie prišlo v 7. Minúte, keď ideálne tečoval puk za chrbát Lakosila Banovský a začínalo sa odznova. Hostia v rýchlom slede stav stretnutia otočili . V 10. minúte ich do vedenia dostal Chalupa a bolo 1:2. Bratislavčania sa však nezlomili, no pribrzdil ich faul Brodeka v 13. minúte, keď  pykal za hákovanie. Do konca prvej tretiny sa hostia trafili ešte raz. Na 1:3 zvyšoval Toma.

V druhom dejstve videli diváci iba jeden jediný gól. Postarali sa oň hokejisti domáceho mužstva.  Prostredná časť hry priniesla mnoho vzruchu pred oboma bránkami. Ako Lakosil tak  Trenčan mali dostatok práce . Hralo sa s minimom prerušení a tretina ubehla veľmi rýchlo. Obe mužstvá držali stretnutie vo vysokom tempe. Jediný gól druhej dvadsať minútovky strelil domáci Danišovský v 36. minúte a bolo 2:3 z pohľadu domácich.  Stalo sa tak napriek tomu, že HC Osmos Bratislava mal k dispozícií ešte ďalšie dve početné výhody, ktoré nevyužil. V dramatickom dueli sa tak diváci mohli tešiť na fenomenálne rozuzlenie tretej tretiny.

Tak, ako sa v prostrednej tretine presadil iba domáci tím, v záverečnej to bolo naopak. Gólové korenie pridávali iba hokejisti z východu Slovenska. Radovali sa celkovo trikrát. Opäť dokázali streliť tri góly v časovom rozpätí piatich minút a rozhodli o stretnutí. Michalovce si teda z hlavného mesta odviezli všetky body.

Róbert Pukalovič, hlavný tréner HC Osmos Bratislava: „Už po prvej tretine to pre nás nebolo príliš priaznivé, poznali sme silu súpera, je to skúsené mužstvo, ktoré má svoju tvár. Chceli sme s týmto stretnutím niečo urobiť a byť úspešní. V tretej tretine rozhodli naše chyby, ktoré pramenili aj z dobrého súpera. V našej hre sa objavili aj pozitíva, ale ešte máme viacej negatív, na ktorých musíme popracovať.“

Richard Šechný, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce: „Z nášho pohľadu nám zápas vyšiel celkom dobre, cieľ, s ktorým sme sem prišli, vyhrať a získať tri body, sa nám podaril, takže sme spokojní. Máme dostatočne dobrý útok na to, že inkasovanie jedného gólu nami nemôže otriasť.“