Topoľčany proti nováčikovi zaváhanie nedopustili. O osude stretnutia rozhodla druhá tretina

V rámci utorňajšej predohrávky 32. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy na seba narazili dva tímy z opačných pólov tabuľky. Topoľčany, ktoré zvádzajú tuhý boj o druhú priečku, privítali poslednú Rimavskú Sobotu. Nuž, žiadneho prekvapenie sme sa nedočkali a „žochari” zásluhou víťazstva 4:2 potvrdili úlohu favorita.

Vstup do stretnutia vyšiel lepšie nováčikovi z juhu Slovenska, ktorý využil hneď prvú početnú výhodu. V tretej minúte sa tak hostia zásluhou Kivinena ujali vedenia. Do prestávky sa ale ešte podarilo vyrovnať Šachvorostovovi. Tento gól výrazne nakopol topoľčianskych hokejistov k vyššej aktivite a v druhom dejstve položili základ pre zisk troch bodov. Vybudovali si totiž pohodlný trojgólový náskok. Dvomi presnými zásahmi sa o to pričinil veterán Piačka. Rimavská Sobota síce ešte chcela duel zdramatizovať, no v záverečnej časti hry mieril presne len Hojo, ktorý skorigoval konečný stav stretnutia na 4:2.


TIPOS Slovenská hokejová liga - 32. kolo

HC Topoľčany – HKM Rimavská Sobota 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Góly: 13. Šachvorostov (Plochotnik, Legalin), 29. Urban (Šachvorostov, Novák), 30. Piačka (Gergel, Dosek), 40. Piačka (Dosek, Pupák) – 3. Kivinen (Olejník, Demiters), 47. Hojo. Rozhodovali: Synek, Valach – Zelený, Hanko; strely: 37:30; vylúčení: 2:2; presilovky: 0:1; oslabenia: 0:0; 610 divákov.

Topoľčany: Borák (Šebo) – Novák, Urban, Bystričan, Štefanka, Pupák, Dosek, Žabka, Patrovič – Legalin, Plochotnik, Šachvorostov – Matej, Stránský, Gaťár – Gergel, Piačka, Bajzík – Surový, Bartakovics, Ručkay

Rimavská Sobota: Rychlík (Nagy) – Ordzovenský, Demiters, Lenďák, Soveľ, Konrád, Frídel – Ridzoň, Mlynčár, Kivinen – Nazarov, Solomončak, Vojtech – Olejník, Hojo, Jadrný – Klajban, Dreisig, Novota

Vladimír Matejov, asistent trénera HC Topoľčany: „My sme spokojní s tromi bodmi. Dnes sme chceli vyhrať, aby sme sa na tom druhom mieste nejako udržali. Samozrejme, zápas nám zo začiatku nevyšiel podľa našich predstáv, lebo sme chceli súpera napádať a forčekovať s tým, že budeme hrať vich v útočnom páse. V druhej minúte zápasu sme išli do oslabenia, dostali sme gól a potom sme to museli otáčať. Hokej bol taký hore-dole, čo sme využili v druhej časti, kedy sme z protiútokov dali tri góly."

Andrej Péter, hlavný tréner HKM Rimavská Sobota: „Na zápas sme sa snažili čo najlepšie pripraviť, v tomto smere netreba chlapcom nič vyčítať. Rozhodujúca bola druhá tretina, kedý nám súper odskočil na rozdiel troch gólov. Do tretej časti sme nastúpili s odhodlaním zvrátiť tento stav. Hral sa otvorený hokej, ktorý sa divákom musel páčiť. Žiaľ, nepremenili sme naše šance a ani záverečnú hru bez brankára."