Trnava deklasovala Nové Zámky B a ovládla tabuľku play-out, Prešov získal len jeden bod

V poslednom kole play-out už bolo známe, že do baráže o záchranu v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige pôjde Prešov. V oboch zápasoch sa tak hralo už len o konečné umiestnenie. Trnava nastúpila tentokrát proti skutočnému B tímu Nových Zámkov, ktorý podal tradične podpriemerný prvoligový výkon a prehral vysoko 2:8. Trnavčana vďaka tomuto víťazstvu obsadili konečné deviate miesto. Za nimi sa umiestnila Považská Bystrica, ktorá v zaujímavej prestrelke zdolala Prešov pre predĺžení. Prešovčania získali na záver play-out svoj prvý aj posledný bod a od utorka ich čaká baráž proti víťazovi 2. Hokejovej ligy. Ten bude známy v sobotu po rozhodujúcom finálovom súboji Levíc s Rimavskou Sobotou.

 

Výsledky 6. kola play-out St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy
 

HK 95 Považská Bystrica – HC Prešov 7:6pp (1:1, 4:2, 1:3 - 1:0)

Góly: 4. J. Ďurkech (Rodionov, Nahálka), 21. Drevenák (Fančovič, Koleda), 26. Cíger (Trška, J. Ďurkech), 28. Nahálka (Danielčák, Mokrohájsky), 31. Koleda (Zlocha, Trška), 48. Nahálka (Ligas, Dolinajec), 63. Zlocha (Koleda, Leško) – 12. Španko, 27. Hrabčák (Iždinský, Pucher st.), 29. Pulščák (Hajda, Pucher st.), 41. Stena (Hrabčak, Iždinský), 44. Stena (Hrabčak, Hajda), 60. Iždinsky (Pucher st., Luptak). Strely: 42:32 Vylúčenia: 4:5 na 2 min., navyše Trška 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Krist – Hanko, Nosek. Diváci: 127.

Považská Bystrica: Klinčúch (41. Kompas) – J. Ďurkech, Nahálka, Trška, Fančovič, Leško, Niník, Bezák, Koreník – Cíger, Ligas, Dolinajec – Drevenák, Zlocha, Koleda – Danielčak, Turan, Mokrohajský – Kubala, Németh, Rodionov.

Prešov: Marcinek – Španko, Hajda, Krajč, Matejovie, Kameneu, Voitcekh – Pulščák, P. Pucher st., Hrabčák – Lupták, Stena, Iždinský – Lamač, Zavalniuk, Kicha.

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Zápas v ktorom sa už o nič nehralo sa v lepšom svetle ukázali útoky. Obrana bola na vedľajšej koľají. V domácom družstve dostalo príležitosť aj viacej juniorov. Chlapci sa chytili príležitosti a isto nesklamali. Po nezmyselnom play-out si domáci asi riadne vydýchli, že ligu zachránili aj pre nasledujúcu sezónu. Prešov po strate bodov zo základnej časti ešte musí zabojovať v baráži. 

 

MHC Mikron Nové Zámky B – HK Gladiators Trnava 2:8 (1:3, 0:2, 1:3)

Góly: 6. Maroš, 46. Kucsera (Židulják, Štefánik) – 5. Kamenický (Ševčík, Poldruhák), 11. Szalay (Mrázik, Mikeš), 14. Lindemann (Olša, Klein), 23. Olša (Klein, Mrázik), 35. Mrázik (Ševčík, Kamenický), 45. Lindeman (Kamenický, Lukačovič), 57. Poldruhák (Lindeman, Kamenický), 58. Szalay (Klein, Poláček). Strely: 40:62 Vylúčenia: 6:4 na 2 min., navyše Olša 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Crman, Šotek. Diváci: 46.

Nové Zámky B: Glosár (31. Vyžinkár) – Kudrna, Evdokimov, Štefánik, Židulják, Šimko, Petro – Maroš, Dobrotina, Ryšavý – Hariš, Vörös, Kucsera – Janka, Otruba, Mihalčín – Buc.

Trnava: Brucháč – Mrázik, Poláček, Poldruhák, Mihalko, Klein – Szalay, Klema, Lukačovič – Kamenický, Ševčík, Olša – Lindeman, Mikeš.

Dopisovateľ: Patrik Koči, MHC Mikron Nové Zámky B
V poslednom kole play-out pricestovali do Nových Zámkov gladiátori z Trnavy. Tí položili základy svojho víťazstva už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:1. Prostredná tretina, ktorá bola bohatá na vylúčenia, priniesla dva góly, pričom oba do siete domácich mladíkov. Vo veľkej pohode hrajúca Trnava pridala v poslednej časti hry tri góly a kráčala tak za prvenstvom v skupine. Neprekazil jej to ani druhý gól Novozámčanov. Tí teda na domácom ľade prehrali 2:8 a v tabuľke skončili tretí.