V Martine videlo vyše 2000 divákov zápas hodný extraligy

Šláger prvých dvoch tímov tabuľky a pravdepodobne aj najväčších favoritov tohto ročníka Sť. Nicolaus 1. hokeejovej ligy bol ozdobou 5 kola. Na Turci prilákal do hľadiska vyše dvetisíc divákov. Tí videli zaujímavý hokej s dramatickým vyvrcholením v samostatných nájazdoch. V nich boli šťastnejší domáci Martinčania, ktorí sa stali prvým tohtosezónnym premožiteľom michalovskej Dukly. Súboj Rytierov s Vojakmi hodnotili hráči oboch celkov.

 

Martin si trúfal na 3 body, mrzia ho presilovky

Vynikajúcu úroveň stredajšieho ťaháku kola potvrdil obranca Martina Marek Pacalaj. „Zápas spĺňal extraligové parametre a sme radi, že sme ho dotiahli do úspešného konca. Podarilo sa nám zvládnuť nacvičený signál, hráč na modrej naznačí strelu, posunie ju na mňa, ja vystrelím. Dnes to síce nebolo z mojej strany ideálne zakončenie, strela však skončila v bránke,“ zhodnotil autor prvého a jediného martinského gólu v riadnom hracom čase.

Rytieri mohli pomýšľať aj na tri body, no nedokázali premeniť ani jednu zo šiestich presiloviek. „V zápase sme mali výhodu viacerých presilových hier, z ktorých sme ale nedokázali skórovať. Priveľmi sme so spoluhráčmi špekulovali nad tým, ako zakončiť. Najviac mrzí presilová hra 5 proti 4, kedy mal jeden z hráčov súpera zlomenú hokejku a dokázali sme sa držať takmer dve minúty pred bránkou. Škoda tejto nevyužitej príležitosti. Michalovce ale podržal brankár. Dvom bodom sme však radi.“ V šlágri kola nešlo len o priebežné 1. miesto, ale aj česť a prestíž.

Oba celky totiž dobre vedia, že sú pasované za favoritov na víťazstvo v lige. „Michalovce majú kvalitný tím a potvrdili, že budú s nimi náročné zápasy. Urobíme určite všetko preto, aby sme ich my vyhrali čo najvyšší počet,“ hecuje sa Pacalaj do ďalších súbojov s Duklou, ktoré by mali byť ozdobou tohto prvoligového ročníka. 

 

Michalovce prišli aj s Tománkom, aká bude jeho budúcnosť?

Zemplínčanov prišiel na atraktívny zápas posilniť aj bývalý hviezdny extraligový kanonier Roman Tománek, svojmu tímu ale k víťazstvu nepomohol. „V tejto sezóne môžeme v 1. lige hovoriť o silnej trojke. Okrem Skalice sa dnes stretli pravdepodobne dva najkvalitnejšie tímy tejto sezóny. Nezačali sme najlepšie, chýbal nám pokoj na hokejkách. Z našej strany to bolo ustráchané, až v závere zápasu sme si začali veriť na puku. Chýbala nám však väčšia rozvaha, pokoj pri zakončení,“ vyjadrila sa k duelu zatiaľ dočasná posila Dukly. 

O tom, že sa mohol šláger v Martine rozhodnúť v presilovkách, niet pochýb. Ani jeden tím však početnú výhodu nedokázal využiť. „K takýmto zápasom určite patria presilové hry. Raz ich je menej, inokedy viac. Podstatné je ich využívať, čo sa nestalo nám, ani Martinu. Oba tímy hrali zvláštny opatrný hokej. Čistých príležitostí až toľko nebolo, skôr išlo o akési búchanice, dorážky. Pre divákov to pravdepodobne veľmi atraktívny hokej nebol.“ 

Budúcnosť 32-ročného bývalého strelca Banskej Bystrice, Nitry, Žiliny či Trenčína je zatiaľ nejasná. Samotný hráč nevylučuje, že na východe Slovenska sa nakoniec aj usadí. „V Michalovciach môžem odohrať dva zápasy bez zmluvy. Vyšli mi v ústrety a môžem sa s nimi pripravovať. Nechám to ešte chvíľu tak, potom sa uvidí, či sa dohodneme. Michalovce patria k top tímom súťaže, majú kvalitné tréningy, za čo som veľmi rád. Ak sa mi v krátkom čase podarí nájsť si angažmán, odídem, ak nie, zostanem,“ stručne vysvetlil Tománek svoju aktuálnu situáciu.

Hokejista s desiatimi štartmi v seniorskej reprezentácii si zahral v 1. lige po dlhých jedenástich rokoch. „Ťažko sa mi hodnotí samotná úroveň súťaže. Sám som hral prvý zápas po piatich mesiacoch. Hľadal som sám seba, po prvých striedaniach to začalo byť lepšie a lepšie. Čo som si všimol, hokej je iný z technického hľadiska. Hráčom chýba väčší kľud na hokejkách, niektorí robia pod tlakom chyby. V nájazdoch som si veril. Niekoľko som ich premenil, nájazdy sú však lotéria. Dnes nedopadli v náš prospech.“


Súvisiace články