Vyrovnaná bilancia zo základnej časti predzvesťou skvelej série medzi Michalovcami a Topoľčanmi

Semifinálová séria St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy medzi Michalovcami a Topoľčanmi by mala priniesť vynikajúce hokejové divadlo. Michalovce sú pasované do roly najväčšieho ašpiranta na prvoligový titul, no práve Topoľčany ich ako jediné mužstvo dokázalo zdolať v tejto sezóne dvakrát. Vyrovnaná bilancia je predzvesťou dlhej série, ktorú by mali zdobiť aj úctyhodné divácke návštevy. Semifinále začína v pondelok a utorok na Zemplíne, v piatok a sobotu sa presťahuje do Topoľčian.
 

Play-off

Michalovce

Michalovce ako víťaz základnej časti narazili vo štvrťfinále play-off na ôsmu Spišskú Novú Ves. Michalovčania sa vytrápili najmä v prvom zápase, keď Spišská Nová Ves nastúpila ešte v kompletnom zložení, no napokon úvodný duel série vyhrali 3:0. Spišiakom sa však zranili kľúčoví skúsení hráči, a potom to už pre michalovskú Duklu nebol žiaden problém. V druhom domácom dueli triumfovala 5:1, no a na Spiši si schuti zastrieľala proti výrazne oslabenému domácemu celku, keď zvíťazila 9:1. 

Topoľčany

Topoľčany nastúpili vo štvrťfinále play-off proti svojmu katovi z posledných dvoch sezón. Skalicu dokonca nedokázali v tejto sezóne ani raz zdolať. Teraz však otočili karty vo svoj prospech už len tým, že sériu začali v domácom prostredí. Doma zvíťazili 4:1 a 3:1 a dostali sa tak do výraznej psychickej výhody. Na Záhorí prehrávali 0:2, ale duel nakoniec dotiahli až do samostatných nájazdov, v ktorých rozhodol o postupe medzi najlepšiu štvoricu Martin Uhnák.

 

Štatistické porovnanie

Michalovce

Ukazovateľ

Topoľčany

278

Strelené góly

203

87

Inkasované góly

113

2196

Strely na bránu

1866

12,66%

Úspešnosť streľby

10,88%

747

Trestné minúty

900

21,33%

Využitie presiloviek

16,13%

87,00%

Úspesnosť v oslabeniach

88,52%

92,45%

Úspešnosť zásahov

93,47%

 

Vzájomné zápasy

Topoľčany ako jediné mužstvo dokázali zdolať víťaza základnej časti až dvakrát. V úvode ročníka sa z hladkého domáceho triumfu 6:0 tešili Zemplínčania, potom dvakrát za sebou vyhrali 2:1 Topoľčany, hoci ten druhý súboj na michalovskom ľade rozhodli až v predĺžení. Posledný vzájomný zápas znova opanovala Dukla, keď v Topoľčanoch zvíťazila 4:1. 

Súhrn: Na zápasy je to v tejto sezóne nerozhodne 2:2, pri celkovom skóre 12:5 pre Michalovce.

 

Posily pred play-off

Michalovce posilnili ešte v decembri traja ruskí hokejisti so skúsenosťami z KHL, jeden z nich však už odišiel. Ostali Nikita Dvurečenskij a Vladislav Bojko. Tím posilnil z extraligovej Detvy útočník Matej Giľák, ktorý však predtým nastupoval v majstrovskej Banskej Bystrici. Spod Urpína sa na Zemplín presťahoval aj obranca Oliver Košecký, ktorý však počas sezóny hosťoval v Liptovskom Mikuláši. Do michalovskému tímu sa vrátil z banskobystrického hosťovania tiež aktuálny držiteľ striebornej prilby Mário Róth. 

Topoľčany získali tesne pred play-off dve cennné posily. Útočník Peter Lichanec prišiel k Žochárom z extraligového Popradu, no počas aktuálneho ročníka nastupoval aj za Banskú Bystricu a Liptovský Mikuláš. Druhým úlovkom do skladačky trénera Ľubomíra Hurtaja bol obranca Jakub Loydl, ktorý sa po takmer troch rokoch vrátil z univerzitnej ligy k profesionálnemu hokeju.

 

Naša prognóza

Semifinálová séria medzi Michalovcami a Topoľčanmi môže priniesť skvelé hokejové divadlo na ľade aj na tribunách. Očakávame, že výrazne sa zaplní už aj michalovský stánok, ten topoľčiansky praskal vo švíkoch už vo štvrťfinále. Vyrovnaná bilancia zo základnej časti naznačuje, že séria môže byť naozaj dlhá. A nečudovali by sme sa, ak by skončila až po siedmich dueloch. Rozhodovať môžu detaily, zranenia, momentálna forma, individuality, ale aj výkony brankárov. Mierne favorizujeme víťaza základnej časti, ktorý má výhodu domáceho prostredia aj v prípadnom siedmom stretnutí. 

NÁŠ TIP: 4:3 na zápasy


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy