Líder padol v Topoľčanoch, Martin sa po výhre v Humennom dotiahol na čelo

Po týždni pokračovala St. Nicolaus 1. Hokejová liga trinástym kolom, ktoré začalo prvým duelom v Humennom. Repríza minuloročného druholigového finále začala jednoznačne v prospech favorizovaného Martina, domáci Humenčania sa dokázali v druhej tretine ešte pozviechať, no tri body putujú napokon do metropoly Turca. Šláger kola v Topoľčanoch pred vyše 1300 divákmi znamenal len druhú prehru v sezóne pre lídra tabuľky z Michaloviec, na ktoré sa tak po piatkovom kole dotiahli Martinčania. Spišiaci predviedli dobrý výkon v hlavnom meste Slovenska, zápas v ktorom viedli, napokon rozuzlili v ich prospech až samostatné nájazdy. Skalica o svojom triumfe na Považí rozhodla až dve a pol minúty pred koncom. Dubnica mala duel proti Trnave pod kontrolou, no a súboj posledných dvoch celkov skončil podľa predpokladav v prospech Prešova.
 

Výsledky 13. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

MHK Humenné – HK Martin 3:6 (0:3, 3:1, 0:2)

Góly: 25. Baláž (Bylina, Ondrej), 26. Petráš (Krempaský, Vrábeľ), 36. Babynets (Pavúk, Ondrej) – 6. Langhammer (Markovič, Zeliska), 8. Oravec (Dírer, Zeliska), 19. Rudzan (Rusina, Rechtorík), 35. Poliaček (Brezniak, Jurášek), 56. Poliaček (Burzík), 57. Zelinka (Rusina). Strely: 39:28. Vylúčenia: 6:7 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Korba – Wolf, Gavalier. Diváci: 630.

Humenné: Sidor – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Michalčin, Krempaský, Kamenický, Šiňanský – Solomončak, Bylina, Baláž – Vaško, Babinets, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Petráš – Markuš, Duhoň.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Rechtorík, Barto, Brveník.

Súhrn zaslal klub MHK Humenné
Očakávaný zápas minuloročných finalistov 2. ligy sa začal humenským tlakom. V 1. min. pálil Buraľ, v 4. min. puk po teči Vrábeľa tesne minul martinskú bránu. Vylúčenie Buraľa (2 + 2) domáci zvládali, v 6. min. bol vykázaný na lavicu hanby Krempaský, čo znamenalo 1:40 min. oslabenie 3 na 5 a súper to využil. Ubehlo iba pár sekúnd s plným počtom hráčov, keď Oravec dorážkou zblízka prekonal Sidora – 0:2. Humenské dve presilovky vrátili tlak, ale Vaško minul puk pred prázdnou bránou. V 19. min. sa hostia tešili tretíkrát, do šatní sa odchádzalo za humensky krutého stavu – 0:3 (strely 11:10).

Aj do druhej tretiny vstúpili „levy“ snaživo, pálil Baláž, dorážal Fedorko, v 25. min. práve Baláž odklial čaro Bernáta. Keď ho o 35 sekúnd prekonal aj Petráš, siahli Martinčania k tajmu. Jedovku Petráša vyrazil brankár, v 31. min. opäť Petráš spravil v bránkovisku Bernáta dusno. V 35. min. pri domácej presilovke si brankár nerozumel s obrancom, puku sa zmocnil Poliaček a spoza brány ho zasunul – 2:4. Krátka presilovka „levov“ 5 na 3 (37 sek.) zažala eufóriu 3 sekundy pred jej skončením, skóroval Babynets. V klasickej výhode trafil Buraľ žŕdku, Baláž doklepával vedľa.

V 46. min. bekhend Jokeľa šťastne zachránil Bernát, po pase od Ondreja neuspel v nájazde ani Markuš. Domáca snaha ochabla dvoma oslabeniami, v 56. min. v očakávaní zakázaného uvoľnenia, Humenčania stratili puk, Poliaček ho z uhla zavesil pod žŕdku. Zdecimovaní východniari inkasovali hneď o 24 sekúnd a bolo po zápase. Ostala iba nervozita v hľadisku.

 

HC Topoľčany – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 15. Bystričan (Ďurčo, Podstavek), 51. Podstavek (Tábi, Bystričan) – 47. Toma (Hančák, Valečko). Strely: 28:47. Vylúčenia: 3:4 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Jurčiak, Konc J. ml. Diváci: 1376.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Hrudík, Kováčik, Bystričan, Hruška, Grman, Duran – Tábi, Laššo, Podstavek – Kluka, Uhnák, Šťastný – Pekarčík, Tomčák, Bečka – Dvonč, Klenko, Gergel.

Michalovce: Trenčan – Korenko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Balko, Mesaroš – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Cútt, Banovský – Safaraleev, Linet, Róth – Pulščák, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, topolcanyinfo.sk
Hostia vyleteli v úvode na domácich, svojou aktivitou si vypýtali aj dva fauly, ale domáci obrancovia na čele s fantastickým Halom odolávali. Domáci sa dlho nevedeli presadiť, a len ťažko sa dostávali do obrannej tretiny Michaloviec. V 15. minúte však mali hostia prvého vylúčeného hráča a Topoľčany okamžite trestali. Peknou strelou sa prezentoval kapitán Bystričan – 1:0.

V druhej tretine sa opäť hrať rýchly hokej, šance sa striedali na oboch stranách. Výborné zákroky predvádzali obaja brankári. V polovici zápasu poskakoval puk na bránkovej čiare hostí, a síce sa domáci už radovali z gólu, ten však hlavný rozhodca neuznal. Na druhej strane tri výborne zákroky zneškodnil Halo. V závere tretiny mali blízko ku gólu Bečka s Hruškom, vyznamenal sa Trenčan v bránke Michaloviec.

V záverečnej tretine sa domácim dlho darilo odolávať tlaku hostí. V 47. minúte však do tretiny nebojácne nakorčuľoval Toma a tvrdou strelou prepálil domáceho brankára. Po góle hostia ožili, ale pribrzdilo ich vylúčenie Hančáka, ktorý po chybnej rozohrávke zatiahol ručnú brzdu pred Podstavkom. Práve faulovaný hráč sa hosťom ideálne pomstil v 51. minúte, keď presilovkovú akciu zakončil gólom do prázdnej bránky – 2:1. Hostia sa v závere snažili o vyrovnanie, dokonca hrali i presilovku po faule Hrušku. Michalovce odvolali i brankára, ale domáci sa enormne bojovným výkonom už ubránili a lídrovi z Michaloviec tak pripravili prvú prehru v riadnom hracom čase.

 

HC Osmos Bratislava – HK Spišská Nová Ves 3:4sn (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)

Góly: 36. Klučiar (Pavešic, Mlynčár), 44. Pavešic (Vidovič, Musliu), 50. Mikolášek (Mlynčár) – 19. M.Nagy (Vartovník, Vantroba), 23. Vartovník (Vantroba, Olejník), 40. Olejník (Vartovník, Nagy), 65. rozhod. nájazd Findura. Strely: 43:39 Vylúčenia: 6:7 na 2 min., navyše Pavešic 10 min. OT za napádanie rozhodcov. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Purgat – Vyšný, Šefčík. Diváci: 242.

Bratislava: Němec (od 25. Mega) – Vidovič, Ficel, Juriga, Valjent, Hřebíček, Pavešic, Guoth,Vyskoč – Musliu, Prokop, Danišovský – Brodek, Mlynčár, Mikolášek – Klučiar, Šalka, Ondris – Bednarič, Smolka, Mucha.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Kyčák, Krmenčík – Vartovník, Nagy, Olejník – Ondov, Macko, Zwick – Findura, Halász, Štrauch – Pastucha

 

HK 95 Považská Bystrica – HK Skalica 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Góly: 52. Drevenák (Fančovič, Rodionov), 55. Dubeň (Dolinajec) – 23. Okoličány (Trnka), 30. Štumpf (Jurák, Jaša), 58. Jaša (Trnka, Škápik). Strely: 32:32. Vylúčenia: 6:7 na 2 min., navyše Cíger a Kutálek 10 min. OT za nešportové správanie sa, Janík 5 + DKZ za napadnutie. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – Šefčík, Tvrdoň. Diváci: 159.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Dubeň, Fančovič, Augustín, Trška – Dolinajec, Pšurný, Cíger – Mokrohajský – Rodionov, Turan, Koleda – Miro, Németh, Bednár, Drevenák.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Kotzman Pavol, Straka, Mrázik, Hílek – Kutálek, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kniazev, Kotzman Alexander.

Dopisovateľ: Juraj Firit, HK 95 Považská Bystrica
Od prvej minúty sa hral rýchly, tvrdý a okupohľadný hokej. Prvá tretina skončila aj vďaka obom brankárom 0:0. V druhej časti sa hra ešte viac pritvrdila. Rukavice zhodili dokonca aj lídri oboch tímov Cíger a Kutálek. Gólovo sa však viac darilo hosťom a vyhrávali 2:0. Do poslednej časti vstúpili veľmi tvrdo a aj poslednú tretinu poznačilo veľa šarvátok. Domáci však dokázali vyrovnať na 2:2 a hralo od začiatku. Necelé tri minúty pred koncom sa presadil z rohu klziska Skaličan Jaša a vsietil tak víťazný gól na 3:2.

 

MHK Dubnica nad Váhom – HK Gladiators Trnava 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 8. Krajči (Ďuriš), 11. Jarábek (Kokavec, Jakubík), 50. Kútny, 59. Kokavec (Serkin, Ďuriš) – 1. Hrbáčik (Ševčík). Strely: 44:24. Vylúčenia: 3:7 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valach – Makúch, Drblík. Diváci: 364.

Dubnica: Pajpach – Brňák, Jarábek, Rehák, Serkin, Hlaváček, Hohl, Vladimirov, Matejovič – Kristín, Lantoš, Medek – Kokavec, Ďuriš, Krajči – Kútny, Jakubík, Kanaet – Trenčan, Vakhrameev.

Trnava: Košút – Klein, Kuna, Housa, Burian, Mikeš, Kiss – Hrbáčik, Valo, Hudec – Lukačovič, Klema, Ševčík – Škokor, Lindeman, Olša – Ftáčnik, Lavrenov, Ibolya.

Súhrn zaslal klub MHK Dubnica nad Váhom
V Dubnici sa dnes mladí chlapci z Trnavy prezentovali bojovným korčuliarskym výkonom, ale na skúsené domáce mužstvo to nestačilo. Už v 58. sekunde dostal Hrbáčik hostí do vedenia. V 8. minúte vyrovnal Krajči po prihrávke Ďuriša na 1:1. O dve minúty Jarábek delovkou do šibenice dostal Dubnicu do kľudu. Druhá tretina bola bojovná, ale bezgólová vďaka pozorným brankárom. Kapitán Kútny v 50. minúte vybojoval puk a brankárovi Trnavy nedal šancu a zlomil odpor súpera. Na záver 107 sekúnd pred koncom zápasu po Serkinovej prihrávke Kokavec spečatil víťazstvo MHK Dubnica na 4:1 a dôležité tri body sú pripísané do tabuľky.

 

HC Prešov – MHC Mikron Nové Zámky B 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Góly: 36. Novák (Španko), 43. Novotný (Tužinský, Španko), 46. Lunter (Lupták, Matejovie), 60. Marcinek (Lupták, Novotný) – 23. Maroš (Slávik, König), 46. Hariš (Danilov). Strely: 44:27. Vylúčenia: 4:4 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Žák – Číž, Hanko. Diváci: 100.

Prešov: Babik – Španko, Kohút, Nociar, Dubina, Matejovie, Kováč, Rudy – Novák, Tužinský, Novotný – Lunter, Stena, Lupták – Marcinek, Hrabčák, Magdolen – Lamač, Ševčenko, Liubimov.

Nové Zámky B: Vyžinkár – A. Kudrna, Sabo, P. König, Židulják, Štefánik, Jesenský, Evdokimov, Petro – Slávik, Danilov, Maroš – Ryšavý, Ľ. Buc, Dobrotina – Hariš, Vörös, Kucsera – Šimko, Janka

Súhrn zaslal klub HC Prešov
V súboji dvoch posledných tímov aktuálnej sezóny začal lepšie domáci tím, ktorý si vypracoval obrovské príležitosti na skórovanie, ale hosťujúci brankár aj s prispením nemohúcnosti domácich zakončovateľov udržal čisté konto. Hostia bojovali a hrozili z občasných brejkov. Po jednom z nich sa ujali vedenia a Prešovu sa podarilo vyrovnať až v druhej polovici druhej tretiny. Záverečné dejstvo začali lepšie domáci, ktorí odskočili na rozdiel dvoch gólov a už sa zdalo, že to bude predsa len jednoduché víťazstvo. No hostia sa ešte zmobilizovali a znížili na rozdiel jedného gólu. Domáci sa teda obávali o výsledok až do samého konca. V bojovnom zápase ale nakoniec zvíťazilo lepšie mužstvo.