Skalica je po šialenom závere s Topoľčanmi späť v prvej trojke, v Dubnici rozhodli nájazdy

Šláger dvadsiateho kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy vyvrcholil dramatickým záverom, keď v poslednej desaťminútovke padli až štyri góly. Topoľčany v ňom zmazali dvojgólové manko, avšak sto sekúnd pred záverečnou sirénou sa trafil do čierneho Jurák. Útočník Skalice rozhodol o víťazstve Záhorákov a ich návrate na tretie miesto. Napínavý záver mal aj duel v Dubnici, ktorý dospel až do nájazdov. V nich mali viac šťastia Dubničania než Humenné, o ich víťazstve rozhodol Kristín. Svoju ešte len štvrtú výhru sezóny zaznamenala Trnava na ľade Spišiakov. V Bratislave zažil úspešnú tohtosezónnu premiéru Vlastimil Lakosil a proti Považskej Bystrici vychytal čisté konto. Favorizované Michalovce a Martin podľa očakávaní deklasovali mužstvá z dna tabuľky.
 

Výsledky 20. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy
 

HK Skalica – HC Topoľčany 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Góly: 30. Kotzman (Mrázik), 38. Jurák (Pač), 52. Vaškovič (Škápik, Hujsa), 59. Jurák (Jaša) – 22. Kluka (Kalináč, Kováčik), 56. Kalináč (Kluka), 57. Dvonč (Tomčák, Uhnák). Strely: 38:32. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Bachúrik – Junek, Crman. Diváci: 715.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Kotzman P, Mrázik, Hílek – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Kniazev, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kotzman A.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hřebíček, Bystričan, Gergel A, Grman – Podstavek, Laššo, Tábi – Kluka, Kalináč, Nemček – Tomčák, Uhnák, Bečka – Dvonč, Klenko, Gergel D.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Úvodná tretina sa síce skončila bez gólov, ale diváci videli kvalitný hokej z obidvoch strán. Vstup do druhej časti lepšie vyšiel hosťom, ktorý sa už po 93 sekundách dostal ido vedenia, keď sa presadil Michal Kluka, ktorému asistovali F. Nemček a J. Kováčik. Domáci si na prvý prsný zásah museli počkať takmer do polovice stretnutia. To sa v 30. minúte dokázal do streleckej listiny zapísať Alexander Kotzman, ktorý zaknihoval šiesty gól v sezóne. Záhoráci stihli ešte do konca druhej časti hry pridať aj druhý gól, keď sa po asistencii Mareka Pača presadil Roman Jurák.

Aj v tretej časti pokračoval zaujímavý hokej. Najskôr dostali výhodu presilovej hry hokejisti Topoľčian, ale nedokázali vyrovnať. Veľké veci sa diali v záverečnej desaťminútovky. Najskôr išiel na trestnú lavicu hosťujúci Bystričan, ktorého nasledoval Grman a Skalica zásluhou presnej strely od modrej v podaní Ľuba Vaškoviča odskočila na dva góly. Lenže v závere 56. minúty presne mierenou strelou znížil na rozdiel jedného gólu Kalináč. Vzápätí mohol Vaškovič pridať druhý gól, nedal a tak platilo otrepané nedáš-dostaneš, keď sa presadil bývalý hráč Záhorákov Dvonč. Ale ani to ešte nebolo v tretej tretine všetko, domáci sa po dvojgólovej rane pozviechali a Jurák 100 sekúnd pred koncom svojim druhým gólom rozhodol o plnom bodovom zisku pre domácich.

 

HK Spišská Nová Ves HK Gladiators Trnava 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 39. Vantroba (Olejník, Polmonský) – 6. Hrbáčik (Olša, Škokor), 8. Mrava (Valo, Szalay), 54. Lukočevič (Burian, Valo). Strely: 46:41. Vylúčenia: 6:6 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Vido – Knižka, Wolf. Diváci: 212.

Spišská Nová Ves: Surák – Krmenčík, Zekucia, Soveľ, Kyčák, Vantroba, Osuský, Komloš – L. Olejník, M. Olejník, Polomský – M. Bača, Vartovník, Zwick – Findura, Nagy, M. Ondov – Murašov.

Trnava: Foltán – Mihalko, Schmidt, Ševčík, Šiška, Szalay- Burian, Kohút, Lukačevič, Valo, Mrava – Kuna, Housa,Škoror, Hrubačik, Olša, – Poldruhák, Mikeš, Lindeman, Grell.

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Jeden z najslabších výkonov domácich pred vlastným obecenstvom. Do hľadiska prišlo len 212 platiacich divákov a mám obavy, že výkon domácich poznamená aj piatkový zápas so Skalicou. Trnava prekvapila domácich rýchlou hrou, napádaním domácich v ich vlastnej tretine a tak  brankár Surák sa mal čo obracať. Brejkové protiútoky hostia likvidovali už v strednom pásme a tak hosťujúci  Foltán nemal príliš veľa práce. Trnava sa ujala vedenia v 6.min, keď domáca obrana zaváhala a Hrbáčik otvoril skóre zápasu.Domáci odpovedali niekoľkými náznakmi rýchleho protiútoku, hostia ich však likvidovali v zárodku . Naopak, hostia v 8.min. gólom Mravu zvýšili na 0 : 2. Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas, snažil sa usmerniť svojich zverencov, Trnava však hrala svoju disciplinovanú hru naďalej a tak domáci sa trápili do konca I.tretiny. Druhá tretina sa herne vyrovnala, domáci si vypracovali niekoľko sľubných šancí, ale streliť gól, to je ich veľký problém. Až v 39.min. Murashov vrátil domácich do zápasu, ale efekt to neprinášalo. V záverečnej tretine sa Trnava ešte viac sústredila na zabezpečenú obranu a tak si udržiavali jednogólový náskok. V 54.min z rýchleho protiútoku Lukačovič bombou prestrelil Suráka. Domácim sa v závere nepodarilo využiť presilovku a hra bez brankára bola neúspešná. Gladiátori si víťazstvo zaslúžili.

 

MHK Dubnica nad Váhom – MHK Humenné 3:2sn (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

Góly: 41. Kútny (Kristín), 44. Ďuriš (Trenčan, Rehák), rozh. náj. Kristín – 14. Pavúk (Vrábeľ), 56. Baláž (Vrábeľ, Martin). Strely: :. Vylúčenia: 4:5 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali:  Krist – Drblík, Makúch. Diváci: 413.

Dubnica nad Váhom: Pajpach – Brňák, Jarábek, Serkin, Rehák, Hohl, Hlaváček, Plavecký, Matejovič – Kútny, Lantoš, Kristín – Trenčan, Ďuriš, Krajči – Krajč, Jakubík, Kanaet – Medek, Prna, Vakhrameev.

Humenné: Sidor – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Lenďák, Michalčin, Rusňák, Kamenický – Solomonchak, Bylina, Baláž – Vaško, Babynets, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Markuš – Matej.

 

HC Osmos Bratislava – HK 95 Považská Bystrica 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 14. Bednarič (Šalka, Prokop), 21. Danišovský (t.s.), 59. Danišovský. Strely: 33:32. Vylúčenia: 7:5 na 2 min., navyše Leško 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Purgat – Maškulka, Michna. Diváci: 176.

HC Bratislava: Lakosil – Ficel, Vidovič, Valjent, Juriga, Pavešic, Guoth, Ondirs, Čech – Danišovský, Prokop, Musilu – Pék, Smolka, Brodek – Šalka, Bednarič, Klučiar – Mikolášek, Mlynčár, Kratochvíla.

Považská Bystrica: Kompas – L. Ďurkech, J. Ďurkech, Frančovič, Trška, Niník, Leško, Augustín – Cíger, Ligas, Ďurina – Drevenák, Zlocha, Rodionov – Koleda, Németh, Mokrohajský – Danielčák, Turan, Bednár.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
Hokejisti HC Osmos Bratislava začali náporom a Erik Kompas sa na nedostatok práce sťažovať rozhodne nemohol. Bratislavské šance však veselo likvidoval. V bránke hokejistov z hlavného mesta sa premiérovo predstavil Vlastimil Lakosil. Diváci videli v prvom dejstve dynamický hokej s minimom prerušení. Vlajku domácich zdvihol v 13. minúte Bednarič a otvoril gólový účet. O pár sekúnd neskôr bol vylúčený Miroslav Čech za držanie, ale hostia boli bezzubí. Tesne pred koncom úvodného dejstva pykal za hrubosť Pavešic, no gól opäť nepadol. Po úvodnom dejstve teda domáci viedli najtesnejším rozdielom 1:0.

V úvode prostrednej časti hry hákoval Cíger a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. To úspešne premenil Patrik Danišovský a bolo 2:0. Pre domácich to bol ideálny vstup do druhej tretiny. V 23. minúte si za držanie sadol na lavicu hanby Valjent a hostia mali šancu vrátiť sa do stretnutia. Opäť sa nestalo. V 27. minúte sa presilovej hry dočkali aj domáci. Bystričan Leško inkasoval menší trest za nedovolené bránenie a navyše desať minútový osobný trest za nešportové správanie. Hostia pôsobili na ľade nekompaktne. O minútu si hostia nedali pozor pri striedaní a boli potrestaní za príliš veľa hráčov na ľade. Skóre sa nemenilo. V 31. minúte domáci Michal Šálka sedel za seknutie. Bratislavčania prekonali aj toto oslabenie. Spoľahlivo chytajúci Lakosil si svoje miesto zastal aj v druhej tretine a držal čistý štít.

V záverečnom dejstve sa zápas dohrával. Bratislavskí hokejisti umnou hrou nepustili hostí do ničoho. Ak aj áno, Lakosil všetko kryl. Hráči z hlavného mesta si tak jednoznačne a zaslúžene kráčali za víťazstvom. V 53. minúte ešte domáci dostali šancu výsledok prikrášliť v presilovej hre, to sa však nepodarilo. O pár minút neskôr hosťujúca lavička požiadala o oddychový čas, odvolala Kompasa z bránky a záverečnú bodku v gólovom slede zaznamenal Prokop. HC Osmos Bratislava si tak po neúspechu v Humennom pripísal zaslúžené tri body.

Juraj Firit, tréner HK 95 Považská Bystrica: „O našej prehre rozhodol vstup do západu, do ktorého smer vstúpili dosť vlažne. Súper sa ujal vedenia 2:0, kvalitne bránil a my sme sa nedostávali do šance. Myslím si, že od polky stretnutia sa zápas otočil, boli sme lepším mužstvom, no nedokázali sme si vypracovať vyložene gólové šance.“

Róbert Pukalovič, tréner HC Osmos Bratislava: „V zostave sme mali určité zmeny, nastúpil nový brankár, do dnešného stretnutia sme išli s tým, že potrebujeme zvíťaziť, a trošku to hráčom zväzovalo ruky aj nohy. Nasledujúci zápas odohráme v Martine, ktorý je jeden z favoritov na celkového víťaza. Musíme sa pripraviť aj na divácku kulisu, kvalitného súpera, bude to ťažké stretnutie“.

 

HC Prešov – HK Martin 2:8 (1:3, 0:3, 1:2)

Góly: 1. Novotný (K.Lunter), 59. Shevchenko (Lupták, Luchnikov) – 4. Rudzan (Tabaček, Poliaček), 7. Rudzan (Rusina, Langhammer), 14. Barto, 31. Langhammer (Markovič, Rudzan), 32. Zeliska (Tabaček, Pokrivčák), 36. Rusina (Brveník, Jurášek), 46. Langhammer (Pokrivčák, Junas), 60. Zeliska (Langhammer, Pokrivčák). Strely: 23:45. Vylúčenia: 0:2 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Hatala, Číž – Hanko, Neuzer. Diváci: 159.

Prešov: Babik – Matejove, Nociar, D. Luchnikov, Dubina, Španko, Zavalniuk, Górás, Ljubimov – Novotný, Stena, K.Lunter – Magdolen, P. Halama, Marcinek – D. Novák, Tužinský, Lupták - Shevchenko, Hrabčák, Lamač

Martin:  Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junas – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Barto, Pokrivčák – Brveník, Rešetár.

 

MHC Mikron Nové Zámky B – HK Dukla Ingema Michalovce 0:14 (0:4, 0:7, 0:3)

Góly: 5. Hamráček (Chalupa, Toma), 9. Mesaroš (Hopkovič, Ragan), 15. Toma (Hamráček, Chalupa), 16. Hamráček, 22. Safaraleev (Róth, Pulščák), 22. Chalupa (Hamráček, Toma), 27. Chalupa (Toma, Hopkovič), 30. Chalupa (Hamráček), 34. Róth (Pulščák, Safaraleev), 36. Ragan (Mesaroš, Farkaš), 38. Bdžoch (Safaraleev, Róth), 42. Cútt (Gavrik), 43. Pulščák (Safaraleev), 60. Banovský (Cútt, Gavrik). Strely: 12:56. Vylúčenia: 1:1 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Mĺkvy – Beniač, Kovalík. Diváci: 32.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Petro, Evdokimov, Židulják, Štefánik, Prochádzka, Šimko – Hariš, Vörös, Ryšavý – Maroš, Buc, Kucsera – Janka, Gubó, Dybanev – Otruba, Mihalčín.

Michalovce: Tkáčik – Bdžoch, Kolba, Hančák, Korenko, Hopkovič, Valečko, Novický – Banovský, Cútt, Gavrik – Safaraleev, Pulščák, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček – Mesaroš, Farkaš, Ragan.

Dopisovateľ Patrik Koči, MHC Mikron Nové Zámky B
O favoritovi súboja posledného mužstva s prvým nebolo pochýb. Otázkou bolo, či dokáže mladé mužstvo Nových Zámkov streliť na domácom ľade gól a pretrhnúť tak nelichotivú bilanciu štyroch zápasov v rade bez streleného gólu. Napokon sa to zverencom Garipa Salijiho nepodarilo. Na druhej strane od hráčov michalovskej Dukly inkasovali až štrnásťkrát. Aj zásluhou šesťbodových útočníkov Chalupu a Hamráčeka tak Michalovce vyhrali na ľade Nových Zámkov 14:0.