Líder padol v Dubnici, Topoľčany zdolali Martin a začali mu dýchať na krk

Vedúca dvojica skončila piatkové 23. kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy bez bodu. Líder z Michaloviec sa strelecky vytrápil na Považí a napokon podľahol piatej Dubnici. O víťazstve domácich rozhodol dvojgólový Kristín. Druhý Martin počas prvých dvoch tretín úspešne doťahoval najtesnejší náskok Topoľčian, avšak Žochári hnaní vyše 1600 divákmi zlomili stretnutie dvoma presnými zásahmi v záverečnom dejstve. Vďaka víťazstvu v riadnom hracom čase strácajú na druhé miesto už len tri body. O prekvapenie kola sa postaral Prešov proti Spišskej Novej Vsi, keď ju zdolal v deväťgólovej prestrelke. Humenné zvládlo dôležitý duel s Považskou Bystricou a v tabuľke si upevnilo siedme miesto. Bratislava deklasovala Trnavu a debakel nedelili podľa očakávania aj Skaličania Novým Zámkom.

 

Výsledky 23. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Skalica – MHC Mikron Nové Zámky B 13:1 (6:1, 6:0, 1:0)

Góly: 4. Nemec (Vaškovič, Škápik), 4. Jaša (Jurák, Štumpf), 7. Janáč (Mowrey, Vaškovič), 8. Vaškovič (Okoličány), 12. Štumpf (Jurák, Jaša), 18. Nemec, 24. Škápik (Nemec, Trutt), 28. Kotzman (Straka), 33. Nemec (Vaškovič, Janík), 34. Grman (Dufek), 36. Jaša (Straka, Jurák), 38. Trnka (Kniazev, Dufek), 45. Mowrey (Janáč, Mrázik) – 20. Hariš (Gubó, Kucsera). Strely: 77:17. Vylúčenia: 0:2 na 2 min., navyše Dobrotina 5+DKZ za faul kolenom. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valachovič – Junek, Šefčík. Diváci: 546.

Skalica: Trutt – Janík Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik, Vanek – Okoličány, Nemec, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Kniazev, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kotzman P.

Nové Zámky B: Vyžinkár – Kudrna, Petro, Evdokimov, Židulják, Štefánik, Šimko, Procháczka – Maroš, Vörös, Dobrotina – Hariš, Gubó, Kucsera – Mihalčin, Dybanev, Otruba.

 

MHK Humenné – HK 95 Považská Bystrica 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 5. Babinets (Markuš), 16. Solomončak (Bylina, Baláž), 44. Baláž (Solomončak) – 40. Rodionov (Dolinajec, Leško). Strely: 39:30. Vylúčenia: 7:10 na 2 min., navyše Buraľ, Zlocha 10 min. OT za nešportové správanie a Michalčin, Bednár 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Homola, Novotný. Diváci: 550.

Humenné: Sidor (41. - 45. Kasarda) – Ondrej, Michalčin, Buraľ, Lenďák, Rusňák, Krempaský – Solomončak, Bylina, Baláž – Markuš, Babinets, Fedorko – Hudák, Vrábeľ, Žitný – Kamenický, Majerník, Šiňanský.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, D. Trška, Fančovič, Leško, Niník, Augustín, Mendrej – Koleda, P. Ligas, Cíger – Rodionov, Zlocha, M. Dolinajec – Németh, Bednár, Prus – Danielčak, Turan.

Dopisovateľ: Marián Škuba, Podvihorlatské noviny
„Levy“ začali tlakom, hneď v 14. sekunde dobre zakončoval Solomonchak, do ďalšej šance sa dostal Baláž. V 3. min. sa dostali hostia k presilovke, bez úžitku, rovnaká výhoda sa naskytla Humenčanom v 5. min., pričom po nakorčuľovaní si spoza brány až pred Kompasa ju využil Babynets – 1:0. V ďalšej početnej výhode domácich sa dostal po kombinačnom „zámku“ do šance Buraľ, bekhendom minul. V 11. min. vystrašil Kompasa teč Šiňanského, k zákroku prinútil brankára z Považia švih Bylinu. Domáci súpera zomkli, zblízka minul bránu Baláž, V 13. min. došlo na pästnú vložku Buraľ – Zlocha, keď humenský obranca chránil svojho brankára. Po vylúčení sa tresty krátili, v 16. min. spolupráca Baláž – Bylina došla k strele, ktorú Kompas vyrazil, ale Solomonchak bol v dorážke pohotový – 2:0. V závere I. tretiny boli možnosti na oboch stranách, bez zmeny skóre (strely 13:10).

Aj v II. tretine padol osobný trest na 10, tentokrát iba na humenskej strane, Michalčin pykal za vrazenie na mantinel. V 28. min. zakončil prečíslenie 3 na 2 strelou Solomonchak, Kompas reagoval včas. V 29. min. predviedol vrazenie na mantinel aj považský Turan a čakal ho trest 2 + 10 min. V presilovke spálili tutovky Žitný i Lenďák, v 30. min. Kompas priam zázračne vychytal Babynetsa. Repete prišlo na rad v 32. min., švih Babynetsa a efektný semafor Kompasa. V 33. min. sa postupne vylučovalo na oboch stranách, hralo sa 4 na 3 viac než minútu, Kompas trikrát výborne zasiahol. V závere II. tretiny Humenčania pustili súpera do svojho pásma, a 3 sekundy pred sirénou ich potrestal Rodionov – 2:1 (strely 14:12).

Tretiu tretinu museli „levy“ začať v bráne s Kasardom, lebo Sidor mal nevyhovujúcu výstroj (iná farba nohavíc). Tento moment však Humenčanov zdravo nabudil, po tlaku pálil Baláž, prvú strelu ešte Kompasvyrazil, ale opakovaná už skončila v sieti – 3:1. V 45. min. sa už Sidor do brány vrátil. V 49. min. predviedol Kompas bravúru, pohotovo lapil puk z hokejky Bylinu. V 54. min. podržal domácich Sidor, keď zmaril šancu Ligasa. Na druhej strane neuspel v nájazde tiesnený Fedorko, keď hrali Považania od 58. min. v oslabení, k dráme nedošlo.

 

HC Prešov – HK Spišská Nová Ves 5:4 (0:0, 4:2, 1:2)

Góly: 21. Tužinský (Novotný), 24. Górás (Liubimov), 26. Marcinek (Hajda, Andrisík), 32. Novotný (Lupták, Tužinský), 47. Marcinek (Nociar, Andrisík) – 33. Olejník (Murashov, Pischalnikov), 35. Ondov, 47. Murashov, 51. Ondov (Vantroba, Findura). Strely: Vylúčenia: 5:3 na 2 min., navyše Olejník 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku a Matejovie 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Hatala – Číž, Kollár. Diváci: 85.

Prešov: Babik – Zavalniuk, Nociar, Hajda, Matejovie, Dubina, Lamač, Hrabčák – Novotný, Tužinský, Lupták – Marcinek, Halama, Andrisík – Magdolen, Stena, D. Novák – Shevchenko, Liubimov, Gorás.

Spišská Nová Ves: Surák – Krmenčík, Soveľ, Vantroba, Knižka, Cvengroš, Hvizdoš – Zwick, Vartovník, Mikula – Findura, Nagy, Ondov – Pischalnikov, Murashov, Olejník – Polomský, Bača, I. Novák.

Súhrn zaslal klub HC Prešov
V dnešnom zápase chceli prešovčania zopakovať svoje víťazstvo z ihriska ich dnešného súpera zo Spišskej Novej Vsi. V úvodnom dejstve bola hra vyrovnaná no strelecká prevaha bola na hokejkách hostí.Do druhej tretiny vstúpili domáci ako vymenení a v priebehu 10-tich minút si vytvorili až štvorgólový náskok.V tejto fáze hrali výborný útočný hokej.Hostia sa ale stihli do konca tretiny otriasť a skorigovali na rozdiel dvoch gólov. V záverečnej tretine to bol otvorený hokej z jednej strany na druhú.Pribudlo nervozity, potyčiek a faulov. Domáci svojou bojovnosťou udržali tesné víťazstvo až do konca zápasu.

 

HC Osmos Bratislava – HK Gladiators Trnava 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)

Góly: 1. Danišovský (Musliu), 29. Smolka (t.s.), 33. Šalka (Smolka, Pavešic), 38. Musliu (Danišovský, Hedera), 52. Musliu, 56. Klučiar (Šalka, Smolka), 59. König (Musliu, Danišovský). Strely: 48:34. Vylúčenia: 6:8 na 2 min., navyše Trudman 10 min. OT za vrazenie na mantinel a 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 3:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jonák, Valko – Kovalík, Beniač. Diváci: 205.

HC Bratislava: Mega – Konig, Hedera, Valjent, Vidovič, Pavešic, Vyskoč, Čech – Danišovský, Prokop, Musilu – Pék, Mlynčár, Trudman – Šalka, Smolka, Klučiar – Ondris, Bednarič.

Trnava: Brucháč – Mihalko, Poláček, Kohút, Burian, Poldruhák, Kuna, Kormúth, Mikeš – Szalay, Schmidt, Ševčík – Valo, Mrava, Hrabčík – F. Hudec, Klema, Lukačovič – Olša, Lindemann, Škokor.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
Od úvodu sa diváci mali na čo pozerať. Bratislave skutočne úvod vyšiel na výbornú, keď sa už v sedemnástej sekunde presadil Danišovský a bolo 1:0. Po tom, čo obletela sociálne siete správa o konci kvarteta hráčov, Bratislava nenechala nič na náhodu. Do svojich radov zlákala posilu v podobe Martina Trudmana. Ten svoju povestnú, nekompromisnú a tvrdú hru prezentoval v 11. minúte, keď od Petra Jonáka inkasoval trest za vrazenie na mantinel. Diváci sledovali v prvom dejstve viacero pokusov domácich o zvýšenie vedenia, no nepodarilo sa. Po prvej dvadsať minútovke viedol HC Osmos Bratislava nad Trnavou 1:0.

Úvod prostrednej časti domácim nevyšiel, keď v čase 21:35 sedel na trestnej lavici Mlynčár. No hostia sa nepresadili. V 25.minúte dostali k dispozícií presilovku domáci, správne sa chopili šance vytvorili si tlak, no bez gólového korenia. To prišlo o tri minúty neskôr. Hosťujúci Poldruhák, ktorý v samostatnom nájazde sekol hráča domácich a muži v pruhovanom nariadili trestné strieľanie, ktoré bezpečne premenil Erik Smolka a bolo 2:0. Po tomto góle akoby sa domácim uvoľnili nohy, v hre bolo badať ľahkosť a tretí gól pridal Šálka. To však zo strany domácich v prostrednej časti nebolo všetko. Musliu pridal 4. gól a na Trnavčanoch bolo vidieť, že toho majú dosť. Po štyridsiatich minútach hostia mali čo doháňať a domáci mali pohodlný náskok.

V začiatku záverečnej časti sa opäť pripomenula divákom nová posila Martin Trudman, ktorý inkasoval druhý vyšší trest, tento krát ho Peter Jonák poslal priamo pod sprchy, keď inkasoval 5 + DKZ. V skutku impozantný úvod v bratislavskom drese. Nie len, že na vyšetrenie do nemocnice odišiel Filip Mlynčár a zranil sa ďalší hráč domácich, ešte sa k tomuto neduhu pridal aj Trudman. S hráčmi z hlavného mesta to však nezamávalo, hokejom sa bavili a z publika sa čoraz viac ozývalo povestné, a pre súpera zlovestné „HC Bratislava“! Aj napriek nepriaznivému zdravotnému stavu niekoľkých domácich hráčov hokejisti z Bratislavy ťahali za jeden povraz. Dôkazom toho sú ďalšie góly Musliu, Klučiara a premiérový strelecký zápis Petra K?niga. HC Osmos Bratislava tak ukončil domácu sériu víťazne, potešil nielen divákov, ale aj svojho trénera a realizačný tím. Všetci poznáme príslovie „Nová metla dobre metie“ – ako sa zdá, v prípade Róberta Pukaloviča to platí do bodky.

Rudolf Macko, tréner HK Gladiators Trnava: „Chceli sme hrať dobrý hokej, ktorý by potešil divákov, ale dnes tak ako sme stretnutie začali, sa aj skončilo. Hrali sme bez pohybu, neaktívne a čakali na súpera. V zápasoch boli momenty, kedy sme sa doňho mohli dostať , nedokázali sme brankára Megu prekonať a to rozhodlo. Od stavu 3:0 to súper kontroloval“.

Róbert Pukalovič, tréner HC Osmos Bratislava: “Bolo to vydarené zakončenie domácej série, pokiaľ ide o výsledok. Som rád, že brankár nakoniec vychytal nulu, ale stretnutie nebolo ľahké, napriek výsledku súper hral pomerne nepríjemne. Nakoniec sme rozhodli v presilových hrách. Mužstvu nie vždy pomôže keď strelí rýchly gól, ako sa to podarilo dnes nám. Trošku nás to uspalo, ale v druhej tretine sme využili presilovú hru piati proti trom a 4:0 po dvoch tretinách bol dosť vysoký náskok, ale napriek tomu sme museli byť stále ostražití. Teraz cestujeme na klziská súperov, bol by som spokojný s deviatimi bodmi“.

 

MHK Dubnica nad Váhom – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 28. Kristín (Macek), 38. Kristín (Kokavec) – 46. Hamráček. Strely: 36:36. Vylúčenia: 8:5 na 2 min., navyše Mašlonka 10 min OT za vrazenie na mantinel a Mesaroš 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Píšťanský – Makúch, Drblík. Diváci: 401.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Brňák, Jarábek, Rehák, Kozachuk, Hlaváček, Hohl, Serkin, Matejovič – Kristín, Krajči, Macek – Kokavec, Ďuriš, Trenčan – Kútny, Lantoš, Medek – Kanaet, Jakubík, Mikolášek.

Michalovce: Trenčan – Korenko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Pulščák – Mašlonka, Piatak, Mesaroš – Gavrik, Cútt, Bánovský – Safaraleev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Súhrn zaslal klub MHK Dubnica nad Váhom
Dnes v Dubnici nad Váhom sa očakávala opať vyrovnaná odveta špičkových mužstiev. Michalovce doma vyhrali 3:2 a dnes v odvete to bol opať súboj TOP brankárov ligy Gíbla a Trenčana. Hralo sa hore-dolu celý zápas a bolo to náročné aj pre troch arbitrov. Kristínove obidva góly boli po záverečnej siréne zlaté, čo ocenilo po dlhom čase aj dubnické náročné publikum. 

 

HC Topoľčany – HK Martin 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 20. Kalináč (Kluka, Kováčik), 35. Bystričan (Klenko, Pekarčík), 52. Kluka (Klenko, Dvonč), 58. Kalináč (Podstavek, Kluka) – 32. Dírer (Zeliska, Burzík), 37. Tabaček (Barto, Rudzan). Strely: 26:50. Vylúčenia: 9:8 na 2 min., navyše Hruška, Brezniak 5+DKZ za bitku. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – J.Konc ml., Nosek. Diváci: 1683.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Hřebíček, Gergel – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Dvonč – Uhnák, Laššo, Šťastný – Pekarčík, Klenko, Bečka.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junás – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Rešetár, Barto, Brveník.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, MY Topoľčianske noviny
V Topoľčanoch početná divácka kulisa sledovala výborný hokej. Hostia boli hokejovejší, domáci zasa bojovnejší. V prvej tretine mali hostia miernu prevahu, ale nedokázali využiť ani dve presilové hry. Pri prvej presilovke domácich sa skóre už menilo, keď Kluka pri bránke našiel Kalináča, ktorý prepasíroval puk za chrbát hosťujúceho brankára – 1:0.

Aj v prostrednej časti sa hral zaujímavý hokej, hostia sa snažili rýchlo vyrovnať. To sa im však podarilo až v 32. minúte, kedy sa po prečíslení presadil Dírer – 1:1. Odpoveď domácich bola priam blesková. Pri mantineli vybojovali domáci puk a nekrytý Bystričan spomedzi kruhov poslal domácich do vedenia. Už o minútu sa domáci dopustili chyby za zlé striedanie a presilovku využili hostia na vyrovnanie – 2:2. V závere druhej tretiny ešte divákov zodvihla zo sedadiel pasovačka Hrušku s Brezniakom, obaja dostali tresty do konca zápasu za zhodenie rukavíc.

V záverečnej tretine sa hostia tlačili dopredu, Halo bol však pozorný. Následne mali domáci dve presilové hry v krátkom slede za sebou, ale jedinú šancu Kováčika zneškodnil brankár hostí. V oslabení mohli udrieť hostia, ale Rusinov nájazd zneškodnil pozorný Halo. Krátko po presilovke sa hostia zbytočne dlho hrali s pukom v obrannej tretine a zlú rozohrávku navyše zachytil Klenko. Jeho pokus brankár hostí iba vyrazil pred seba, aby následne Kluka poslal domácich aj po tretíkrát do vedenia – 3:2. Hostia sa nadychovali k záverečnému tlaku, mali výhodu aj presilovky, ale po podrazení Dírera sa pomer síl na ľade vyrovnal. Laššo sa o minútu vrátil späť z trestnej lavici na ľadovú plochu a Kalináč svojim druhým gólom v zápase zvýšil už na 4:2. Hostia v závere hrali ešte dvojminútovú presilovku, odvolali aj brankára, ale Topoľčanci oslabenie štyroch proti šiestich zvládli bravúrne a v prvoligovej tabuľke tak stiahli náskok druhého Martina na rozdiel troch bodov. Pred výbornou diváckou kulisou, o čo sa postarali oba fankluby, sa z výhry tešili šťastnejší domáci.