Martin prelomil krízu v Skalici, Trnava a Topoľčany s trojgólovým obratom

Dvadsiate šieste kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy začalo už obedňajším zápasom vo Zvolene, kde značne oslabená zostava Prešova nemala nárok na bratislavský Osmos. Šláger kola sa hral v Skalici, kde sa napokon po predĺžení tešili hostia z Martina, ktorí tak prerušili trojzápasovú sériu prehier. Spišiaci mali dlho na lopate ďalšieho favorita, Topoľčanom sa podarilo vyrovnať až pri power-play 58 sekúnd pred koncom a v predĺžení už strhli víťazstvo na svoju stranu. Rovnaký obrat predviedla aj Trnava, ktorá doma zaskočila po Dubnici aj Humenné. Síce Gladiátori prehrávali 0:2, napokon sa tešili po predĺžení. Vedúce Michalovce si poľahky poradili s Považskou Bystricou.

 

Výsledky 26. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

 

HC Prešov - HC OSMOS Bratislava 1:6 (1:2, 0:3, 0:1)

Góly: 17. Lamač (Iždinský) – 5. Musliu (Danišovský, König), 17. Pék (Rzavský, Vidovič), 22. Valjent (Pék, Ondris), 37. Bednarič (Mlynčár, Trudman), 39. Danišovský (t.s.), 47. Danišovský (Musliu, König). Strely: 19:52. Vylúčenia: 5:2 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Vido – Čiž, Hanko. Diváci: 76.

Prešov: Babik – Zavalňuk, Hajda, Španko, Matejovie, Lučnikov – Novotný, Tužinský, Lupták – Iždinský, Lamač, Hrabčák – Ljubimov, Górás.

Bratislava: Lakosil – Hedera, König, Vidovič, Valjent, Juriga, Vyskoč, Ficel, Čech – Musliu, Prokop, Danišovský – Rzavský, Pék, Ondris – Klučiar, Smolka, Šalka – Bednarič, Mlynčár, Trudman

Súhrn zaslal klub HC Prešov
Na dnešný zápas nastúpili prešovčania v značne oklieštenej zostave,keďže nemohli rátať s pomocou hráčov z juniorky a ani s hráčmi ktorí hosťujú vo zvolenskom áčku. Hostia nenechali nič na náhodu a s kompletnými štyrmi útokmi herne aj kondične prevýšili domácich mladíkov.Umnou hrou postupne navyšovali svoj náskok a zaslúžene si domov vezú všetky body.

 

HK Skalica - HK Martin 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 21. Hujsa (Škápik), 50. Janáč (Grman) – 23. Brezniak (Jurášek), 46. Zeliska (Dírer, Pokrivčák), 63. Rudzan (Zeliska). Strely: 44:42. Vylúčenia: 2:1 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvy – Jurčiak, Koncl ml. Diváci: 778.

Skalica: Romančík – Pač Škápik, Straka, Trávniček, Kotzman P., Grman, Mrázik, Vanek – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman A. – Kniazev, Dufek, Trnka.

Martin: Bernát – Tabáček, Lavička, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junas, Themár – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Rešetár, Barto, Brveník.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Od začiatku sa hral rýchly hokej, ale prím hrali obrany oboch mužstiev a ak sa aj hráči dostali do šancí, proti boli spoľahliví brankári. Hostia dostali výhodu presilovej hry, ale Romančíka v bránke domácich neprekonali a tak diváci v prvej časti gól nevideli.

Do druhej tretiny vstúpili obe mužstvá aktívne a už po 23 sekundách boli Záhoráci odmenení. Svoj piaty gól v sezóne strelil Martin Hujsa, ktorému asistoval Ľubo Škápik. Lenže radosť domácich z vedenia vydržala iba niečo viac ako dve minúty. Martinčania dokázali vyrovnať zásluhou presného pokusu Ivana Brezniaka po asistencii Juráška. V 35. minúte sa naskytla prvá početná výhoda aj domácim, ale využiť ju nedokázali a tak po dvoch tretinách svietil na ukazovateli nerozhodný stav.

V 43. minúte získali hostia druhú presilovú hru, ale nevyužili ju. O necelú minútu neskôr sa už ale tešili z vedúceho gólu, keď sa presadil Lukáš Zeliska, pre ktorého to bol 11 presný zásah v sezóne. Ani hosťom vedenie dlho nevydržalo, keď o štyri minúty dokázal kontrovať Patrik Janáč po asistencii Kristiána Grmana. V záverečnej desaťminútovke boli obe mužstvá opatrné a tak sa prišlo až do predĺženia. V ňom mali viac šťastia hostia, ktorí zásluhou Pacalaja získali extra bod.

 

HK Gladiators Trnava - MHK Humenné 3:2 pp (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)

Góly: 48. Klema (Kuna, Poldruhák), 55. Hudec (Poláček, Klema), 65. Mrava (Kuna) – 5. Solomonchak (Bylina, Baláž), 29. Bylina (Baláž). Strely: 27:43. Vylúčenia: 4:4 na 2 min., navyše Ondrej DKZ za napádanie rozhodcov. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Hatala – Nosek, Rehák. Diváci: 125.

Trnava: Košút – Poláček, Mihalko, Kuna, Poldruhák, Klein, Buianov – Mrava, Schmidt, Szalay – Lukačovič, Klema, Hudec – Škokor, Lindeman, Olša – Mikeš, Housa, Obolya.

Humenné: Sidor – Ondrej, Michalčin, Cibák, Mačkovič, Patlevič, Krempaský, Kamenický – Solomonchak, Bylina, Baláž – Vaško, Babynets, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Žitný – Markuš, Krajňák, Majerník.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Aj napriek tomu, že dnes bola nedeľa, deň oddychu a pokoja, sa v Trnave hral obojstranne  rýchly dynamický hokej. Strelecky aktívnejší boli hostia, ale dobrá obrana podporená spoľahlivo chytajúcim brankárom úspešne odolávala. Aj domáci sa snažili dobyť súperovu bránu, ale gólový efekt neprichádzal.

Po dvoch tretinách hostia z Humenného vyhrávali dva nula, no čas domácich prišiel v poslednej tretine. Pravdu povediac zaslúžene, za to že to nezabalili a svedomito odmakali zápas až dokonca. Za svoju vytrvalosť boli odmenení dvomi gólmi, čím sa im podarilo vyrovnať a dostať hru do predĺženia, v ktorom otočili nepriaznivý výsledok vo svoj prospech a zároveň rozhodli tento zápas.

 

HK Dukla Ingema Michalovce - HK 95 Považská Bystrica 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)

Góly: 7. Toma (Novický, Hopkovič), 11. Pulščák (Piatak, Mesaroš), 25. Pulščák (Piatak, Kolba), 39. Mašlonka (Piatak, Banovský), 45. Mašlonka (Hančák, Banovský), 48. Safaraleev, 53. Chalupa (Hamráček, Bdžoch) – 36. Ďurkech L. (Cíger), 59. Rodionov (Ďurkech L., Koleda). Strely: 48:22. Vylúčenia: 3:5 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Ordzovenský, Wolf. Diváci: 766.

Michalovce: Trenčan – Brincko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko, Bdžoch – Pulščák, Piatak, Mesaroš – Mašlonka, Cútt, Banovský – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech – Trška, Nahálka, Augustín, Niník – Prus, Zlocha, Cíger – Rodionov, Ligas, Dolinajec – Mokrohajský, Németh, Koleda – Danielčak, Pšurný.

Dopisovateľ Peter Brendza, Noviny Zemplína
Michalovská Dukla, ktorá v posledných troch zápasoch utrpela prehry, začala obrovským náporom. Strely ale neboli presné, brankár Kompas tak odolával. Brankár Považanov si v piatej minúte na chvíľu vydýchol, keďže jeho spoluhráči dostali šancu presilovej hry, no tú nevyužili. Vzápätí putoval na „lavicu hanby“ hosťujúci Ján Nahálka a Lukáš Toma už po piatich sekundách jeho pobytu na nej otvoril skóre 1:0. Michalovčania aj naďalej pokračovali v tlaku, ktorý vyústil v druhý gól. Ten padol v jedenástej minúte po krásnej kombinácii prvej lajny. Na konci bola úspešná koncovka Františka Pulščáka.

Ten sa presadil aj v druhej časti hry, keď v 25. minúte po individuálnej akcii krásne zasunul puk popod betóny Erika Kompasa. Domáci hráči aj naďalej produkovali ofenzívny hokej, chýbala im ale presná prihrávka či strela. Považania sa do ofenzívnych akcií dostávali iba sporadicky. V 36. minúte ale skórovali aj oni, keď za chrbtom Adama Trenčana skončilo nahodenie Lukáša Ďurkecha. To ešte nebolo v druhej časti všetko. V jej závere totiž Piatak parádne priťukol Mašlonkovi a ten gólom do prázdnej brány dal na 4:1. Mimochodom, michalovský útočník prekonal už striedajúceho Klinčúcha, ktorý v 34. minúte vymenil zraneného Erika Kompasa.

V tretej tretine sa zápas už len dohrával. Michalovčania pridali k svojim akciám aj presnosť, čoho dôsledkom boli ďalšie tri góly v sieti Považanov. Postupne sa presadili opäť Marek Mašlonka, Igor Safaralejev, ktorý skóroval po krásnej individuálnej akcii a Samuel Chalupa. Za hostí už len kozmeticky upravil konečný stav na 2:7 v predposlednej minúte Rodionov.
 

 

HK Spišská Nová Ves - HC Topoľčany 2:3 pp (0:0, 2:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 26. Zekucia (Mikula, Vartovník), 28. Koky (Nagy) – 34. Podstavek (Kluka, Kalináč), 60. Hruška (Kalináč, Podstavek), 64. Uhnák. Strely: 28:39. Vylúčenia: 10:8 na 2 min., navyše Tábi a Novák 10 min. OT za nešportované správanie sa. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Korba – Tomáš, Paulíny. Diváci: 310.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Krmenčík, Knižka, Vantroba, Cvengroš, Pischalnikov, Soveľ – Mikula, Vartovník, Zwick – Ondov, Nagy, Olejník M. – Novák, Koky, Findura – Polomský, Halász, Olejník L.

Topoľčany: Halo – Král, Ďurčo, Hrudík, Kováčik, Bystričan, Hruška, Hřebíček – Tábi, Laššo, Podstavek – Kluka, Kalináč, Dvonč – Nemček, Tomčák, Uhnák – Pekarčík, Klenko, Šťastný.

Dopisovateľ Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Pred pomerne peknou návštevou sa odohral ďalší kvalitný prvoligový hokej. Topoľčany sa netajili , žechcú na Spiši bodovať naplno. Hrali rýchly kombinačný hokej no ani domáci nezaostávali. Znovu vynikli obaja brankári - hosťujúci Halo aj domáci Surák. Šancí bolo v prvej tretine viac na oboch stranách, no útočníci sa nevyznamenali.

Aj druhá tretina bola ako prvá, s tým rozdielom, že domáci  predsa len prevzali  iniciatívu a vyplatilo sa. V 26.min po peknej rozohrávke Vartovníka s Mikulom, Zekucia  nedal šancu brankárovi hostí . V 28. min. domáci mali výhodu presilovky a Koky po prihrávke Nagya zvýšil na 2 : 0. Hostia sa nevzdávali, začali hrať agresívnejšie, pribudli vylúčenia a v 34. min. z presilovky Podstavek znížil na 2 : 1. Hostia pokračovali v nátlakovej hre, domáci však umnou hrou udržiavali tesný stav stretnutia.

V poslednej tretine hrali domáci dlhú dobu oslabení, domáci inkasovali dvakrát 2 + 2, hrali aj v oslabení o dvoch hráčov, ale tieto minúty ustáli. Tréner hostí si vybral oddychový čas a 86 sekúnd pred koncom odvolal Hala z bránky.Hostia využili hru bez brankára a necelú minútu pred koncom Hruška vyrovnal. Zápas sa dostal do predĺženia a pri hre 3 :3 hostia Uhnákom strhli víťazstvo na stranu Topoľčian. Treba povedať, že v tomto zápase by viac pasoval nerozhodný výsledok.


MHC Mikron Nové Zámky B - MHK Dubnica nad Váhom 0:9 (0:1, 0:2, 0:6)

Góly: 12. Matejovič (Lantoš), 25. Kútny (Krajči, Kokavec), 34. Kanaet (Lantoš, Kútny), 44. Lantoš (Serkin, Kútny), 51. Kanaet (Hohl, Rehák), 53. Kokavec (Krajči), 55. Kristín (Ďuriš), 58. Jakubík (Medek, Vakhrameev), 59. Kútny (Kanaet, Rehák). Strely: 22:57. Vylúčenia: 4:3 na 2 min., navyše Hlaváček 5+DKZ za vrazenie na mantinel. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali:  Valachovič – Baniač, Kovalík. Diváci: 23.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Petro, Evdokimov, Jesenský, Šimko, Židulják – Maroš, Buc, Kucsera – Hariš, Otruba, Novotný – Janka, Brza, Ryšavý – Dybanev.

Dubnica nad Váhom: Pajpach – Hlaváček, Jarábek, Rehák, Hohl, Matejovič, Serkin, Vladimirov – Kristín, Ďuriš Macek – Kokavec, Krajči, Mikolášek – Kútny, Lantoš, Kanaet – Medek, Jakubík, Vakhrameev.

Dopisovateľ: Patrik Koči, MHC Mikron Nové Zámky B
V nedeľu do Nových Zámkov zavítala Dubnica a o favoritovi stretnutia nebolo pochýb. Po prvej tretine však rozhodnuté o ničom nebolo. Hoci poslal hostí do vedenia v 12. minúte Matejovič, skóre sa následne menilo až v 25. minúte – presilovú hru využil Kútny a Dubnica viedla 2:0. Do konca druhej tretiny ešte skóroval Kanaet, po 40. minutách sa tak ochádzalo do šatní za stavu 0:3 z pohľadu domácich Nových Zámkov. Posledná dvadsaťminútovka bola jasne v réžii hosťujúcich hráčov, Glosára v bráne Nových Zámkov prekonali ešte šesťkrát. Dubnica tak vyhrala na juhu Slovenska 9:0 a pripísala si druhé víťazstvo v rade.