Michalovce padli na Záhorí, Spišiaci uspeli v súboji o ôsme miesto

Líder z MIchaloviec padol v 28. kole St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy na ľade Skalice. Záhoráci mali výbornú prvú tretinu, vypracovali si dvojgólový náskok a svoje vedenie si ustrážili až do konca duelu. December michalovskej Dukle zatiaľ nepraje, z piatich zápasov prehrala až tri. Dôležité piatkové víťazstvo zaznamenala Spišská Nová Ves, keď porazila Považskú Bystricu a vystriedala ju na ôsmom mieste. Dubnica v súboji chudobnom na góly zdolala rozdielom gólu Bratislavu. Martin deklasoval Trnavu, Humenné strelilo Novým Zámkom dvanásť gólov a Topoľčany vygumovali Prešov.

 

Výsledky 28. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Skalica - HK Dukla Ingema Michalovce 6:4 (3:1, 1:2, 2:1)

Góly: 7. Vaškovič (Hujsa, Škápik), 15. Jaša (A. Kotzman, Trnka), 15. Hujsa (Škápik, Vaškovič), 36. Jaša (A. Kotzman, Straka), 45. Trnka (A. Kotzman), 60. Vaškovič (Janík, Okoličány) – 6. Giľák (Bdžoch, Piatak), 29. Róth (Hopkovič, Hančák), 35. Safaraleev (Cútt, Róth), 48. Mašlonka (Piatak, Giľák). Strely: 26:30. Vylúčenia: 2:3 na 2 min., navyše Cútt 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Šefčík, Junek. Diváci: 587

Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik, Vanek – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Trnka, Jaša, Kotzman A. – Kniazev, Dufek, Kotzman P.

Michalovce: Trenčan – Brincko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko, Bdžoch – Giľák, Piatak, Mašlonka – Pulščák, Cútt, Banovský – Safaraleev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Zápas začal vo svižnom tempe a skóre sa prvýkrát menilo už v 6. minúte, keď sa presadil hosťujúci Giľák. Domácim sa podarilo vyrovnať už v nasledujúcej minúte, keď sa presadil Vaškovič strelou od modrej čiary. Dôležité okamihy prišli v 15. minúte, keď sa presadili domáci Jaša Hujsa.

Aj v druhej časti sa hral rýchly hokej s viacerými príležitosťami, ale gól padol až v 29. minúte. To sa presadil hosťujúci Róth. V 35. minúte sa začínalo odznova, keď Safaralejev vyrovnal na 3:3. Lenže nerozhodný stav trval iba chvíľu, keď sa po druhýkrát v stretnutí presadil Jaša.

V tretej tretine sa hostia pokúsili vyrovnať, ale trnka šikovnou tečou zvýšil opäť na dvojgólový náskok. Hostia sa však nevzdali a v 48. minúte počas presilovej hre znížili opäť na rozdiel jedného gólu. Domáci dokázali držať hostí po väčšinu tretiny na dištanc a skóre sa nemenilo až do poslednej minúty. Hostia odvolali brankára, k vyloženej šanci sa však nedostali a tak definitívnu bodku za stretnutím dal v záverečných sekundách druhým gólom stretnutí Vaškovič.

 

HK Gladiators Trnava - HK Martin 1:8 (0:3, 0:3, 1:2)

Góly: 51. Šiška (Szalay, Mihalko) – 4. Tabaček (Paulíny), 5. Poliaček (Brezniak, Rusina), 9. Poliaček (Burzík), 23. Brveník, 30. Poliaček (Brezniak), 33. Dírer (Rudzan, Markovič), 45. Langhammer (Rudzan, Markovič), 48. Paulíny (Pacalaj). Strely: 29:48. Vylúčenia: 7:7 na 2 min., navyše Burian 10 min. OT za vrazenie na mantinel a Klema 10 min. OT za bitku. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Stano, Valko – Michna, Šotek. Diváci: 125.

Trnava: Foltán (30. Košút) – Klein, Mihalko, Burian, Kohút, Poldruhák, Kuna, Schmidt, Kormúth – Mrava, Šiška, Szalay – Hrbáčik, Klema, Hudec – Škokor, Lindeman, Olša – Grell, Lavrenov, Mikeš.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junas, Lavička – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Urbánek, Rešetár.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Martinčania dnes v Trnave potvrdili úlohu favorita. Domácim nevyšiel úvod stretnutia a v priebehu 8 minút inkasovali trikrát. Tým si dobre hrajúci hostia zabezpečili pohodu na svojich hokejkách. V ďalších dvoch tretinách sa Gladiátori snažili s výsledkom niečo urobiť, ale dobre hrajúci hostia mali svoju hru jasne vo svojich rukách. To sa prejavilo aj na samotnom skóre a tak si Martin zaslúžene odnáša domov tri body.

 

HK 95 Považská Bystrica - HK Spišská Nová Ves 4:6 (1:3, 2:2, 1:1)

Góly: 15. Drevenák (L. Ďurkech, Ciger), 37. Ligas (Koleda, Fančovič), 40. Drevenák (Niník, Zlocha), 46. Zlocha (Cíger, L. Ďurkech) – 1. Nagy, 13. Koky (Findura, M. Olejník), 13. Polomský (Hálasz, Ondov), 23. Vartovník (Ondov, Mikula), 25. Soveľ (Findura, Koky), 53. Ondov (Vartovník, Mikula). Strely: 47:24. Vylúčenia: 7:7 na 2 min., navyše J. Ďurkech 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 2:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Vido – Makúch, Drblík. Diváci: 236.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Fančovič, Trška, Dubeň, Nahálka, Niník, Augustín, Dubeň – Dolinajec, Ligas, Cíger – Rodionov, Zlocha, Drevenák – Ďurina, Németh, Koleda – Mokrohajský, Turan, Bednár.

Spišská Nová Ves: Surák – Vantroba, Zekucia, L. Novák, Soveľ, Kyčák, Cvengroš – Zwich, Vartovník, D. Mikula – L. Olejník, M. Nagy, M. Olejník – Findura, Koky, Murashov – Ondov, Halász, Polomský.

Dopisovateľ: Juraj Firit, HK 95 Považská Bystrica
Do doležitého zápasu o playoff nastúpil iba jeden tím. Spišiaci boli od začiatku zápasu lepším mužstvom s vacšiiu túžbou zvitaziť. Rýchlo sa ujali vedenia 3:0. Až po treťom góle Panteri trošku ožili a a znížili na 1:3. Do druhej časti však opat vstúpili lepšie hostia a čoskoro viedli 5:1. Vďaka výborným fanúšikom však Bystričania ožili a zápas sa začal dramtizovať. Dokázali znížiť na 4:5 a zdalo sa že hostia tento zápas nedokážu dotiahnuť do úspešného konca. Avšak prišlo vylúčenie a Spišiaci ho dokázali využiť. Z tohoto gólu sa už domáci nedokázali otriasť a tak si body odvážajú hokejisti Spišskej Novej Vsi.

 

HC Prešov - HC Topoľčany 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Góly: 2. Kluka (Hrudík, Kalináč), 30. Nemček (Kluka, Kalináč), 33. Šťastný (Hruška, Kováčik), 43. Podstavek (Pätoprstý, Laššo), 44. Nemček (Kalináč, Gergel), 51. Šťastný (Tomčák, Uhnák). Strely: 34:37. Vylúčenia: 2:2 na 2 min., navyše Gábor 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Píšťanský – Čiž, Hanko. Diváci: 116.

Prešov: Marcinek – Gábor, Španko, Hajda, Zavalniuk, Nociar, Matejovie, Rudy – Marcinek, Tužinský, Lupták – Novotný, Stena, Iždinský – Magdolen, Halama, Hrabčák – Lamač, Liubimov.

Topoľčany: Komžík – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Gergel A., Hřebíček – Podstavek, Laššo, Tomčák – Kluka, Kalináč, Nemček – Pätoprstý, Uhnák, Pekarčík – Gergel D., Klenko, Šťastný.

 

HC Osmos Bratislava - MHK Dubnica nad Váhom 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 57. Klučiar (t.s.) – 10. Ďuriš (Jarábek, Jakubík), 19. Lantoš (Rehák, Kokavec). Strely: 38:31. Vylúčenia: 5:5 na 2 min., navyše Kanaet, Hedera a Serkin 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, Mĺkvy – Jedlička, J. Konc ml. Diváci: 184

HC Bratislava: Lakosil – Hedera, König, Vidovič, Valjent, Juriga, Pavešic, Čech, Ficel – Musliu, Prokop, Danišovský – Rzavský, Pék, Ondris – Klučiar, Smolka, Šalka – Trudman, Bednarič, Mlynčár.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Hlaváček, Jarábek, Rehák, Hohl, Matejovič, Serkin, Vladimirov – Kristín, Ďuriš, Macek – Kokavec, Jakubík, Mikolášek – Kútny, Lantoš, Kanaet – Medek, Vakhrameev.

Súhrn zaslal klub HC Osmos Bratislava
V prvej tretine diváci mohli vidieť vyrovnaný súboj s množstvom šancí. V 10. minúte sa Valjent dopustil nedovolenej hry a MHK Dubnica zásluhou Ďuriša otvorila skóre. Následne mohli diváci vidieť prestrelku, keď pomer striel v prvej tretine bol 17:19. V závere tretiny sa MHK Dubnica podarilo skórovať ešte raz, keď v 19. minúte, sekundu po uplynutí trestu Rzavského prestrelil Lakosila Lantoš.

V druhej tretine HC Bratislava zvýšila aktivitu čo vyústilo k viacerým šanciam a dvom samostatným nájazdom. Avšak Gibl bol proti a aj napriek pomeru striel 13:5 diváci gól nevideli.

V tretej tretine MHK Dubnica zvolila defenzívnu hru s cieľom udržať si dvojgólové vedenie. HC Bratislava sa snažila dobíjať bránu súpera, ale často sa im to cez prehustené stredné pásmo nedarilo, a ak sa im to aj podarilo všetko bezpečne kryl Gibl. 4 minúty pred koncom sa však podarilo Klučiarovi dostať sa do samostatného nájazdu, kde bol faulovaný a následne trestné strieľanie s prehľadom premenil.

Strelený gól domáce mužstvo nakopol a pred bránou MHK Dubnica bolo posledné minúty veľmi rušno, avšak domácim sa vyrovnať nepodarilo a MHK Dubnica si vezie z Bratislavy 3 veľmi cenné body.

 

MHC Mikron Nové Zámky B - MHK Humenné 0:12 (0:5, 0:3, 0:4)

Góly: 6. Žitný (Vrábeľ), 8. Bylina (Krempaský, Babynets), 9. Jokeľ (Vrábeľ, Žitný), 16. Markuš (Kamenický, Vaško), 16. Vrábeľ (Michalčin), 26. Babynets (Bylina, Solomonchak), 27. Fedorko (Vaško), 35. Fedorko (Bylina), 45. Vaško (Fedorko), 46. Babynets, 48. Krajňák (Hudák, Cibák), 52. Šíňanský (Hudák).Strely: 20:48. Vylúčenia: 4:2 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Ziolkovský, Beniač. Diváci: 16.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Evdokimov, Jesenský, Procháczka, Dybanev – Slávik, Ondrušek, Buc – Maroš, Gubó, Kucsera – Ryšavý, Voros, Hariš – Janka, Otruba, Mihalčin.

Humenné: Kasarda – Cibák, Michalčin, Mačkovič, Patlevič, Kamenický, Krempaský, Šiňanský – Solomonchak, Bylina, Babynets – Vaško, Markuš, Fedorko – Jokeľ, Vrábeľ, Žitný – Majerník, Hudák, Krajňák.

 

Dopisovateľ: Patrik Koči, MHC Mikron Nové Zámky
Koniec pracovného týždňa zavial do Nových Zámkov hráčov Humenného. Tí si úvodné dva súboje so zverencami Garipa Saijiho gólovo užili, keď triumfovali 10:0 a následne 15:0. Rovnako to bolo aj v treťom vzájomnom súboji v polovici decembra. O zápase bolo rozhodnuté už v 16. minúte, keď domáci brankár Glosár vyťahoval puk zo svojej brány piatykrát. Gólostroj hostí z východného Slovenska sa na desať minút odmlčal, no do konca druhej tretiny to bolo z pohľadu Humenného už 8:0. V poslednej časti hry pridali zverenci Milana Staša ďalšie štyri góly, Kasarda zneškodnil všetkých 20 striel domácich a tak Humenné triumfovalo v Nových Zámkoch 12:0.