Dubnica v šlágri pokorila Topoľčany, Bratislava otočila zápas s Humenným

V šlágri 30. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy sa zrodilo víťazstvo Dubnice nad Váhom nad druhými Topoľčanmi. Dubničania položili súpera na kolená troma gólmi v priebehu necelých troch minút druhej tretiny, keď zvrátili stav duelu z 1:2 na 4:2. Kontaktný gól hostí prišiel 28 sekúnd pred záverečnou sirénou, čo už bolo neskoro. V Bratislave malo k víťazstvu nakročené Humenné, lenže domáci v poslednom dejstve otočili nepriaznivé skóre a zvíťazili najtesnejším rozdielom. Skalica si poradila pomerne hladko s Trnavou, rovnako aj Michalovce zvládli rolu favorita v utorkovej predohrávke na ľade Spišskej Novej Vsi. Outsideri z Prešova a Nových Zámkov nedokázali streliť ani jeden gól.

 

Výsledky 30. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Skalica - HK Gladiators Trnava 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)

Góly: 19. Škápik (Hujsa), 32. A.Kotzman (Janáč, Jaša), 39. Straka (Štumpf), 40. Kniazev (Trnka), 42. Jurák (Mowrey, Štumpf), 53. Vaškovič (Okoličány, Škápik) – 40. Lavrenkov, 46. Valo (Hudec), 57. Szalay. Strely: 48:21. Vylúčenia: 2:2 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Valko – Vyšný, Beniač. Diváci: 511.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Sloboda, Straka, Grman, P.Kotzman, Trávniček – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, A.Kotzman – Trnka, Dufek, Kniazev.

Trnava: Košút – Schmidt, Burian, Buianov, Klein, Štepanovský, Kuna – Olša, Szalay, Mrava – Hrbáčik, Valo, Hudec – Škokor, Lindeman, Mikeš – Ibolya, Lavrenkov, Lukačovič.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Zápas sa začal v pomalšom tempe a šancí bolo v prvej polovici tretiny minimum. Domáci síce strieľali na brankára Košúta, ktorý je odchovancom skalického hokeja, ale bez úspechu. Až prvá presilová hra priniesla zmenu skóre. Záhoráci si rozorali presilovku a strela Škápika s jemným tečom skončila medzi betónmi bezmocného gólmana hostí.

Druhá tretina sa začala v podstatne svižnejšom tempe a šance boli na oboch stranách, ale na góly sa čakalo až do druhej polovici stretnutia. V 32. minúte sa po akcii Janáča a Jašu presadil Alex Kotzman. V predposlednej minúte zvýšil sekundu po presilovej hre švihom Adolf Straka a desať sekúnd pred koncom druhej časti k bližšej žrdi upravil na 4:0. Lenže domáci zabudli na posledných desať sekúnd a Lavrenkov ich stihol za laxný prístup potrestať a znížiť na 1:4.

Tretia časť začala aktivitou domácich, ktorý chceli napraviť zbabraný záver druhej časti a to sa im podarilo, keď sa už v druhej časti presadil Roman Jurák. Lenže hostia v 46. minúte využili presilovú hru a opäť znížili na tri góly zásluhou Vala. Ale domáci už mali duel plne pod kontrolou a v 53. minúte Okoličány peknou zadovkou našiel Vaškoviča a ten zvýšil opäť na rozdiel 4 gólov. Záverečné slovo mali hostia, ktorí zásluhou nájazdu Szalaya vo vlastnom oslabení skorigovali na konečných 3:6.

 

HC Prešov - HK 95 Považská Bystrica 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 8. Koleda (Danielčak, Augustín), 45. Leško (Danielčak, Bednár), 58. Cíger (Bednár). Strely: 27:30. Vylúčenia: 3:5 na 2 min., navyše Zavalniuk 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Hatala – Číž, Hanko. Diváci: 105.

Prešov: Marcinek – Španko, Matejovie, Zavalniuk, Hajda, Rudy, Luchnikov, Benko – P.Marcinek, Tužinský, Lupták – Kicha, Stena, Iždinský – Magdolen, Chlepčok, Hrabčák – Vrbka, Lamač, Liubimov.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, Nahálka, Fančovič, Trška, Augustín, Niník, Leško – Cíger, Pšurný, Drevenák – Rodionov, Ligas, Dolinajec – Koleda, Turan, Danielčak – Bednár, Urbánek, Mokrohájský.

 

HC Osmos Bratislava - MHK Humenné 4:3 (1:2, 0:1, 3:0)

Góly: 10. Pék (Rzavský), 47. Vidovič (Prokop, Rzavský), 49. Klučiar (Prokop, König), 55. Šalka (Musliu, König) – 6. Markuš (Žitný, Vaško), 14. Bylina (Baláž, Solomonchak), 25. Hudák (Cibák). Strely: 23:34. Vylúčenia: 4:4 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Jonák, Valachovič – Šefčík, Jedlička. Diváci: 156.

HC Bratislava: Lakosil – Hedera, König, Vidovič, Valjent, Juriga, Pavešic, Vyskoč, Ficel – Musliu, Prokop, Danišovský – Rzavský, Pék, Ondris – Klučiar, Smolka, Šalka – Trudman, Mlynčár, Bednarič.

Humenné: Sidor – Ondrej, Michalčin, Palacko, Mačkovič, Cibák, Krempaský, Majerník – Solomonchak, Bylina, Baláž – Jokeľ, Krajňák, Fedorko – Vaško, Markuš, Žitný – Šiňanský, Hudák, Babynets.

Súhrn zaslal klub HC Osmos Bratislava
Dnes sa v hlavnom meste stretli tabuľkoví susedia – HC Osmos Bratislava, ktoré je na 6. mieste, privítalo MHK Humenné, ktoré je v súčasnosti 7. Oboch súperov delili pred zápasom len 3 body a teda dnešný zápas sa dal označiť za „šesťbodový“.

V prvej tretine sa podarilo otvoriť skóre MHK Humenné, kde v 6. minúte prestrelil Markuš. Na začiatku 10. minúty bol za nedovolenú hru vylúčený Musliu a hostia dostali šancu navýšiť skóre. Avšak domácim sa vďaka výbornému napádaniu Rzavského v oslabení, podarilo zásluhou Péka vyrovnať. Hostia vo zvyšku prvej tretiny však naďalej mali prevahu a streleckú aktivitu pretavili do gólu na 1:2 zásluhou Bylinu.

V druhej tretine hostia pokračovali v nastolenom tempe, a s víziou 6. miesta a aktívnou hrou prestrieľali domácich 13 ku 7. Jedna z nich skončila v Lakosilovej bráne a po 2. tretine na tabuli svietil nepriaznivý stav pre domácich 1:3.

Do tretej tretiny vstúpili domáci s jasným cieľom ešte niečo so zápasom spraviť a preto zvýšili aktivitu, čo viedlo k viacerým vylúčeniam na strane hostí. V 47. minúte od modrej prestrelil v presilovej hre Vidovič a rozdiel už bol zrazu jednogólový. O necelé dve minúty po chybe hosti v obrannom pásme sa Klučiar ocitol sám pred bránou a nezaváhal a bolo vyrovnané. Nasledovalo zopár chaotických minút, kde oba tímy robili chyby. V 55. minúte však obrat dokonal Šálka, ktorý pred bránou tečoval strelu Musliu. Zvyšok zápasu si domáci vedenie udržali a cenné body ostali v Bratislave.

 

MHK Dubnica nad Váhom - HC Topoľčany 5:3 (1:0, 3:2, 0:1)

Góly: 11. Lantoš (Krajči), 34. Krajči (Jarábek, Kokavec), 36. Krajči (Hohl, Lantoš), 36. Kanaet (Kútny), 60. Krajčí (Kokavec) – 27. Dvonč (Hrudík), 30. Kalináč (Kluka, P.Šťastný), 60. Bystričan (Kováčik, Podstavek). Strely: 30:31. Vylúčenia: 5:4 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Makúch, Drblík. Diváci: 511.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Hlaváček, Jarábek, Rehák, Hohl, Matejovič, Serkin, Vladimirov, Kozachuk – Kristín, Ďuriš, Kokavec – Macek, Jakubík, Mikolášek – Kútny, Lantoš, Kanaet – Medek, Krajči, Vakhrameev.

Topoľčany: Halo  – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, A.Gergel, Hřebíček – Kluka, Laššo, Dvonč – Podstavek, Kalináč, Nemček – D.Gergel, Uhnák, Bečka – Šťastný, Klenko, Pekarčík.

 

MHC Mikron Nové Zámky B - HK Martin 0:16 (0:5, 0:5, 0:6)

Góly: 6. Markovič (Brveník, Jurášek), 10. Zeliska (Dírer), 15. Urbánek (Poliaček, Brezniak), 15. Pokrivčák (Rusina), 18. Poliaček (Burzík, Pacalaj), 23. Poliaček (Urbánek, Pacalaj), 33. Jurášek (Lednický, Brveník), 35. Poliaček (Brezniak), 36. Junas (Jurášek, Rešetár), 39. Zeliska, 43. Zeliska (Rusina), 47. Dírer, 53. Brezniak (Poliaček), 54. Brveník, 55. Barto (Markovič), 55. Urbánek (Brezniak, Poliaček). Strely: Vylúčenia: 3:2 na 2 min. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:2. Rozhodovali: Píšťanský – Hrehor, Michna. Diváci

Nové Zámky B: Vyžinkár – Kudrna, Petro, Evdokimov, Židulják, Šimko, Procháczka, Štefánik – Ryšavý, Buc, Danilov – Hariš, Gubó, Kucsera – Janka, Otruba, Dybanev.

Martin: Bernát – Lavička, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junas, Lednický – Markovič, Barto, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Rešetár, Jurášek, Brveník.

Dopisovateľ Patrik Koči, MHC Mikron Nové Zámky B
Uprostred týždňa privítali mladíci z Nových Zámkov ambiciózny Martin. Zverenci Garipa Salijiho nezachytili úvod stretnutia a do konca prvej tretiny prehrávali rozdielom piatich gólov. Rovnaký priebeh pokračoval aj v ostatných momentoch a po 40. minútach bol stav stretnutia 10:0 pre Martin. Hostia pokračovali vo svojom výkone aj v tretej dvadsaťminútovke a zaslúžene zvíťazili 16:0.

 

HC Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 2:6 (0:2, 2:2, 0:2) PREDOHRANÉ V UTOROK

Góly: 30. Zekucia (Halasz), 37. Pishalnikov (Koky) – 12. Chalupa (Toma, Hamráček), 17. Hamráček (Piatak), 35. Cutt (Korenko, Pulščák), 36. Mesaroš, 59. Roth, 60. Hamráček. Strely: 23:51. Vylúčenia: 10:6 na 2 min., navyše Vantroba 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:4. Rozhodovali: Korba - Homola, Ordzovenský. Diváci: 523.

Spišská Nová Ves: Surák – Knižka, Vantroba, Soveľ, Semaňák, Kyčák, Zekucia, Murashov – Mikula, Vartovník, Zwick – Halász, Polomský, Pishalnikov – Ondov, Koky, Findura – M. Olejník, M. Nagy, I. Olejník.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Bdžoch, Valečko, Hančák, Novický, Hopkovič, Korenko – Mesaroš, Piatak, Giľák – Banovský, Cútt, Pulščák – Róth, Linet, Safaraleev – Hamráček, Toma, Chalupa.

Dopisovateľ Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Posledné výsledky, no najmä výkony Spišiakov prilákali pomerne slušnú návštevu na toto stretnutie. Treba hneď dodať, že domáci podali dobrý výkon proti vedúcemu celku I. ligy, a keď aj hostia predviedli rýchly, moderný hokej, bolo sa na čo pozerať. Hostia od úvodného vhadzovania prebrali iniciatívu, a tak domáci museli vynaložiť veľké úsilie, aby ubránili rýchlych a kombinačne vyspelých michalovských hráčov. Celá prvá tretina patrila hosťom, ktorí to využili na dvojgólové vedenie. Treba však dodať, že domáci inkasovali po hrubých chybách obrany. Je pravda, že zo siedmich obrancov hrali traja juniori a jeden dorastenec, čo na skúsenosť hostí nestačilo. Skóre otvoril v 12. min Chalupa. V 19. min Hamráček pridal druhý úspech hostí.

Domáci do druhej tretiny nastúpili odhodlaný zvrátiť stav stretnutia. V 30 min. Zekucia šiel dôsledne za pukom v osobnom súboji s obranou hostí a svojim gólom vrátil domácich do zápasu. V 34. min boli hostia potrestaní za faul Bánovského, diváci tlačili domácich do útoku, ale pohroma sa udiala na druhej strane, keď najprv Cútt a po Cútovi Mesaroš strelili dva góly pri vlastnom oslabení. Domáci pokračovali v snahe streliť gól a boli odmenení, keď v 37. min Pischalnikov znížil na 2:4.

V tretej tretine domáci sa snažili, pribrzdilo ich časté vylučovanie, a tak hostia s prehľadom udržiavali daný stav. V poslednej desaťminútovke mali domáci niekoľko sľubne vyzerajúcich príležitostí, no bez efektu. Domáci tréner v posledných troch minútach sa rozhodol pre hru bez brankára, hostia boli oslabení od času 58:01 o jedného hráča, domáci výhodu nevyužili, naopak inkasovali z hokejky Rótha a Hamráčka ďalšie dva góly a o zápase bolo definitívne rozhodnuté. Záverom snáď len toľko, že mužstvo, ktoré inkasuje 4 góly pri oslabení súpera, len ťažko môže pomýšľať na víťazstvo.