Michalovce zvládli derby s Humenným najtesnejším rozdielom, favoriti nezaváhali

Zemplínske derby v 36. kole St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy priniesol zaujímavý hokej pred takmer 1500 divákmi a najtesnejšie víťazstvo domácej michalovskej Dukly. Tá predĺžila svoju víťaznu šnúru už na osem zápasov a na čele súťaže má pohodlný 16-bodový náskok. V ostatných stretnutiach favoriti nezaváhali. Dubnica si odniesla tri body zo Spiša, Topoľčany uspeli v Trnave, Martin zvládol súboj s Považskou Bystricou a podľa očakávania zvíťazili proti outsiderom ligy aj Skaličania a hokejisti z hlavného mesta.
 

Výsledky 36. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Skalica – HC Prešov 7:3 (2:1, 3:1, 2:1)

Góly: 1. Hujsa (Štumpf), 16. A. Kotzman (Jaša), 21. Hujsa (Škápik, Vaškovič), 26. Jurák (Trávniček, Pač), 30. Jurák (Mowrey, Okoličány), 45. Vaškovič (Mowrey, Trávniček), 46. Janáč (A. Kotzman, Grman) – 18. Chlepčok (Magdolen, Matejovie), 27. Tužinský (Shevchenko, Kicha), 49. Chlepčok (Pulščák). Strely: 36:29. Vylúčenia: 4:5 na 2 min., navyše Pač 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachurík – J. Konc ml., Crman. Diváci: 521.

Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Mrázik, Hílek – Štumpf, Hujsa, Vaškovič – Okoličány, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman A. – Trnka, Dufek, Kotzman P.

Prešov: Babik – Hajda, Dubina, Matejovie, Voitcekh, Benko, Lamač – Shevchenko, Pulščák, Chlepčok – Lupták, Stena, Iždinský – Magdolen, Tužinský, Kicha – Liubimov, Vrbka.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Ráz stretnutiu udala už prvá minúta, v ktorej sa presadil Martin Hujsa po asistencii Štumpfa. Na druhý gól si diváci museli počkať až do 16. minúty, keď sa presadil Alex Kotzman, ktorému prihrával Dávid Jaša. Dvojgólové vedenie vydržalo domácim necelé dve minúty, keď sa kontaktný gól podarilo streliť Chlepčokovi.

Úvod druhej časti mal takmer identický priebeh ako prvá, keď sa po druhýkrát v stretnutí presadil Hujsa, pri ktorého presnom zásahu si tentokrát asistencie pripísali Škápik a Vaškovič. Na trojgólový rozdiel upravil v presilovej hre Roman Jurák, ktorému však už o minútu kontroval Tužinský. Lenže Jurák bol v druhej časti pri chuti a v polovici stretnutia zvýšil opäť na rozdiel troch gólov. Druhú polovicu prostrednej časti poznamenali vylúčenia predovšetkým na domácej strane, ale hostia to nedokázali využiť.

Domáci hneď v úvode záverečnej časti definitívne poistili víťazstvo, keď sa do listiny strelcov zapísali kapitán Vaškovič a Janáč. Hostia ešte dokázali skorigovať Chlepčokom, ale domáci už nedovolili duel zdramatizovať, naopak sami mali viac nádejných príležitostí na navýšenie skóre.

 

HK Spišská Nová Ves – MHK Dubnica nad Váhom 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Góly: 43. Ondov (Polomský, Vantroba), 49. Grebenyuk (Koky, Ondov) – 4. Kokavec (Krajči), 31. Jakubík (Kristín, Kokavec), 40. Kristín (Jarábek, Macek), 44. Kanaet (Lee, Mikolášek), 54. Trenčan (Mikolášek, Kanaet). Strely: 34:40. Vylúčenia: 8:7 na 2 min. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba – Wolf, Ordzovenský. Diváci: 227.

Spišská Nová Ves: Surák – Koky, Ondov, Vartovník, Findura, Václav, Novák, M. Olejník, Mikula – Soveľ, Vantroba, Pischalnikov – Selickis, Grebenyuk, Kover – Semaňák, Romaňák, Zwick – Krmenčík, Zekucia, Polomský. 

Dubnica nad Váhom: Gibl – Švec, Jarábek, Lee, Rehák, Hohl, Hlaváček, Kozachuk, Matejovič – Kristín, Krajči, Kokavec – Macek, Lantoš, Kútny – Kanaet, Jakubík, Mikolášek – Vakhrameev, Trenčan, Medek.

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Dobrý prvoligový hokej sa hral na Spiši. Hostia sa netajili, že prišli bodovať na východ a od začiatku mali prevahu. Už v 4. min. využili hostia zaváhanie domácich hráčov v obrannej činnosti a Kokavec otvoril skóre stretnutia. Tu sa potvrdilo nedáš - dostaneš, keď domáci hneď v úvode nevyužili núkajúcu sa príležitosť. Domáci brankár Surák od prvej minúty a počas celého stretnutia sa musel mať na pozore. Hostia hrali jednoduchý ale účelný hokej a tak príležitostí bolo neúrekom. Domáci sa snažili odpovedať, no strelecká nemohúcnosť zo strany domácich bola evidentná. No a čo prešlo, Gibl likvidoval.

V druhej tretine domáci predsa len trošku vyrovnali hru no v 31.min Jakubík zvýšil na 0:2. Už sa zdalo, že skóre druhej tretiny je uzavreté no Kristin bol inej mienky a zvýšil skóre zápasu na 0:3. 

Domáci nastúpili do tretej časti zápasu odhodlaný vrátiť sa do zápasu. V 43.min Ondov po prihrávke Polomského znížil na 1:3. Hostia však o minútu zvýšili znovu na trojgólový rozdiel gólom Kanaeta. V 47.min sa naskytla domácim šanca na zníženie skóre pri presilovke o dvoch hráčov a túto príležitosť Grebenyuk využil - 2:4. Domáci vystupňovali svoje snaženie mali aj príležitosti, no boli to hostia, ktorí gólom Trenčana v 54.min uavreli skóre zápasu. Snaha domácich sa nedá zaprieť, no na skúsenejších hostí to nestačilo a tak tri body putujú do Dubnice. Za zmienku stojí nepremenené trestné strieľanie v 20.min za hodenie hokejky Giblom. Víťazstvo hostí je zaslúžené.

 

HK Gladiators Trnava – HC Topoľčany 3:5 (0:2, 1:2, 2:1)

Góly: 36. Szalay (Mihalko, Schmidt), 56. Schmidt (Szalay, Mrava), 60. Schmidt (Mrava, Poldruhák) – 6. Kluka (Hřebíček, Kalináč), 13. Tomčák (Podstavek, Tábi), 25. Tábi (Podstavek, Tomčák), 35. Pekarčík (Laššo, Dvonč), 50. Kluka (Tábi, Tomčák). Strely: 40:46. Vylúčenia: 5:1 na 2 min., navyše Štepanovský 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Purgat – Šefčík, Junek. Diváci: 125.

Trnava: Košút – Poldruhák, Mihalko, Burian, Klein, Kuna – Szalay, Schmidt, Mrava – Kamenický, Valo, Hudec – Olša, Lindeman, Lukačovič – Škokor, Mikeš, Štepanovský.

Topoľčany: Komžík – Ďurčo, Král, Hrudík, Bystričan, Kováčik, Hřebíček, Duran, Gergel – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Nemček – Dvonč, Laššo, Pekarčík – Bečka, Klenko, Gergel.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
V dnešnom zápase mali lepší vstup favorizovaný hostia. Domáci začali s veľkým rešpektom, čím dávali veľa priestoru súperovi, ktorý to náležite využil a strelil dva góly. 
V druhej tretine začali lepšie korčuľovať už aj domáci a hra sa podstatne vyrovnala. Chyby z tlaku začali robiť aj hostia, ale Gladiátorom sa  streliť kontaktný gól nepodarilo. Práve naopak z v tlaku inkasovali. V tretej tretine sa pokračovalo vo veľkom nasadení na oboch stranách. Trnavčania sa snažili dostať späť do zápasu, ale ich góly prišli neskoro. V poslednej desaťminútovke znížili na rozdiel dvoch gólov, ale hostia si svoj náskok umne postrážili a tak dnes v Trnave nepripustili  žiadnu drámu.

 

HK Dukla Ingema Michalovce – MHK Humenné 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 7. Bojko (Kolba, Piatak), 31. Linet (Bdžoch), 50. Safaraleyev (Banovský, Linet) – 32. Markuš (Vaško, Markuš), 58. Krajňák (Majerník). Strely: 38:23. Vylúčenia: 5:3 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Pribula, Bogdaň. Diváci: 1429.

Michalovce: Trenčan – Kurbatov, Kolba, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Bdžoch, Chalupa – Dvurečensky, Piatak, Mašlonka – Gavrik, Bojko, Banovský – Safaraleyev, Linet, Giľák – Mesaroš, Toma, Hamráček.

Humenné: Škorvánek – Michalčin, Patlevič, Pavúk, Sirotňák, Mačkovič, Majerník, A. Markuš – Solomončak, Krajňák, Babinets – Vaško, D. Markuš, Fedorko – Vrábeľ, Hudák, Jokeľ – Šiňanský, Matej, Pavlík.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Vo štvrtom tohtosezónnom zemplínskom derby sa hral svižný hokej od prvej do poslednej minúty. Aj keď oboch súperov v tabuľke delil viac ako tridsaťbodový rozdiel, na ľade ho vidieť nebolo. Lepší vstup mali hostia, ktorí v prvých piatich minútach robili svojim pohybom favoritovi problémy. Michalovčania sa nakopli počas presilovky po faule Solomončaka. Tú po dvanástich sekundách potrestal vedúcim gólom Bojko 1:0. Vedenie Dukly mohol vzápätí navýšiť Dvurečenskij, ktorý ale v samostatnom úniku mieril nad Škorvánkovú bránu. Následne obaja nevyužili presilové hry, krátko po skončení michalovskej mieril Banovský do žŕdky, no a keď sa nepresadili v kombinácii ani Mašlonka s Piatakom, prvá tretina skončila tesným vedením Dukly.

Aj v druhej pokračoval solídny hokej, o ktorý sa pričinili obe strany. Humenčania mohli vyrovnať z presilovky po faule Hančáka, domáci ale oslabenie zahrali výborne a po ňom druhýkrát gólovo udreli, keď sa presadil Jakub Linet. Z dvojgólového náskoku sa ale tešili ani nie minútu. Od modrej totiž napriahol Andrej Markuš, ktorého strela skončila za Trenčanovým chrbtom. „Humenských levov“ kontaktný gól nakopol. Hneď po ňom sa totiž do dobrej šance dostal Solomončak, jeho strelu Trenčan ramenom vytlačil tesne vedľa svojej bránky.

V tretej časti hostia vrhli všetky sily do útoku. Opäť ale nevyužili presilovú hru, za čo ich v 50. minúte potrestal Igor Safaralejev. Krátko po nej putoval na trestnú lavicu Novický, jeho faul ale hostia nepotrestali. Podobne pochodili po Fedorkovom priestupku aj Michalovčania. V 57. minúte vykresal iskierku nádeje Krajňák, ktorý sám zoči–voči Trenčanovi nezaváhal. Humenský vabank pokračoval v záverečných sekundách, brankár Trenčan ale odolal ich šanciam (raz mu pomohla aj žŕdka) a nakoniec tak michalovská Dukla uhájila svoju pevnosť.   

 

HK Martin – HK 95 Považská Bystrica 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 5. Urbánek (Brezniak, Poliaček), 22. Urbánek, 32. Brezniak (Poliaček), 49. Brezniak (Paulíny, Themár), 50. Urbánek (Barto, Pacalaj) – 52. Augustín (Turan, Koleda). Strely: 37:27. Vylúčenia: 6:5 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Vido – Drblík, Hanko. Diváci: 775.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Dvořák, Rusina, Oravec, Junas, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek.

Považská Bystrica: Kompas – Trška, Fančovič, Leško, J. Ďurkech, Augustín, Nahálka, Koreník, Husár – Cíger, Ligas, Novotný – Koleda, Pšurny, Drevenák – Špankovič, Turan, Mokrohájsky – Urbánek, Németh, Rodionov.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Martin sa potreboval po dvoch prehrách bodovo chytiť, v úvode stretnutia ale boli aktívnejší hostia. Na strane domáceho tímu ale rozhodovali v tomto stretnutí skúsenosti a tie pretavil už v 5. minúte na gól Urbánek, ktorý usmernil puk pod hornú žŕdku. Považská Bystrica sa od tohto momentu snažila vyrovnať, rovnako tak ale aj domáci hráči pracovali na druhom góle. Na ďalší zápis sme si však museli počkať do druhej tretiny. V nej vyšiel vstup domácim hráčom a Urbánek ponad lapačku brankára zaznamenal druhý gól v zápase. V 32. minúte potrestal chybu súpera Brezniak na čo hostia reagovali oddychovým časom. Ani to ale nezastavilo domácich a v 49. minúte sa opäť presadil Brezniak po tom ako mu po návrate z trestnej lavice adresoval prihrávku Paulíny. V 52. minúte v oslabení skompletizoval hetrik Urbánek, domáci si už ale ďalšie góly nedopriali. Naopak, čisté konto im zmazal Augustín, ktorý tak uzatváral na konečných 5:1 z pohľadu domácich.

Miroslav Nemček (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Výsledok je pre nás krutý nakoľko sme nehrali až tak zle. Góly, ktoré sme inkasovali, padli po našich hrubých chybách čo sa nám v posledných zápasoch stáva častejšie. Inkasujeme príliš veľa gólov, v koncovke sa trápime a viac – menej počas stretnutia len čakáme na to, čo chytí Kompas. Oproti poslednému zápasu u nás, súper hral lepšie, oveľa viac korčuľoval. Hokej sa ale hrá na góly a domáci ich dnes dali podstatne viac." 

Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Po dvoch nevýrazných stretnutiach sme začali až príliš opatrne. Súper nás v úvodných minútach hry držal v našom obrannom pásme. V týchto fázach hry sme hrali chaoticky, menej organizovane až pokým nás neupokojil úvodný gól. Hráči sa začali dostávať do tempa. Dôležitým momentom bolo vedenie 3:0 kedy sme sa snažili už len o kontrolu hry. Priestor sme v stretnutí dali celej lavičke. Potešili ma mladí hráči, najmä Urbánek, ktorý zaznamenal hetrik, veľmi dobrý výkon ale podala aj štvrtá formácia – Barto, Paulíny a Jurášek. Títo hráči sa dokázali najdlhšie zdržať v pásme súpera, boli silní na puku v útočnej tretine a vypracovali si niekoľko sľubných príležitostí." 

 

MHC Mikron Nové Zámky B – HC Osmos Bratislava 2:9 (1:1, 0:4, 1:4)

Góly: 6. Slávik (Kudrna), 55. Danilov – 16. Trudman (Vajlent, Smolka), 22. Boldižár (Danišovský, Rzarský), 24. Klučiar (Šalka, Ficel), 26. Mlynčár (Čech, Bednarič), 36. Boldižár (Rzavský, Prokop), 41. Smolka (Juriga, Valjent), 43. Boldižár (Rzavský, Prokop), 44. Musliu (Smolka), 60. Klučiar. Strely: 22:69. Vylúčenia: 5:3 na 2 min., navyše Kucsera, Glosár 10 min. OT za napadnutie zozadu. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:2. Rozhodovali: Valko – Nosek, Jurčiak. Diváci: 37.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Židulják, Štefánik, Petro, Evdokimov, Šimko, Procháczka – Slávik, Buc, Maroš – Kucsera, Vörös, Hariš – Ryšavý, Danilov, Janka – Mihalčín, Otruba.

HC Bratislava: Mega – Boldižár, Hedera, Juriga, Valjent, Ficel, Pavešic, Čech, Vyskoč – Rzavský, Prokop, Danišovský – Musliu, Smolka, Trudman – Klučiar, Pék, Šalka – Mlynčár, Bednarič, Mucha.

Dopisovateľ: Patrik Koči, MHC Nové Zámky B
Súboj v Nových Zámkoch gólovo otvorili domáci hokejisti v 6. minúte. Presilovú hru využil Sebastián Slávik a strelil svoj siedmy gól v prebiehajúcom ročníku. Hostia z Bratislavy do konca úvodnej tretiny vyrovnali zásluhou Martina Trudmana. Už v 26. minúte však viedli 4:1, pričom do konca druhej dvadsaťminútovky ešte udrel svojim druhým gólom v zápase Dávid Boldižár. Aj tretia tretina bola v réžii mužstva z hlavného mesta, pričom asi najzaujimavejšiu a najkurióznejšiu situáciu videli diváci v úvodných minútach. Pri vylúčení Danišovského dokázali hosťujúci hráči skórovať vo vlastnom oslabení až dvakrát, pričom úvodný zásah na 7:1 bol z hokejky Boldižára, ktorý si na svoje konto pripísal hetrik. Domáci sa presadili päť minút pred koncom stretnutia zásluhou Danilova, no na konečných 9:2 z pohľadu Bratislavy upravil 51 sekúnd pred záverečnou sirénou Dušan Kľučiar.