Bratislava videla 10 gólov v jednej tretine, Nové Zámky takmer šokovali Dubnicu

Piatkové 37. kolo St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy ukázalo, že aj s blížiacim sa záverom základnej časti má druhá najvyššia hokejová súťaž čo ponúknuť. Diváci v Bratislave videli neskutočnú prvú tretinu, v ktorej padlo dokopy až desať gólov. Absolútny outsider súťaže z Nových Zámkov siahal na obrovské prekvapenie, keď v Dubnici vyhrával už 3:1. Neskôr Dubničania dokázali vyrovnať, a už keď to vyzeralo na predĺženie a zároveň aj šokujúci výsledok, dokázali domáci 68 sekúnd pred záverečnou sirénou streliť rozhodujúci gól. Zaujímavý hokej priniesol aj šláger v Martine. Rytierom sa podarilo vyrovnať 11 sekúnd pred koncom tretej tretiny a napokon porazili Skalicu po nájazdoch. V ostatných zápasoch sa zrodili jasné výhry Humenného, Michaloviec a Topoľčian.

 

Výsledky 37. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

MHK Humenné – HK Gladiators Trnava 7:2 (1:1, 3:1, 3:0)

Góly: 19. Pavúk (Krajňák, Solomončak), 31. Pavúk (Šiňanský, Pavlík), 33. Krajňák (Markuš), 36. Matej (Majerník, Krajňák), 42. Jokeľ (Hudák, Kasarda), 50. Fedorko (Vaško), 53. Vaško (Fedorko) – 8. Hudec (Lukačovič, Štepanovský), 32. Poldruhák (Hudec). Strely: 42:38. Vylúčenia: 7:4 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 3:0. Rozhodovali: Mihaľov – Pavlotty, Riš. Diváci: 450.

Humenné: Kasarda – Pavúk, Patlevič, Mačkovič, A. Markuš, Majerník, Krajňák, Labanc – Solomončak, Babinets, Jokeľ – Vaško, D. Markuš, Fedorko – Matej, Hudák, Pavlík – Šiňanský, Študenc, Uhrín.

Trnava: Brucháč (53. Košút) – Poldruhák, Klein, Burian, Štepanovský, Housa, Šanko – Kamenický, Olša, Mrava – Lukačovič, Valo, F. Hudec – Škokor, Lindeman, Boor.

 

HK Martin – HK Skalica 3:2sn (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 8. Brveník (Barto), 60. Pacalaj (Tabaček), rozh. náj. Paulíny – 8. A. Kotzman (Straka, Jaša), 25. Okoličány (Trávniček, Jurák). Strely: Vylúčenia: 5:2 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Druga – Makúch, Knižka. Diváci: 1022.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Dvořák, Rusina, Oravec, Burzík – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Hílek – Štumpf, Hujsa, Vaškovič – Okoličány, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman – Trnka, Dufek.

Dopisovateľ Daniel Modrovský, HK Martin
Stretnutia medzi Martin a Skalicou sú v tejto sezóne mimoriadne vyrovnané a inak tomu nebolo ani v tomto poslednom vzájomnom zápase základnej časti. Martin si v úvodnej tretine vypracoval mierny tlak, ktorý ale zastavilo vylúčenie na domácej strane. V 8. minúte sa nahodený puk prostredníctvom tečovania zo strany Kotzmana dostal do bránky a hostia v zápase prvýkrát viedli. Odpoveď domáceho tímu prišla expresne rýchlo, iba 19 sekúnd stačilo Bartovi s Brveníkom na to, aby vyrovnali.

Na ďalší gól si diváci museli počkať do druhej tretiny, v 25. minúte hostia využili presilovú hru a po teči pred bránkou sa mohol radovať Okoličány. Hostia od tejto chvíle pozorne bránili, domácim sa nič nedarilo a pribúdalo na ich strane nervozity k čomu dopomáhal i neistý výkon rozhodcov v prostrednej časti.

V tretej tretine to bola už len hra na jednu bránku, hostia však tesné vedenie na svojich hokejkách dokázali udržať obetavou hrou. Dve minúty pred koncom tretiny domáci tréneri odvolali brankára a 11 sekúnd pred koncom Pacalaj vymietol roh hosťujúcej bránky. V predĺžení sme sa gólu nedočkali i keď hostia k nemu boli v závere blízko. V nájazdoch sa napokon dokázali presadiť iba domáci hráči. V prvej sérii uspel Paulíny, a v druhej Jurášek čo rozhodlo o zisku dvoch bodov pre domáci tím. 

Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Mali sme výborný vstup do stretnutia. Úvodná tretina bola v našej réžii. Škoda však úvodného vylúčenia na našej strane, ktoré nás zabrzdili na istý čas. Prišli sme o úvodný tlak, v herných činnostiach sme neboli až natoľko úspešní. V zápase sme neustále doťahovali vedenie súpera, ktorý sa dvakrát dostal do vedenia. Pozitívom bol tlak na bránku v tretej tretine, počas ktorej sme sa neustále snažili vyrovnať. Efektívni sme boli počas hry 6 proti 5. Pre diváka to bol určite zaujímavý zápas so šťastným koncom pre nás. Pozitívom bolo samozrejme otočenie zápasu v jeho závere v náš prospech. Aj keď až v nájazdoch, o to cennejšie je pre nás ale toto víťazstvo." 

Michal Ružička (tréner HK Skalica): "Určite zaujímavé stretnutie z pohľadu divákov. V úvodnej tretine sme pôsobili ustráchanejším dojmom, odhadzovali sme puky. Hra sa v druhej tretine vyrovnala, za stavu 2:1 sme sa sústreďovali viac na bránenie. V tretej tretine sme preto boli pod väčším tlakom zo strany domáceho tímu, ktorý sme ustáli. Žiaľ, v samom závere, 11 sekúnd pred koncom sme inkasovali vyrovnávajúci gól, z poslednej možnosti, ktorú mali domáci hráči. Nájazdy sú v zápasoch skôr lotériou, ak však v nich nedokážete streliť gól, nemôžete chcieť vyhrať." 

 

HK 95 Považská Bystrica – HK Dukla Ingema Michalovce 3:9 (2:5, 0:4, 1:0)

Góly: 5. J. Ďurkech (Cíger, L. Ďurkech), 12. Cíger (Ďurina, Trška), L. Ďurkech (Ligas, J. Ďurkech) – 2. Gavrik (Boiko, Valečko), 3. Banovský (Safaraleev, Boiko), 16. Boiko, 20. Hamráček (Chalupa), 20. Dvurechenskii (Valečko, Piatak), 26. Chalupa (Hamráček, Toma), 32. Piatak (Mašlonka, Valečko), 36. Mašlonka (Dvurechenskii, Piatak), 38. Gavrik (Mašlonka, Hančák). Strely: 23:35. Vylúčenia: na 2 min., navyše Ligas 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 2:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Konc, Šefčík. Diváci

Považská Bystrica: Kompas (38. Klinčúch) – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Trška, Fančovič, Leško, Nahálka, Augustín – Cíger, Ligas, Ďurina – Koleda, Németh, Drevenák – Špankovič, Turan, Mokrohajský – Danielčak, Rodionov, Novotný.

Michalovce: Tkačik – Korenko, Kolba, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Bdžoch – Dvurechenskii, Piatak, Mašlonka – Gavrik, Boiko, Mesaroš – Safaraleev, Linet, Banovský – Chalupa, Toma, Hamráček.

 

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Domáci hráči nevstúpili do zápasu dobre, už po 2 minútach prehrávali 0:2. Napokon, do dvanástej minúty sa im podaril vyrovnať na 2:2 a postavili sa na nohy, ale nie na dlho. Michalovčanom sa podarilo do konca prvej tretiny streliť ešte tri góly a vyhnali z bránky domáceho Kompasa. Druhá tretina nezačala pre domácich o moc lepšie, nedokázali sa presadiť v presilovej hre, robili chyby v obrane a do konca druhej tretiny dostali ešte 4 góly. Do tretej tretiny sa nastupovalo za stavu 2:9, hostia vedeli, že majú zápas pod kontrolou, ale domáci to nevzdali a ešte zabojovali, dokázali uhrať poslednú tretinu výsledkom 1:0 , ale na obrat v zápase to nestačilo. Výsledok zápasu hovorí za reálny priebeh, veľa chýb domácich stálo veľa gólov v domácej sieti, Michalovce zaslúžene na Považí vyhrali a odnášajú si domov ďalšie tri body.

 

HC Topoľčany – HK Spišská Nová Ves 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Góly: 23. Kluka (Bulák), 25. Tomčák (Podstavek, Halo), 42. Tomčák (Ďurčo, Podstavek), 42. Kluka (Kováčik), 56. Kluka (Tomčák) – 50. Ondov (Koky, Polomský).Strely: 37:47. Vylúčenia: 7:4 na 2 min., navyše Grebenyuk 10 min. OT za vrazenie na mantinel, Pekarčík 10 min. OT za napadnutie zozadu a Halo 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valko – Ziolkovský, Danko. Diváci: 801.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Bulák, Bystričan, Duran, Šťastný – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Nemček – Dvonč, Laššo, Pekarčík – Gergel, Klenko, Bečka.

Spišská Nová Ves: Surák – Vantroba, Grebenyuk, Gerasimov, Soveľ, Zekucia, Krmenčík, Selickis – Ondov, Koky, Polomský – Köver, Nagy, Findura – Mikula, Olejník, Zwick.

Dopisovateľ Michal Škripec, HC Topoľčany
Do dnešného zápasu sme vstupovali ako favoriti. Od prvej minúty sme na súpera začali vyvíjať tlak, väčšinu času sme boli v obrannom pásme súpera. Gól sa nám ale prvú dvadsaťminútovku streliť nepodarilo. Do druhej tretiny sme nastúpili s jasným cieľom otvoriť gólový účet, čo sa nám podarilo hneď v tretej minúte, keď Denis Bulák prihral Michalovi Klukovi na gól 1:0. Pozornosť hosťujúceho brankára sme skúšali ďalej, znovu sa ho podarilo prekonať v 25. minúte Jozefovi Tomčákovi. Pokračovali sme v stupňujúcom sa tlaku a gólovo pri chuti zostal Jozef Tomčák, ktorý v 42. minúte prekonal druhýkrát brankára 3:0. V 42. minúte sa nám súperovho brankára podarilo prekonať opäť, ked Michal Kluka pridal na svoj gólový učet druhý gól v zápase 4:0. V 49. minúte po dvoch vylúčeniach Topoľčian sa tréner domácich Hurtaj rozhodol využiť oddychový čas, aby sa ukľudnila hra, ale aj napriek tomu sa súperovi v 50. minúte p odarilo znížiť stav na 4:1. Na záver stretnutia sa nám ešte podarilo kozmeticky upraviť stav stretnutia. Piaty gól Topoľčian pridal Michal Kluka, ktorý si pripísal hetrik. Konečný stav stretnutia 5:1.
 

MHK Dubnica nad Váhom – MHC Mikron Nové Zámky B 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)

Góly: 18. Hlaváček (Medek, Hohl), 31. Kokavec (Jarábek, Jakubík), 37. Kútny (Lantoš, Macek), 59. Veshutkin (Kokavec, Jarábek) – 10. Mihalčín (Ryšavý), 12. Danilov (Mihalčín), 25. Hain (Slávik, Buc). Strely: 53:22. Vylúčenia: 4:8 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist – Ševčík, Drblík. Diváci: 249.

Dubnica nad Váhom: Gibl – Jarábek, Švec, Rehák, Lee, Hlaváček, Hohl, Matejovič, Vladimirov – Kokavec, Veshutkin, Kristín – Kútny, Lantoš, Macek – Medek, Jakubík, Kanaet – Prna, Vakhrameev.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Hain, Židulják, Štefánik, Evdokimov, Procháczka, Šimko – Slávik, Buc, Maroš – Kucsera, Vörös, Hariš – Ryšavý, Danilov, Mihalčín – Petro, Janka.

Súhrn zaslal klub MHK Dubnica nad Váhom
Dubnica nastúpila do zápasu oslabená, lebo už 5 dní prenasleduje mužstvo postupne viróza a dnes kvôli tomu dokonca nenastúpili Mikolašek, Trenčan. Krajčí sa zranil na Spiši. Ale v prvom rade súper vletel do zápasu naplno a úvodnú tretinu vyhrali Zámky 2:1. Zápas na strely vyhrala Dubnica 53:22, no veľa striel zachránil brankár hostí a množstvo pukov mu aj zvonilo za chrbtom. Druhú tretinu síce vyhrala Dubnica 2:1, ale do poslednej tretine sa išlo už v strese, ale s nasadením skoro bez konečného efektu. Hviezdou zápasu sa nakoniec stal nový 25-ročný ruský útočník Maxim Veshutkin, ktorý rozhodol o víťazstve premiérovým gólom 68 sekúnd pred koncom. 

 

HC Osmos Bratislava – HC Prešov 7:5 (6:4, 1:1, 0:0)

Góly: 3. Smolka (Musliu, Pavešic), 8. Vidovič (Prokop, Danišovský), 8. Klučiar (Pék), 10. Bednarič (Mucha, Čech), 11. Danišovský (Prokop, Boldidžár), 13. Bednarič (Mucha, Vyskoč), 34. Ficel (Pék, Klučiar) – 1. Pulščák (Marcinek), 13. Voitcekh (Idžinský, Stena), 17. Idžinský (Tužinský, Marcinek), 20. Pulščák (Marcinek, Metejovie), 37. Stena (Lupták, Idžinský). Strely: 48:30. Vylúčenia: 4:4 na 2 min. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Mĺkvy – Šotek, Kovalík. Diváci: 145.

HC Bratislava: Mega (21. Lakosil) – Boldižár, Vidovič, Ficel, Pavešic, Juriga, Čech, Vyskoč – Rzavský, Prokop, Danišovský – Klučiar, Pék, Šalka – Musliu, Smolka, Trudman – Mlynčár, Bednarič, Mucha. 

Prešov: Marcinek (11. Bielik) – Hajda, Dubina, Matejovie, Voitcekh, Benko, Rudy – Marcinek, Tužinský, Pulščák – Iždinský, Stena, Lupták – Liubimov, Lamač, Magdolen – Shevchenko, Kicha.