Topoľčany ovládli šláger v Dubnici, piatkové kolo prinieslo jednoznačné výsledky

Piatkové 8. kolo STN ligy prinieslo jednoznačné výsledky. Šláger v Dubnici zvládli oveľa lepšie hosťujúci Žochári. Derby Spišiakov s Michalovcami skončilo podľa papierových predpokladov v prospech Dukly. Trnava dve tretiny držala krok so Skalicou, napokon ale aj Záhoráci zaknihovali jasné víťazstvo. Bratislava zvládla domáci zápas s nováčikom z Humenného, Prešov nenamútil veľa vody v Považskej Bystrici a Martin podľa očakávania rozdrvil Nové Zámky B.

 

Výsledky 8. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

 

HK Skalica – HK Gladiators Trnava 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Góly: 23. Mrázik (Vanek, Jaša), 26. Jaša (Trnka, Hujsa), 42. Jurák (Vaškovič), 54. Mrázik (Jaša, Trnka), 60. A. Kotzman (Okoličány, Dufek) – 25. Valo (Hudec, Hrbáčik), 53. Klema (Mikeš). Strely: 33:17. Vylúčenia: 3:5. na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valko – Haringa, Junek. Diváci: 721.

Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Straka, Trávniček, P. Kotzman, Hílek, Mrázik, Vanek – Kutálek, Hujsa, Štumpf – Janáč, Jurák, Vaškovič – Okoličány, Dufek, A. Kotzman – Trnka, Jaša, Mowrey.

Trnava: Kutej – Poláček, Kuna, Mihalko, Burian, Kormúth, Šanko, Kiss, Klein – Ftáčnik, Schmidt, Ševčík – Hrbáčik, Valo, Hudec – Mikeš, Klema, Lukačovič – Boor, Lindeman, Housa.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Úvodná tretina sa niesla v opatrnom duchu. Skaličania síce mali neustálu prevahu, ale výrazn7ejšie šance si nedokázali vypracovať. Záhoráci mali dve presilové hry, ale počas nich strieľali len minimum. Naopak hosťujúci Šefčík sa dostal v oslabení do samostatného nájazdu, ale gól z toho nebol.

Druhá tretina začala v podstatne rezkejšom tempe a v 23. minúte sa domáci dočkali úvodného gólu, keď sa proti svojim bývalým spoluhráčom premiérovo presadil v skalickom drese Mrázik. Vedenie domácich vydržalo iba dve minúty, keďže domáci chybovali v rozohrávke, Hudec našiel medzi kruhmi voľného Vala, ktorý presne mierenou strelenou vyrovnal. Domácich to však neznechutilo a už o necelú minútu opäť viedli. Mowrey vybojoval puk za bránkou hostí, domáci rozohrali akciu na ktorej konci bol Jaša a dostal Záhorákov opäť do vedenia.

Do tretej časti vstúpili Skaličania najlepšie ako bolo možné, keď súpera zatlačili a po necelých dvoch minútach boli odmenení za svoju aktivitu tretím gólom. Vaškovič naservíroval puk medzi kruhy Jurákovi a ten už nemal problém prestreliť hosťujúceho Kuteja. V 48. minúte domáci zavreli hostí, ale Hujsa ani Škápik neprekonali pozorného Kuteja. V 52. minúte sa hostia dostali do kontaktu, keď odrazený puk do odkrytej brány prestrelil Mikeš. Radosť hostí netrvala dlho, lebo už o niekoľko desiatok sekúnd nahodil Mrázik puk na bránku Trnavy a puk sa cez húštinu tiel dostal až do siete súpera. V závere upravil na konečných 5:2 Alex Kotzman do prázdnej bránky.

 

HK Spišská Nová Ves – HK Dukla Ingema Michalovce 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Góly: 3. Hamráček (Toma, Hančák), 13. Safaraleev (Róth, Hančák), 25. Toma (Mesaroš, Mašlonka), 29. Bdžoch, 54. Pulščák (Valečko, Safaraleev). Strely: 20:53. Vylúčenia: 3:6 na 2 min., navyše Vantroba 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Knižka, Šoltés. Diváci: 329.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Kyčák, Krmenčík, Hvizdoš, Knižka, Bača – Vartovník, M. Nagy, Olejník – Macko, Koky, Zwick – Ondov, Pastucha, Raáb

Michalovce: Trenčan – Bdžoch, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Balko, Pulščák – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Cútt, Banovský – Safaraleev, Linet, Róth – Mesaroš, Toma, Hamráček

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Jednoznačné a zaslúžené víťazstvo hostí. Michalovce hrali priamočiari, rýchly, kombinačný hokej. Domáci v niektorých momentoch nestačili na rýchle protiútoky hostí. Len málo kedy sa im podarilo dostať pred bránku hostí a čo prešlo cez obranu pozorný brankár Trenčan s prehľadom riešil. Skóre zápasu otvoril už v 3. min. hosťujúci Hamráček, odchovanec Spišskej Novej Vsi, ktorému asistoval takisto Spišiak Hančák. Druhý úspech hostí zaznamenal v 13. min. Safaraleev po prihrávke Rótha a Hančáka.

V druhej tretine hostia navýšili skóre už v 25. min. gólom Tomu. O 4 minúty ďalší Spišiak Bdžoch strelil 4. gól hostí. V záverečnej tretine sa domáci snažili prikrášliť stav zápasu, ale Trenčana nedokázali prestreliť. V 54. min. Pulščák uzavrel skóre stretnutia, keď obišiel všetkých, ktorí sa mu postavili do cesty a strieľal vlastne do prázdnej bránky domácich. Bol to dobrý zápas najmä zásluhou Vojakov. Domáci majú na čom popracovať.

 

HK 95 Považská Bystrica  HC Prešov 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)

Góly: 11. Zlocha (Cíger, Németh), 16. Drevenák (Pšurný, Mokrohajský), 23. Cíger, 25. Bednár, 28. Cíger (Zlocha, Dolinajec), 59. J. Ďurkech (L. Ďurkech) – 20. Tužinský (Gábor, Novák). Strely: 48:24. Vylúčenia: 7:9 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 2:0. Rozhodovali: Hatala – Rehák, Číž. Diváci: 135.

Považská Bystrica: Kompas (57. Klinčúch) – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Niník, Augustín, Frančovič, Trška, Németh – M. Dolinajec, Zlocha, Cíger – Drevenák, Pšurný, Koleda – Mokrohajský, Rodionov, Danielčák – Miro, Turan

Prešov: Babik (28. BIelik) – Gábor, I. Kohút, Španko, Nociar, Dubina, Kováč, Rudy, Petrík – D. Novák, Tužinský, K. Ľupták – K. Lunter, Stena, Novotný – Ševčenko, Magdolen, Hrabčák – Miščík, Lamač

Súhrn zaslal klub HC Prešov
V Považskej Bystrici sa hral hokej prvoligovej úrovne len zo strany mužstva Bystrice. Bystričania si už v úvodnom dejstve vytvorili dvojgólový náskok ktorý v ďalších tretinách navyšovali. Prešovčania boli odovzdaným súperom a nebyť výkonov oboch brankárov, mohol byť pre nich výsledok ešte horší. Nenadviazali tak na dobrý výkon z posledného zápasu v Humennom.

 

HC Osmos Bratislava – MHK Humenné 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Góly: 2. Pavešic (Prokop), 7. Smolka (Ondris), 27. Danišovský (Musliu, Ficel), 33. Smolka (Šalka), 56. Musliu (Danišovský, Prokop) – 10. Majerník (Lenďák), 20. Jokeľ (Vaško, Ondrej), 58. Lenďák (Michalčin, Jokeľ). Strely: 37:51. Vylúčenia: 5:6 na 2 min., navyše Solomonchak 10 min. OT za napádanie rozhodcov. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Goga, Mĺkvy – Jedlička, Výleta. Diváci: 258.

Bratislava: Mega – Kuzmín, Valjent, Guoth, Ficel, Hřebíček, Pavešic, Čech, Vidovič – Mikolášek, Kalináč, Klučiar – Danišovský, Prokop, Musliu – Šalka, Smolka, Ondris – Puš, Bednarič, Brodek.

Humenné: Spodniak – Buraľ, Ondrej, Lenďák, Michalčin, Yevstigneev, Pavúk – Babynets, Bylina, Solomonchak – Jokeľ, Vrábeľ, Vaško – Kamenický, Majerník, Markuš.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
Od úvodného buly sa o atmosféru starali oba fanúšikovské tábory. Bratislavčania začali dobre, keď sa bombou presadil Pavešic po prihrávke kapitána mužstva Juraja Prokopa a hokejisti z hlavného mesta sa dostali do vedenia. Hosťom chvíľu trvalo, kým sa z úderu spamätali. Navyše v čase 5:50 dostala Bratislava šancu zvýšiť vedenie. To sa im aj o pár sekúnd podarilo, druhý gól strelil Erik Smolka a bol to ideálny vstup do zápasu z pohľadu domácich. Hosťom nepomohlo ani výdatné podporovanie ich fanúšikov a v prvej tretine jednoznačne dominoval HC Osmos Bratislava. Napriek tomu, iskierku nádeje v prvej tretine vykresal Štefan Majerník, ktorý prekonal Megu. V 13. minúte mohlo Humenné vyrovnať. Na trestnej lavici sedel Patrick Brodek, no skóre sa nezmenilo. Pred záverom prvej tretiny bol vylúčený domáci Martin Puš a na priebežných 2:2 vyrovnal Oliver Jokeľ. Bratislava teda sľubný náskok stratila a o tri body musela bojovať v ďalšom priebehu.

V úvode druhej tretiny dostali domáci k dispozícii výhodu presilovej hry, vylúčeným hráčom bol Humenčan Markuš, no nedosiahli potrebný gólový efekt. Chuť si Bratislavčania napravili v 26.minúte, vedenie domácim farbám prinavrátil strelou pomedzi nohy Patrik Danišovský. O pár minút sedel na trestnej lavici autor vyrovnávajúceho gólu Jokeľ , no Bratislava napriek tlaku a šanciam vedenie nezvýšila. Na domácej strane pykal Valjent za držanie. Hosťom to vyrovnanie neprinieslo aj vďaka Matejovi Megovi v domácej bráne. Vo vlastnom oslabení naopak skóroval Smolka a zvýšil na 4:2. Humenné bojovalo, no neprekonateľnou prekážkou, ktorá privádzala hostí do zúfalstva, bol Matej Mega. Po štyridsiatich minútach mal Bratislavský Osmos víťazné smerovanie.

V poslednej časti hry domáci pôsobili s jasným cieľom, nestratiť získané vedenie. To sa im darilo a diváci sledovali svižnú tretinu s minimálnym počtom prerušení. V 47. minúte domáci opäť mohli viesť vyšším rozdielom, no nepotrestali vylúčenie Evstigneeva. To, čo sa im nepodarilo v presilovej hre, napravil v 55. minúte Musliu, zvyšoval na 5:2. O minútu nato zhodil rukavice domáci Pavešic a „vysvetľoval si veci“ s hráčom hostí ručne – stručne. Paradoxne, pästný súboj nakopol viac hostí, ktorí v 57. minúte upravili na konečných 5:3.

Milan Staš, tréner MHK Humenné: „Nevyšiel nám vstup do zápasu, prehrávali sme 2:0 a do konca tretiny sme dokázali vyrovnať. Po náročnej ceste sme sa rozbehli, ale v druhej tretine sme inkasovali dva vlastné góly v našej presilovke, snažili sme sa o vyrovnanie, no nevyšlo nám to. Padali tam tyčky, prázdna brána, no nedokázali sme streliť.“ 

Jaroslav Obšut, asistent trénera HC Osmos Bratislava: „Do zápasu sme išli s tým, že dnes berieme iba víťazstvo a tri body. Dnes pôsobil v našej bráne Matej Mega veľmi isto a mal veľkú zásluhu na dnešnej výhre.“

 

HK Dubnica nad Váhom – HC Topoľčany 2:4 (0:0, 1:3 1:1)

Góly: 35. Macek (Jarábek), 58. Kokavec (Lantoš) – 22. Hruška (Koleno), 28. Kluka (Tábi, Laššo), 36. Laššo (Kluka, Hruška), 42. Kluka (Tábi). Strely: 55:25. Vylúčenia: 3:8 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Bachúrik – Makúch, J. Konc ml.. Diváci: 443.

Dubnica nad Váhom: Pajpach – Brňák, Jarábek, Rehák, Serkin, Hlaváček, Hohl, Vladimirov, Kozachuk – Kristín, Lantoš, Macek – Kokavec, Ďuriš, Krajči – Kútny, Jakubík, Kanaet – Medek, Vakhrameev, Mrava.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Hruška, Bystričan, Hrudík, Duran, A. Gergel – Tábi, Laššo, Kluka – Bečka, Tomčák, Podstavek – Šťastný, Uhnák, Pekarčík – D. Gergel, Klenko, Dvonč.

Súhrn zaslal klub HC Topoľčany
Pred zápasom nebol jasný fovorit, pretože oba tímy v tohtoročnej sezóne  ukazujú svoju dobrú formu a majú zhodný počet bodov. Topoľčany sa predsa len udržali na víťaznej vlne a potvrdili dnes svoju prevahu nad Dubnicou. 

Skóre zápasu sa otvorilo až v druhej tretine a zásluhu na ňom berie Klenko, ktorému robil doprovod Hruška. Domáci sa nestačili spamätať a v 28. minúte upevnil naše vedenie Kluka za asistencie Tábiho a Lašša. Stav hry sa mení na 0:2. Domáci tím sa nechce zmieriť s osudom a aktívna hra sa im vyplatila. V 55. minúte Macek znižuje skóre na 1:2. Dubnica nemala veľa času na radosť, pretože príležitosť zúžitkuje Laššo a o necelé dve minúty opäť navyšuje gólový rozdiel na 1:3.

Posledné dejstvo gólovo otvára opäť Kluka, ktorý využíva prihrávku Tábiho a prestrelí gólmana domácich. Stav hry sa v 52. minúte mení na 1:4. Napriek veľkému gólovému rozdielu je stále hra v plnom prúde. Domáci sa snažia popraviť svoje renomé. Dve minúty pred koncom zápasu Dubnica predsa len háji svoju česť a Kokavec znižuje na definitívnych 2:4. Hrdinom zápasu bol brankár hostí Halo. 

 

HK Martin – HC Mikron Nové Zámky B 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)

Góly: 1. Markovič (Langhammer, Tabaček), 14. Markovič (Langhammer, Rudzan), 18. Langhammer (Markovič, Rusina), 22. Poliaček (Pacalaj), 26. Poliaček (Jurášek, Brezniak), 26. Dírer (Zeliska), 44. Rudzan (Markovič), 47. Rechtorík (Paulíny). Strely: 55:10. Vylúčenia: 4:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Vido – Holienka, Hanko. Diváci: 1364.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Rechtorík, Brveník.

Nové Zámky B: Výžinkár – Kudrna, Sabo, Evdokimov, Sorokin, Štefánik, Židuljak, Jesenský, Petro – Kucsera, Buc, Maroš – Haris, Danilov, Guba – Dobrotina, Vörös, Ryšavý.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
V stretnutí bol Martin favoritom a svoju rolu začal napĺňať už po 35 sekundách hry. Na druhý gól museli diváci čakať trinásť minút, opäť sa presadil Markovič. Prvý útok v úvodnej tretine kraľoval a o tretí gól sa postaral Langhammer.

V druhej tretine domácim opäť vyšiel úvod stretnutia a Brezniak z tesnej blízkosti zaznamenal štvrtý gól. Martinu vyšla výborne 26. minúta. Najskôr sa pohral s obranou súpera Poliaček a o deväť sekúnd aj Dírer. Na dva rýchle góly reagoval hosťujúci tréner rozhovorom s hráčmi, tí už do prestávky neinkasovali i keď sa im núkala príležitosť znížiť počas dvojnásobnej presilovej hry.

V tretej tretine už domáci natoľko aktívni neboli, Rudzan sa i napriek tomu dostal k dorážke a Rechtorík profitoval z nezištnej prihrávky spoluhráča. V závere stretnutia ešte zaujala divákov potýčka medzi Jesenským a Rechtoríkom, viac gólov však nepadlo. Martin si preto poradil s Novými Zámkami 8:0 a môže začať myslieť na ďalšieho súpera.

Garip Saliji (tréner HC Mikron Nové Zámky B): "Vedeli sme, kto je v tomto stretnutí favoritom, naši hráči však nabrali veľmi cenné skúsenosti. Hráčov chcem pochváliť za bojovnosť i snahu počas zápasu. Našou taktikou je predovšetkým brániť, niekoľko chýb však bolo potrestaných. Chceli sme vychádzať do brejkov, čo sa ale nedarilo. Dúfam však, že sa budeme zápas od zápasu posúvať. Hráčov nabádam, aby súpera v zápase napádali. Istý rešpekt tu je potrebný, samozrejme chceme, aby sa hráči nebáli. Všetko toto patrí k hokeju, dnešná potýčka v závere stretnutia pramenila z hraničnej situácie pri brankárovi. Hráčom nezakazujeme zhodiť rukavice, nechceme ale aby vyvolávali konflikty. Toto je naše motto. Domácim gratulujem k víťazstvu, som rád, že sa postupnými krokmi vracajú tam, kam patria. Počas mojej kariéry som tu hral tri mesiace a mám na toto pôsobenie príjemné spomienky – na divákov i prostredie. Dúfam, že to tu pôjde takto aj naďalej a štadión bude iba plnší." 

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "So zápasom vyjadrujem spokojnosť, tak po stránke hernej ako aj streleckej. Konečne sa nám darilo premieňať príležitosti nakoľko niekoľko posledných zápasov sme sa s koncovkou trápili. Verím, že dnešný zápas nám do ďalších bojov dodá sebavedomie. Hráči skutočne výborne zvládli toto stretnutie, ktoré bolo dohrané bez vyložených faulov, špinavostí a v rámci fair-play. Z tohto pohľadu kvitujem prejav oboch tímov. Fanúšikom ďakujeme, táto atmosféra je pre nás veľkou pomocou. Tým, že je tu menší štadión, kde prítomnosť fanúšikov cítiť o to viac, je podpora o to väčšie a ženie nás to dopredu. Našim priaznivcom môžeme poďakovať nielen za účasť ale aj za obrovskú podporu."