Michalovce vstúpili do finále víťazne a pred 3000 divákmi vynulovali Martin

Hokejisti Michaloviec zvládli vstup do finále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy víťazne. Na Zemplíne sa hral taktický hokej, navrch mala domáca Dukla, no otvorených šancí bolo na oboch straných pomenej. Zverenci trénera Chudého si otvorili finálový strelecký účet už v 8. minúte zásluhou Tomu a na začiatku druhého dejstva zvýšil ich vedenie Safaraleyev. Martin mal v závere tretej tretiny šancu zdramatizovať stretnnutie v presilovke, no svoje strelecké trápenie neprekonal a naopak, tesne pred záverečnou sirénou ešte tretíkrát inkasoval. Michalovčania tak pred plným hľadiskom zdolali svojho súpera na nulu a ujali sa vedenia v sérii.

 

Výsledok 1. kola finále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


HK Dukla Ingema Michalovce – HK Martin 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)  STAV SÉRIE: 1:0

Góly: 7. Toma (Chalupa), 27. Safaraleyev (Piatak, Bojko), 60. Toma (Chalupa, Hamráček). Strely: 40:28. Vylúčenia: 6:7 na 2 min., navyše Dvurečensky 10 min. OT za vrazenie na mantinel. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, P. Korba – Šoltés, Wolf. Diváci: 3025.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Košecký, Hančák, Novický, Bdžoch, Valečko, Korenko, Banovský – Dvurečensky, Piatak, Bojko – Giľák, Cútt, Mašlonka – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Martin: Bernát – Pacalaj, Dvořák, Šimon, Themár, Rusina, Oravec, Rudzan, Burzík – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Barto, Pokrivčák – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Rešetár, Brveník.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
V prvom finále sa začalo z oboch strán opatrne. Ako prví mohli skórovať hostia, ktorí ale presilovku po Kolbovom vylúčení nezahrali najlepšie. Za to prišiel trest v siedmej minúte. Samuel Chalupa s pukom obkrúžil bránu, krásne našiel centra svojho útoku Lukáša Tomu a ten popod betóny Bernáta otvoril skóre duelu 1:0. Vyrovnať mohol Šimon, ktorého strela obtrela žŕdku, na druhej strane Giľákovú jedovku skryl do lapačky Bernát. V samom závere ešte obaja nevyužili presilovky, prvá tretina tak skončila tesným vedením michalovskej Dukly.

V druhej časti sa hra poriadne pritvrdila, aj vyrovnala. Skóre sa menilo opäť v siedmej minúte a opäť sa tešili domáci. Od modrej vypálil Bojko a odrazenú strelu popod padajúceho Bernáta poslal do siete Igor Safaralejev. Martinčania v tejto časti síce vyrovnali hru, gólové šance si ale nevypracovávali. Zvýšiť michalovské vedenie mohol Samuel Chalupa, Bernát ale krásnou rybičkou zabránil puku v smere do siete.

V tretej tretine začali lepšie hostia. Tí síce tlačili, no na Adama Trenčana v michalovskej bráne nevyzreli. V oslabení si parádne poradil s pokusom Poliačeka, vyriešil aj prečíslenie dvoch na jedného so strelou Jakuba Burzíka. Na druhej strane pohrdol rozhodujúcim gólom Giľák, ktorý v čistej šanci mieril iba do Bernáta. No a keď hostia na kontaktný gól nepretavili ani 57. sekundovú presilovku o dvoch hráčov, bolo o víťazovi prvého finále rozhodnuté. Tretiu poistku v michalovské víťazstvo ešte v poslednej minúte pridal Lukáš Toma.