Michalovce porazili Žilinu, znížili stav série a sú späť v hre o Tipsport ligu

Michalovce po nevydarenom dvojzápase v Žiline sľubovali pred domácimi fanúšikmi výrazne zlepšenie. Takmer štvortisícová návšteva hnala Duklu vpred už od úvodných sekúnd. V prvej tretine to ale na žiaden zvrat v michalovskom výkony nevyzeralo a Žilinčania sa zásluhou Jenčína a Hunu dostali do vedenia 2:0. Druhé dejstvo bolo pre Zemplínčanov zlomové. Hneď na jeho začiatku znížil Giľák, zverenci trénera Chudého sa dostali do tempa, vytvorili si tlak pred brankárom Fučíkom a do prestávky znížili vďaka gólu Hamráčka. Šance mali aj v tretej dvadsaťminmútovke, no rozhodnutie prišlo až v predĺžení. Pred bránkou sa výborne zorientoval Linet a paradoxne to bol rodák zo Žiliny, ktorý rozhodol o prvom barážovom víťazstve Michaloviec. 

 

Baráž o Tipsport ligu - 3. zápas

HK Dukla Ingema Michalovce – MšHK Žilina 3:2pp (0:2, 2:0, 0:0, 1:0) STAV SÉRIE: 1:2

Góly: 22. Giľák (Róth, Kolba), 36. Hamráček (Toma, Novický), 64. Linet (Bojko, Valečko) – 13. Jenčík (Hvila, Húževka), 20. Huna (Hvila, Jenčík). Strely: 31:27. Vylúčenia: 4:7 na 2 min., navyše Ručkay 10 min. OT za nešportové správanie a Mašlonka 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 2:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolín, Valach – Šoltés, Rojík. Diváci: 3955.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Korenko, Košecký, Novický, Bdžoch, Valečko, Gavrik, Mesaroš – Giľák, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Toma, Hamráček – Safaraleyev, Linet, Róth – Dvurečensky, Cútt, Bojko.

Žilina: Fučík – Matejka, Kučný, Jankovič, Dubeň, Piegl, Bagin, Turian, Hudec – Jenčík, Húževka, Huna – Barta, J. Ručkay, Milý – Hvila, Podešva, Beránek – Ondruš, Surovka, Rehák.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Michalovčania síce boli v úvodných minútach hokejovejší, potom ale iniciatívu prebrali hráči spod Dubňa. Spúšťačom toho možno bola nevyužitá presilovka po faule Turiana. Tú Žilinčania ustáli a následne nakopli svoje motory. V jedenástej minúte sa nedovoleného zákroku dopustil domáci kapitán Marek Kolba a jeho vylúčenie potrestal otváracím gólom po vyšachovaní michalovskej obrany aj brankára Trenčana Richard Jenčík. Michalovčania mohli vyrovnať pri Rehákovom vylúčení, presilovku ale nezahrali najlepšie. Dvanásť sekúnd pred koncom prvej časti putoval na trestnú lavicu domáci Oliver Košecký a hosťom sa jeho faul ešte podarilo potrestať v prvej tretine. Sekundu pred jej koncom tečoval puk do siete Rudolf Huna. Jeho gól kvôli možnej vysokej hokejke ešte musel odobriť videorozhodca, ktorý nakoniec rozhodol, že padol podľa pravidiel – 0:2.

Od druhej tretiny sa začali veci na ľade meniť. Domácim veľmi pomohla rýchla presilovka, ktorú konečne využil gólom Matej Giľak – 1:2. Tento moment „líšky z Ingemy“ nakopol. Rázom to v obrannom pásme „vlkov“ poriadne horelo. Toma s Hamráčkom ešte svoje šance na vyrovnanie nevyužili. V presilovej hre ale 36. minúte už Lukáš Hamráček nezaváhal, keď prepasíroval puk popod betóny bezmocného Fučíka. Hostia v závere nevyužili presilovú hru pri vylúčení Mašlonku a po druhej časti tak bol stav vyrovnaný.

V tretej časti sa už hralo kto z koho. Lepším tímom boli naďalej domáci, ktorí mali viacej čistejších šancí na strhnutie vedenia na svoju stranu. V presilovej hre Cúttova strela iba tesne obtrela žŕdku žilinskej brány, na druhej strane narobil Trenčanovi obrovské problémy tečom Petr Beránek. V záverečnej pätminútovke sa rútil sám na Fučíka Dvurečenskij a obrovskú šancu nevyužil ani Mašlonka. O víťazovi tak muselo rozhodnúť predĺženie. V ňom mali viac šancí lepší Michalovčania, ktorí po góle Lineta znížili v sérii na 1:2!