Ďalšia finálová dráma v Martine, Michalovce otočili štvrtý zápas a vyrovnali sériu

Štvrtý finálový zápas St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy priniesol opäť dramatický súboj pred fantastickou trojtisícovou kulisou. V prvej tretine síce išli do vedenia Michalovce, no Martinčania v prostrednom dejstve dvakrát prekonali Trenčana a ujali sa vedenia. Pre Zemplínčanov bol kľučový vyrovnávajúci gól Cútta len 45 sekúnd pred druhou sirénou. Na začiatku tretej tretiny bolo všetko otvorené a šance si vytvorili hráči na oboch stranách. Gól však padol až v 51. minúte a napokon bol aj rozhodujúci. Michalovčan Matej Giľák využil slabší výhľad gólmana Bernáta a stal sa hrdinom stretnutia. Finálová séria je opäť vyrovnaná, najbližšie čaká oba tímy deň voľna a v pondelok duel v Michalovciach.

 

Výsledok 4. kola finále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


HK Martin – HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)  STAV SÉRIE: 2:2

Góly: 28. Paulíny (Dírer, Pacalaj), 33. Poliaček (Brezniak) – 15. Safaraleyev (Róth), 40. Cútt (Giľák), 51. Giľák (Košecký). Strely: 27:33. Vylúčenia: 1:5 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lokšík, Gajan st. – Wolf, Bachúrik. Diváci: 3050.

Martin: Bernát – Tabaček, Šimon, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Korenko, Košecký, Novický, Valečko, Bdžoch, Mesároš, Banovský – Chalupa, Piatak, Mašlonka – Linet, Toma, Hamráček – Safaraleyev, Boiko, Róth – Gavrik, Cútt, Giľák.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Druhé finálové stretnutie na ľade Martina bolo z pohľadu výkonu hostí výrazne odlišné oproti včerajšiemu. Zlepšený pohyb i väčší dôraz pred bránkou boli zárukou toho, že hostia dnes gól zaznamenajú. Blízko k nemu bol v úvodných minútach hry Boiko, napokon sa ale dokázal po skrumáži pred bránkou presadiť Safaraleyev. V druhej tretine sa osmelili aj domáci hráči, v 28. minúte dokázal Dírer uvoľniť Paulínyho, ktorý svoje sólo dokončil vyrovnávajúcim gólom. Od tejto chvíle dominovalo na ľade jedno mužstvo, tréner hostí bol preto nútený zobrať si oddychový čas. Ani ten ale domácich nezastavil. V 33. minúte Brezniak uvoľnil Poliačeka, ktorý mal voľnú cestu k bránke. Aktivitu na domácej strane napokon v závere druhej tretiny zastavil gól Cútta spoza brániaceho hráča. Ten sa ukázal ako mimoriadne dôležitý pre hostí, keďže gól Poliačeka v úvode tretej tretiny rozhodcovia neuznali. Rozhodnutie tak prišlo z hokejky Giľáka, ktorý v 51. minúte naklonil misky váh na svoju striedačku. V závere zápasu sa domáci odhodlali k odvolaniu brankára, ani výhoda následnej presilovej hry im ale neuľahčila cestu k vyrovnaniu. Michalovce zvíťazili 2:3 a pred domácou odvetou odchádzajú z ľadu súpera za stavu 2:2 v sérii.

Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "Bolo to podobné stretnutie ako včera. V dobrom tempe, s množstvom osobných súbojov. Z nášho pohľadu určite lepší zápas. To, čo nám včera chýbalo, to sme dnes mali. Tímová hra, tímový duch. Srdiečko nám bilo viac ako včera. Z našej strany však bolo rozhodujúce, že sme dokázali streliť góly. Mali sme oveľa viac príležitostí, čo nás doviedlo k víťazstvu. Začali sme veľmi dobre, úvodná tretina priniesla to, čo sme chceli hrať. Súpera sme držali na dištanc, nedovolili sme mu dostať sa do tlaku, boli sme aktívni. V druhej tretine sme začali mať neporiadok vo vlastnom pásme, bol som nútený zobrať oddychový čas. Ani to veľmi nepomohlo, na puku sme boli slabší, trošku sme vypadli z hry. Držali sme puk dlhšie ako sme mali, naopak bez puku sme naháňali, čo sme dohnať nemohli. Aj vďaka súperovi, pretože v druhom dejstve hral oveľa aktívnejšie ako v prvom. To sme z našej strany čakali, hru sme si však dokázali skomplikovať sami. Vypadli sme z role, súper toho využil, otočil na 2:1. Dôležitým momentom bolo, že sme dokázali v závere tretiny vyrovnať na 2:2. Do šatní sme odchádzali za nerozhodného stavu, vedeli sme, že v tretej tretine si bude každý z tímov strážiť pásmo a snažiť sa neurobiť chybu. My sme gól dali, zápas sme ubojovali. Zbytočne sme si záver tretej tretiny skomplikovali zbytočným vylúčením, hráči ale stav dokázali udržať. Som rád, že sme sériu vyrovnali, nebolo to jednoduché. Chalanom chcem poďakovať za oveľa oduševnenejší výkon ako vo včerajšom zápase." 

Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Súper začal dnešný zápas oveľa aktívnejšie. Nám viazla kombinácia, nekorčuľovali sme. V krajných pásmach klziska bol súper lepším, prehrávali sme osobné súboje. V druhej tretine sme prevzali iniciatívu, otočili sme výsledok. Vypracovali sme si niekoľko príležitostí ako napríklad sólový nájazd. Škoda tretej tretiny kedy nás čiastočne pribrzdil náš tretí regulárny gól. Hokejka určite nebola tak vysoko. Súper nás od tohto momentu držal na dištanc, nepustil nás do veľkých príležitostí, hoci v závere počas našej presilovej hry boli určité náznaky toho, že by sme mohli vyrovnať. Žiaľ, to sa nám nepodarilo, ideme však ďalej."