Martin v skvelej atmosfére porazil Michalovce a vynútil si siedmy zápas

Hokejisti Martina odvrátili mečbal Michaloviec, pred fantastickou kulisou v šiestom finálovom dueli vyhrali 2:1. Na Turci videl plný štadión ďalšiu drámu. Do vedenia išli v 28. minúte hostia, no Martin dokázal ešte do prestávky vyrovnať. V tretej tretine boli šance na oboch stranách a keď už sa zdalo, že sa v riadnom hracom čase nerozhodne, poslal Michalovce na kolená František Poliaček. Azda najkvalitnejšia finálová séria St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy za posledné roky tak bude mať grandiózne vyvrcholenie. Rozhodujúci siedmy finálový zápas sa odohrá v piatok na ľade Michaloviec! Okrem prvoligového víťaza v ňom spoznáme aj súpera Žiliny v baráži o Tipsport ligu, ktorá sa začne budúci utorok.

 

Výsledok 6. kola finále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy


HK Martin – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)  STAV SÉRIE: 3:3

Góly: 33. Brezniak (Pacalaj, Šimon), 58. Poliaček (Brezniak) – 28. Róth (Toma, Hamráček). Strely: 21:40. Vylúčenia: 8:3 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Durmis – Kontšek, Žák, Junek. Diváci: 3002.

Martin: Bernát – Tabaček, Šimon, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan.

Michalovce: Trenčan – Kolba, Korenko, Košecký, Novický, Valečko, Bdžoch, Gavrik, Banovský – Chalupa, Piatak, Mašlonka – Toma, Linet, Róth – Safaraleyev, Boiko, Dvurechenskii – Giľák, Cútt, Hamráček.

Michalovce mohli v tomto zápase rozhodnúť o svojom víťazstve v rámci celej série, v úvodnej tretine však pohrdli niekoľkými príležitosťami, vrátane dvojnásobnej presilovej hry. Istého zadosťučinenia sa dočkali v 28. minúte kedy Hamráček vybojoval buly a cez Tomu sa dostal puk na hokejku Rótha. Odpoveď domáceho tímu prišla na začiatku 33. minúty kedy z dorážky spred bránky profitoval Brezniak. Ku gólu mu výrazne dopomohli Pacalaj so Šimonom, domáci sa počas presilovej hry dokázali vrátiť do stretnutia. V úvode tretej tretiny hostia pohrdli ďalšou dvojnásobnou presilovou hrou, odvtedy to bol najmä boj. Viac z neho vyťažili domáci hráči, ktorí 121 sekúnd pred koncom dejstva rozhodli o svojom víťazstve vďaka Poliačekovi, ktorý dokončil akciu Brezniaka. V napínavom súboji si Martin vybojoval nielen víťazstvo ale si aj vynútil rozhodujúci siedmy zápas na ľade súpera.

Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "V stretnutí sme mali dostatok streleckých príležitostí na to, aby sme si vývoj zápasu naklonili na našu stranu. Nedarilo sa nám v koncovke, v ktorej nám chýbal väčší kľud na hokejkách, rozvaha. Príležitostí bolo určite dosť, zostali ale z našej strany nevyužité. Súper dokázal v záverečnej tretine strhnúť víťazstvo na svoju stranu, na gól v závere sme už nedokázali reagovať a domáci preto zvíťazili. Rozhodovať sa bude v siedmom zápase, ten rozhodne o víťazovi tejto série." 

Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Úvod stretnutia bol pomerne opatrný. Dôležitým momentom bolo prečkanie dvojnásobnej presilovej hry súpera. Tlak z oslabenia sa preniesol do druhej tretiny, úvodnú polovicu druhého dejstva sme sa viac bránili, bolo to o našej odvahe, bojovnosti a obetavosti. Pomohol nám úvod druhej polovice stretnutia, v ktorej sme vyrovnali. V tretej tretine opäť rozhodovala herná disciplína, výkon vo finálnych herných činnostiach. Bojovali sme až do samotného záveru, viac snahy bolo cítiť na našich hokejkách, čo sme pretavili v druhý gól. Tešíme sa z tohto víťazstva, do rozhodujúceho siedmeho súboja ideme s pokorou."