Humenné v predohrávke hladko zdolalo Považskú Bystricu

Humenčania si predohrali 12. kolo už vo štvrok, keď ostali na západe republiky a zo Skalice sa presunuli na ľad do Považskej Bystrice. Nováčik súťaže napokon súboj s tabuľkovým susedom zvládol výborne, už v prvej tretine mu totiž nastrieľal tri góly, neskôr pridal ďalšie štyri presné zásahy a uštedril súperovi debakel. Na výhre 7:1 mal výraznú zásluhu najmä strelec hetriku, päťbodový Sergej Babinets.
 

Predohrávka 12. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK 95 Považská Bystrica – MHK Humenné 1:7 (0:3, 1:1, 0:3)

Góly: 40. Cíger (bez asistencie) – 2. Babynets (Pavúk), 8. Babynets (Mačkovič), 18. Cibák (Vaško, Babynets), 33. Baláž (Jokeľ), 45. Vaško (Fedorko, Babynets), 49. Babynets (Fedorko, Mačkovič), 57. Baláž (Krempaský). Strely: 23:24. Vylúčenia: 5:5 na 2 min., navyše Solomonchak 5+DKZ za pichnutie. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Hatala – Makúch, Drblík. Diváci: 186.

Považská Bystrica: Kompas (21. Klinčúch) – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Dubeň, Fančovič, Augustín, Trška, Niník – Dolinajec, Pšurný, Cíger – Mokrohajský, Jakubec, Špankovič – Rodionov, Turan, Koleda – Miro, Németh, Bednár

Humenné: Sidor – Ondrej, Buraľ, Pavúk, Mačkovič, Michalčin, Cibák, Krempaský, Kamenický – Solomonchak, Bylina, Mikula – Vaško, Babinets, Fedorko – Jokeľ, Vrábel, Baláž – Markuš, Hudák, Majerník.

Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Domáci nastúpili do zápasu akoby sa im nič zlé nemohlo prihodiť. Ani niekoľko minút, keď sa nedostali poriadne z pásma im na pohode neubralo. Po dvoch šťastných góloch vo vlastnej sieti sa trochu osmelili a pohrozili Humenčanom. No ani z prečíslení sa strelecky nepresadili a zákonite prišiel trest ešte v prvej tretine v podobe tretieho gólu. Odzrkadlila sa ich nedôslednosť, nedôraznosť a celkovo malátny prístup k zápasu. Humenčania boli počas celého zápasu lepším mužstvom. Dobre korčuľovali, kombinovali,prihrávali si a bolo badať, že ich hra teší. Domáci sa neprebrali a pokazili dojem z predchádzajúcich zápasov.