Prešov v play-out nestačil na extraligové Nové Zámky a putuje do baráže

Play-out St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy už pred svojím záverečným kolom pozná porazeného. Do baráže o udržanie sa v prvej lige putuje Prešov, ktorý dosiaľ v play-out nevyhral ani jeden zápas a už teraz je istým účastníkom baráže. V stredu o tom rozhodol jeho vzájomný zápas s rezervou Nových Zámkov, ktoré na stretnutie opäť nastúpili s hráčmi z A-mužstva a prešovský celok rozdrvili 9:0. V druhom stredajšom play-out stretnutí Trnava otočila duel s Považskou Bystricou a zvíťazila po predĺžení. 
 

Výsledky 5. kola play-out St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy
 

HK Gladiators Trnava – HK 95 Považská Bystrica 6:5pp (0:2, 1:1, 4:2 - 1:0)

Góly: 23. Szalay (Mrava, Klema), 47. Lindeman, 49. Poláček, 56. Klema (Szalay, Mrázik), 60. Szalay (Klema), 62. Hrbáčik (Kuna, Poldruhák) – 7. Kubala (Bezák, Koreník), 17. Drevenák, 21. Drevenák (Turan, Nahálka), 47. Dolinajec (Ligas), 55. Bezák (Németh). Strely: 51:38 Vylúčenia: 2:5 na 2 min., navyše Poláček 10 min. OT za napádanie rozhodcov. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Druga – Vyšný, Kovalík. Diváci: 105.

HK Gladiators Trnava: Brucháč – Mrázik, Poláček, Poldruhák, Kuna, Mihalko, Klein – Mrava, Klema, Szalay – Kamenický, Hrbáčik, Ševčík – Lukačovič, Lindeman, Deneš – Olša, Boor, Mikeš.

Považská Bystrica: Kompas – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Trška, Fančovič, Leško, Niník, Nahálka, Koreník – Cíger, Ligas, Dolinajec – Drevenák, Turan, Koleda – Danielčak, Rodionov, Mokrohajský – Kubala, Németh, Bezák.

Súhrn zaslal klub HK Gladiators Trnava
Považania začali aktívnejšie. Laxný prístup domácich v prvej tretine sa odrazil aj na stave -hostia sa dvomi gólmi dostali do vedenia. V závere prvej tretiny domáci neudržali nervy, za čo boli potrestaní. Hostia mali možnosť hrať presilovú hru piatich proti trom, ale gólovo sa  nepresadili. 
Na začiatku druhej tretiny pokračovala presilová hra, z ktorej hostia vyťažili tretí gól vo svoj prospech. V druhej tretine konečne domáci zintenzívnili pohyb a hnaní túžbou po víťazstve si vypracovali veľa pekných gólových situácii, no dokázali sa presadiť iba jedenkrát. 
Z pohľadu domácich bola najlepšia tretia tretina, kedy sa poriadne pustili do súpera, za čo boli odmenení aj peknými gólmi. V samotnom závere a hre v powerplay vyrovnali na 5:5. V predĺžení sa hostia dopustili faulu, čo Trnavčania využili na strelenie víťazného gólu.

 

HC Prešov – MHC Mikron Nové Zámky B 0:9 (0:4, 0:2, 0:3)

Góly: 1. Jurík (Hain, Zbořil), 2. Bajtek (Urban), 16. H. Ručkay (Zbořil), 19. Zbořil (Zaťko, Jurík), 30. Šimun (Ordzovenský), 35. Bajtek (Šimun, M. Novák), 43. Rogoň (Štrauch, Fábry), 49. Jurík, 59. Urban (Šimun). Strely: 25:32 Vylúčenia: 3:2 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Píšťanský – Kollár, Rojík. Diváci: 85.

Prešov: Marcinek – Hajda, P. Pucher ml., Krajč, Matejovie, Kameneu, Voitcekh – Pulščák, P. Pucher st., Hrabčák – Lupták, Stena, Iždinský – Lamač, Zavalniuk, Španko – Kicha

Nové Zámky B: Kristín (od 41. Glosár) – Dundáček, Hatala, Zaťko, Hain, M. Novák, Ordzovenský, Andersons, Kudrna – Štrauch, Fábry, Rogoň – Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Šimun, Urban, Bajtek – Maroš, Nejezchleb, Ondrušek

Súhrn zaslal klub HC Prešov
Dnes sa vo Zvolene odohral dlhoočakávany zápas, ktorý bol veľmi dôležitý pre obe mužstvá. Prešovčania sa pripravujú na rozhodujúcu sériu o zotrvanie v 1.lige a na druhej strane hostia z Nových Zámkov stále bojujú o priamu postupovú priečku do play off Extraligy SR. V tomto duchu sa nieslo celé dnešné stretnutie a prítomní diváci si určite prišli na svoje.