Spišiaci s dvoma posilami do útoku, po zranení sa vracia aj kapitán Vartovník

Spišská Nová Ves nastúpi na piatkový zápas 6. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy proti Považskej Bystrici s troma novými hráčmi. Už v stredu v Humennom spišskonovoveský dres obliekol 21-ročný odchovanec Marko Ondov, ktorý pôsobil v minulej aj na začiatku tejto sezóny v kanadskej juniorskej súťaži GMHL. V piatok proti Považskej Bystrici sa predstaví domácim divákom aj ďalší odchovanec Richard Rapáč, ktorý prvýkrát vo svojej kariére nastúpi za seniorský tím Spišiakov. Do tretice, do súťažného kolotoča sa opäť zapája po zranení aj veľký bojovník a súčasný kapitán Spišskej Novej Vsi Lukáš Vartovník.

„Rišo by mal nastúpiť už proti Považskej Bystrici, verím, že to stihneme vybaviť na matrike. Zatiaľ sme sa dohodli na dvoch zápasoch, uvidíme, čo bude ďalej. Vracia sa po zranení a chce vyskúšať, ako na tom je jeho telo. Marko Ondov ostáva u nás na celú sezónu, je fajn, že sa vrátil z Kanady a rozhodol sa posilniť naše útočné rady. Pomaly sa snažíme ťahať vlastných odchovancov naspäť domov. Do zostavy sa vracia po zranení aj líder a kapitán Lukáš Vartovník," objasnil situáciu ohľadom nových hráčov riaditeľ klubu HK Spišská Nová Ves Peter Potenga.

Talentovaný krídelník Marko Ondov zažil vlani bodovo vydarenú sezónu, veď za St. George Ravens v kanadskej juniorskej GMHL v 53 zápasoch zaznamenal úctyhodných 117 bodov za 45 gólov a 72 asistencií a stal sa siedmym najproduktívnejším hráčom súťaže. Ondov už v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige stihol odohrať 36 duelov ešte ako junior, v nich vsietil 8 presných zásahov a pridal aj 8 gólových prihrávok.

Ofenzívu Spišskej Novej Vsi vystuží aj 31-ročný Richard Rapáč, ktorý naposledy pôsobil v Liptovskom Mikuláši a Poprade. V závere minulej sezóny sa však boril so zraneniami, aj preto sa do súťažného kolotoča vracia až teraz v materskom klube. Rapáč má na konte 234 štartov v najvyššej súťaži, v ktorých nazbieral 135 bodov za 64 gólov a 71 asistencií. Starší z bratskej dvojice počas kariéry pôsobil aj vo Švajčiarsku či Česku.

Lukáš Vartovník odohral prevažnú časť predošlého ročníka v Tipsport Lige za Poprad, v 38 dueloch si pripísal na svoje konto 11 bodov. Stále však vypomáhal aj rodnému klubu, za ktorý by mal hrávať aj v tejto sezóne. V príprave sa však zranil, a tak úvod nového ročníka vynechal.